Kuscular.org Fikirlerinize İhtiyaç Duyuyor !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Selamlar;
kuscular.org sitesi ile uzun süredir iş yoğunluğumuzdan dolayı ciddi anlamda ilgilenemedik. Sitede mevcut olan tüm yazılımsal hatalar sorunsuz bir şekilde çözümlenmiştir.
Sitemizi ilk açıldığı tarihten bu yana ziyaret ederek, değerli paylaşımlarınızı bu platformda ki yaklaşık 30.000 üye ile paylaşarak açık ara Türkiye'nin En Çok Ziyaret Edilen Güvercin Sitesi haline getirdiniz. Yönetimde istemeyerek oluşan bazı huzursuzluklar nedeni başta olmak üzere iş yoğunluğumuzun verdiği zaman sıkıntısı nedeniyle sizlerin emeklerine değer veremedik. Gönül isterdiki bunların hiçbirisi yaşanmasaydı.
Tüm hatalarımızdan dolayı sizlerden başta şahsım olmak üzere ve yönetim ekibindeki tüm arkadaşlarım adına özür dilerim.

Konuyu açma sebebim siz değerli hobidaşlarımızın bu konu altından bizlere şimdi ve ilerisi için fikir vermelerini rica etmemdir. Sizlerin fikirleri ve düşünceleri gerçekten bizler ve kuscular.org sitesi için önemlidir.
Bu konu altından bizimle paylaşacağınız her türlü istek öneri ve şikayet kesinlikle dikkate alınacaktır. Buradan yazmak istemeyenler özel mesaj yada telefon ile bana ulaşabilirler.
Sevgi ve saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

forumda çok eski değilim. ama başladığım zamanlarda aktif üye sayısı epey çoktu. güzel muhabbetler, paylaşımlar oluyordu. şu an maalesef günde 9-10 post ancak atılıyor.forumun en azından eski popüleritesini kazanması adına bir şeyler yapmak gerekiyor bence. etkinlik, reklam vs...

Her kategori için o kategoride bilgisi ve ilgisi olan birer admin belirlensin. Bu adminler kendi kategorilerine her gün en az bir konu açsınlar soru gelmesini beklemeden bilgilendirme amaçlı. bu işlem en az bir ay devam ederse bence forumda canlanma başlayabilir.

Bilgisayar ve bilişimle ilgisi olan zamanın bir kısmını internette geçiren forumdaşlardan bir grup oluşturulur. Bu grup internet üzerindeki diğer kuşculuk sitelerinde yada forumlarında forumumuzun reklamını yapar.

Forumda HABERLER adında yeni bir kategori açılıp günlük olarak yazılı ve görsel medyada çıkan haberler buraya eklenebilir. Bu sayede ziyaretci sayısı artırılabilir. Kuscular.org ana sayfasında haberler bölümü var fakat foruma faydası yok bence.

1.Otomobilleri olan üyeler için stickerler hazırlanabilir (Örnek :yaban.tv reklamları gibi)
2. Yılbaşı yaklaşıyor promosyon olarak anahtarlık.kalem ,cep takvimi vs hazırlanıp dağıtılabilir.

kuscular.org ana sayfasına eklenen haberleri üyelerimiz kendi facebook hesaplarından paylaşabilirler. ÖRNK :100 üye paylaşsa bunların da en az 10 arkadaşı bu haberleri görse günlük en az 1000 kişinin ilgisini çeker minumum

forumdaki son konular kuscular.org sitesinin ana sayfasında gösterilebilir. Böylece siteyi ziyaret eden ziyaretci forumda ki son konuları da görür.

Vedat bey her konunun admini var.Bu adminler kendi konuları ile ilgili iletileri düzeltilmesi konusunda uyarıldılar.En azından şahsım ilgili olduğum
bölümlerde düzeltme yaptım.Yinede kullanıcılar kurallara uymuyor acılan başlık altında gereksiz muhabbet be tartışmaya giriyor.Uyarı alıncada kutuplaşma oluyor.Profil bilgilerini tam doldurun dedik hala saçma sapan isimler yazılıyor, babası yaşındaki kullanıcıya saygısız konuşmalar, coğu kişinin bu siteden uzaklaşmasına sebeb oldu.Zaman değişiyor, sosyal medya bu tür forumları geride bıraktı.Cep telefonların gelişmesiyle yani cek anlık paylaş durumları kullanıcılara daha cazip geliyor.Yanlış anlaşılmasın, sadece kuşcular org , değil diğer güvercin sitelerinin durumuda aynı.
Sonuç olarak sitede belli bir konu birikimi var bunu yabana atamayız, goglede güvercin ile bir konu aransa direk buraya yönlendiriyor.Bir şekilde siteye giriyor alıcağını alıyor, asıl soru sonrası , ne oluyorda bu kadar giriş trafiğine rağmen gerekli paylaşım olmuyor.Üyeliklerdemi milletin cekincesi var aklıma gelen tek soru o.

twetyynet' Alıntı:
Her kategori için o kategoride bilgisi ve ilgisi olan birer admin belirlensin. Bu adminler kendi kategorilerine her gün en az bir konu açsınlar soru gelmesini beklemeden bilgilendirme amaçlı. bu işlem en az bir ay devam ederse bence forumda canlanma başlayabilir.

