Kuscu olmak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan riki61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

riki61

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Kerim
Meslek
Muavin-HOST
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar abiler selamun aleyküm kümesimde 12 tane kuş var ama hiç biri uçmuyor mahalleden abilere soruyorum uçurmayı bilmiyosun diyor kuşlar bizim çatı arasında karşımızda amcamın çatısı var dışarı cıkarttığımda amcamın catısına gidiyorlar oraya taş sopa falanda atamıyorum amcamla konuşmuyoruz kuşları kaldıramıyorum elimle dikiyorum 2 tur atıp iniyorlar ne yapmam gerek lütfen araştırdım ama bulamadım lütfen bi yardımcı olun bende oturup böyle saatlerce kuş izlemek istiyorum lütfen

ÖNCE 50 METRE ,SONRA 100MT GİBİ ARTIRARAK UZAKTAN SALARSAN ,KUŞLARIN ANTRENMAN YAPMIŞ ,FORM TUTMUŞ OLACAKLARDIR..UÇMAYA DA ALIŞTIKLARI İÇİN ARTIK KENDİLİĞİNDEN UÇACAKLAR.. :slm:

bu bir çözüm olabilir..inşlh

uçan oyunlu bir kuş alıp alıştır, kuşları o kuşla uçurmaya başlaperformansları zamanla artıcaktır

Onur bende yeniyim bu dertten kurtulup kuşları uçmaya alıştıralı çok olmadıki hastalık geldi ve 1 hafta 10 gün yatık kaldılar dama oturup kalıyolardı yeni yeni uçmaya tekrar başladılar özelden mesaj attım bakarsan yardımcı olmaya çalışırım.

BAŞLIK ; KUŞÇU OLMAK İSTİYORUM.

KUŞLAR UÇUYORSA ''KUŞÇU '' OLMUYORUZ.BUNU BİLELİM.SOY AĞACI OLAN İYİ VE KALİTELİ DENENMİŞ KANA SAHİP GÜVERCİNLERLE ,SAĞLIKLI BARINAKLARDA İLGİ GÖSTEREREK ,SEVGİYLE GÜVERCİN BESLERSEK İYİ BİR BESLEYİCİ OLABİLİYORUZ..

ÖNCELİKLE , BAŞLIKTA SORUN VAR BENCE.

KUŞÇU ; mantığını kaldırıp '' GÜVERCİN SEVER '' olalım..

ayrıca ; birşeyler biliyorsanız..sana özel mesaj da attım..sana yardımcı olurum..yerine....

FAYDALI BİLGİLERİ HERKES İLE PAYLAŞALIM Kİ..BİR ADIM İLERİ GİDİLSİN..zaten geri kalmış bir ülkeyiz.

16 yaşındaki bi çocuğun heves edip kuşçu olmak istiyorum diye başlık açmasında bence hiçbir sakınca yok Türker Abi elbetteki soy kuş besleyip kuşçuluğa ve kendi adına bişeyler yapması da daha doğru ama kırma bi kuş alıp bu işe başlamasındada hiç bi sakınca görmüyorum ki profil resminden anladığım kadarıyla Onur zaten mardin besliyor kırmalığı işin ehillerine kalmış. Ve benim özelden mesaj atıyım demem konusunda ise haklı sayılırsın. Onurla irtibata geçmeye çalıştım mesaj attım mesaj bekliyorum forum üzerinden. Eğer kendisine bi katkım yararım olursa zaten çoğunu buradaki sizlerden öğrendiğim bu bilgileri toplar tekrar bu başlık altında paylaşırım.Saygılarımla.

öncelikle sabırlı olmayı öğrenmelisin. mevsim itibarıiile kuşlarımız tüy döneminde. kuşlaarın uçmaması için birçok sebep olabilir. sağlık problemleri solunum yolu sorunları aşırı kilo ve tüy eksikliği bunların başlıcalarıdır. bu problemlerin kuşlarında olmadığına emin olduktan sonra yem düzenini sağlıklı hale getirerek hem fazla kilolarınııatmalı hemde aç ssalarak yuvaya ısındırarak karşı damdan kendi damına alıştırmalısın. güvercin yuva sadakati yüksek bir hayvandır. başkka yere normal koşullarda konmaz, başka dama. konuyorlarsa mutlaka yuvada ve yuva çevresinde kuşlara sert davranıyor olabilirsin biraz daha davranışlarını yumuşatmalı, sık ele almaktan havaya fırlatmaktan ve taşla toprakla üzerlerine saldırmaktan vazgeçmelisin. herzaman kısa ve ürkütüücü olmayan bir değnekle kkuşlarını kontrol edebilmelisin. bu seviye için biraz zaman gerekir ancak hedefin bu olmallı. yolun uzun yapacak işin çok yılmadan yorulmadan sabırla denemeli ve kkuşlarını anlamaya çalışmalısın. saygılarımla.

erdem22' Alıntı:
öncelikle sabırlı olmayı öğrenmelisin. mevsim itibarıiile kuşlarımız tüy döneminde. kuşlaarın uçmaması için birçok sebep olabilir. sağlık problemleri solunum yolu sorunları aşırı kilo ve tüy eksikliği bunların başlıcalarıdır. bu problemlerin kuşlarında olmadığına emin olduktan sonra yem düzenini sağlıklı hale getirerek hem fazla kilolarınııatmalı hemde aç ssalarak yuvaya ısındırarak karşı damdan kendi damına alıştırmalısın. güvercin yuva sadakati yüksek bir hayvandır. başkka yere normal koşullarda konmaz, başka dama. konuyorlarsa mutlaka yuvada ve yuva çevresinde kuşlara sert davranıyor olabilirsin biraz daha davranışlarını yumuşatmalı, sık ele almaktan havaya fırlatmaktan ve taşla toprakla üzerlerine saldırmaktan vazgeçmelisin. herzaman kısa ve ürkütüücü olmayan bir değnekle kkuşlarını kontrol edebilmelisin. bu seviye için biraz zaman gerekir ancak hedefin bu olmallı. yolun uzun yapacak işin çok yılmadan yorulmadan sabırla denemeli ve kkuşlarını anlamaya çalışmalısın. saygılarımla.
:bravo:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri