Kuşçular, Kuscular Forumu Sitesinin Amacı (Gereksiz Mesajlar)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan @k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 681

gökhan @k

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Gökhan AK
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı
gecko' Alıntı:
bu siteyi kuran herkese teşekkürler ben ögrenim durumun nedeniyle kuşçuluga 1 sene ara vermiş 18 yaşında bir kardeşinizim.gerçekten onları güvercinleri o kadar özledimki o dünyaya tekrar girmek istiyorum allahın izniyle 1 ay sonra gne başlayacagım.ailemde çok seviyo güvercinleri.hele babam benim sayemde oda merak sardı devamlı derneklere gider pazarlara gider gezerdik .bu 1 sene bana çok acı geldi aam forum sayesinde acım biraz diniyo

tekrar emegi geeçn herkese teşekkürler (:
Sevgili kardeşim aramıza hoş geldin öncelikle.Ara vermenin ne kadar acı birşey olduğunu yaşayan bilir sadece.Aileninde sana dsetek olması çok nadir rastlanan bir durum.Genellikle bazı aileler,özellikle okul çağındaki çocuklarının güvercinlerle ilgilenmesini pek sevmezler.
Buradan henüz öğrenci olan kardeşlerimizede derslerini ihmal etmemelerini rica ediyorum.Hepimiz o çağlardan geçtik.Aman sakın ha ! ihmal etmeyin.
Vede bu güzel sevdamızdan hiç ayrılmayın.

yardım edermısın

öncelikle beni kabul ettiginiz için tesekkurler .ben lımon hastasıyım ısın tıcaretı degıl sadece zevk için besleyenlerdenım . arkadasımla ortaklasa beslıyorm onun terasında beslıyoruz .benım kendıme ait bır çift limonum var onun her ırktan ve cınsten kusları mevcut. terasta kus beslerken dıkkat etmemız gereken bı konu varmı .bazen kuslar halsızlesıyo vıtamın falan verıyorum ama oldugude oluyo buda benım canımı sıkıyo .ne yapmam gerektıgıne dair bır bılgın varmı

Re: Kuşçular, Kuscular Forumu Sitesinin Amacı

Öncelikle aramıza hoşgeldin sevgili kardeşim,bilinçli olarak yetiştircilik yapmak istiyorsak haliylede bazı kurallara uymak zorundayız.Mesela siz kuşlarınızı teras katta besliyormuşsunuz.Genellikle teras kat,ve balkon gibi ortamlarda güvercin yetiştiren yetiştiricilerin bazı dez avantajları olduğu gibi avantajlarıda bulunmaktadır.Ancak bu avantajlarıda bazen dezavntajlara çevirebiliyoruz.Bir kere teras katta kuş beslemenin en büyük avantajlarından birisi güneş ışınlarını,yerdeki kümeslere nazaran daha fazla almasıdır.Buda kuşlar için gerekli olan D vitamininin daha sağlıklı bir şekilde alınmasını sağlamaktadır.Ancak teras katın civarlarında kuşların taşlık sistemi için gerekli olacak topraklarında bulunması gereklidir.Unutmayın ki kuşlar için en temel minerallar toprağın içinde bulunan minerallerdir.Eğer böyle bir şansımız yoksa ,dışarıdan gerekli olacak minarelleri edinmemiz gereklidir.
Teras katlar havayla teması çok yakın açık alanlar olduğundan haliyle rutubet oranı buralarda daha yüksektir.Buda kuşlarımızı özellikle yaz aylarında çok etkilemektedir.Onun için bu rutubetli hava akımını biraz da olsa azaltmak için,kümesimizin tabanlarına yani duvarlarına,köpüklü kartonlardan koymamız olumlu sonuçlar vermektedir.Onun için bu türlü bir uygulamayı denemeniz yararlı olacaktır.Saygılarımla ,
Gökhan Ak.

Re: Kuşçular, Kuscular Forumu Sitesinin Amacı

merhabalar.ben de ankarada ikamet etmekteyim.yetiştirici ziyaretleri kapsamında ankaradaki kuşcu dostlarımızı ziyaret etmek istiyoruz.müsaitseniz ve rahatsız olmayacaksanız gelip sizi salmanızda ziyaret edip güzel muhabbetler etmek istiyoruz.

Geri