Kategorilerin büyük çoğunluğunda yönetici mevcut. Yeni alımlara başlayacağız. Mevcut yönetimde katılım sağlayan sayısı oldukça az durumda. Yeni alımlarla bu sayıyı arttırabiliriz.

twetyynet' Alıntı:
Bilgisayar ve bilişimle ilgisi olan zamanın bir kısmını internette geçiren forumdaşlardan bir grup oluşturulur. Bu grup internet üzerindeki diğer kuşculuk sitelerinde yada forumlarında forumumuzun reklamını yapar.

Reklam konusunda sitemiz açıldığından bu yana hiçbir güvercin sitesinde reklam yapmadık. Bunun sebebi birçok güvercin sitesi birbirine rakip olma konusunda ilerliyor. Birbirine destek olan güvercin sitesi çok çok az. Fakat bu konuda ücretli ücretsiz reklam alan güvercin sitesi varsa reklam verebiliriz.

twetyynet' Alıntı:
Forumda HABERLER adında yeni bir kategori açılıp günlük olarak yazılı ve görsel medyada çıkan haberler buraya eklenebilir. Bu sayede ziyaretci sayısı artırılabilir. Kuscular.org ana sayfasında haberler bölümü var fakat foruma faydası yok bence.

İçeriği dağıtmamak için bu yola başvurmamıştık. Güncel haber sitelerinden otomatik olarak haber çekebilen bot yapıp aktif edebilirim.

twetyynet' Alıntı:
1.Otomobilleri olan üyeler için stickerler hazırlanabilir (Örnek :yaban.tv reklamları gibi)
2. Yılbaşı yaklaşıyor promosyon olarak anahtarlık.kalem ,cep takvimi vs hazırlanıp dağıtılabilir.

Daha önce defalarca yapmaya çalıştık. Her girişimimiz olumsuz sonuçlandı. Maliyet fazla oluyor. Basım-gönderim kargo vb.. Bu konularda sponsor bulmamız daha cazip.

twetyynet' Alıntı:
kuscular.org ana sayfasına eklenen haberleri üyelerimiz kendi facebook hesaplarından paylaşabilirler. ÖRNK :100 üye paylaşsa bunların da en az 10 arkadaşı bu haberleri görse günlük en az 1000 kişinin ilgisini çeker minumum

Ana sayfamızda ve forumumuzda bulunan her konuyu ve iletiyi paylaş butonları ile sosyal ağlarında paylaşabilir üyelerimiz. Fakat bunu yapan sayısı oldukça az durumda.

twetyynet' Alıntı:
forumdaki son konular kuscular.org sitesinin ana sayfasında gösterilebilir. Böylece siteyi ziyaret eden ziyaretci forumda ki son konuları da görür.
Bu konu hakkında çok çaba sarfetmiştim. phpbb 3 sürümümüz portal sürümümüz ile uyum sağlamadı. Dün itibariyle yine uğraşmaya başladım.

bir japon atasözünü sizlerle paylaşmak istiyorum !
*HERKES KAPISININ ÖNÜNÜ SÜPÜRÜRSE , '' HER YER TERTEMİZ OLUR '' ...
5-6 YILDIR - KUSCULARORG DA AKTİFİM .
BURSA OYNARI BAŞLIKLARI TERTEMİZDİR.DOĞRU BİLGİLER İÇERİR .SORU İŞARETİNE YER YOKTUR.YETERLİ DÜZEYDE VE ŞEFFAFTIR..
BEN KAPIMIN ÖNÜNÜ TEMİZ TUTUYORUM ...SEVGİLERİMLE.
..............
BURSA OYNAR GÜVERCİNLERİ VE GÜVERCİN SAĞLIĞI HUSUSLARINDA * MODERATÖRLÜK * TÜRKER ÖDEN' E YAKIŞIR GİBİME GELİYOR :tamam:
...............

admin' Alıntı:
twetyynet' Alıntı:

Reklam konusunda sitemiz açıldığından bu yana hiçbir güvercin sitesinde reklam yapmadık. Bunun sebebi birçok güvercin sitesi birbirine rakip olma konusunda ilerliyor. Birbirine destek olan güvercin sitesi çok çok az. Fakat bu konuda ücretli ücretsiz reklam alan güvercin sitesi varsa reklam verebiliriz.

twetyynet' Alıntı:

İçeriği dağıtmamak için bu yola başvurmamıştık. Güncel haber sitelerinden otomatik olarak haber çekebilen bot yapıp aktif edebilirim.

1.Reklam derken direk site reklamını kast etmemiştim. Diğer forumlarda her hangi bir konuda başlık açıldığında. Ben bunun cevabını şurada görmüştüm diyerek link vermek gibi.
2.HABERLER kelimesini eksik yazmışım doğrusu GÜVERCİN İLE İLGİLİ HABERLER olacaktı :hhh:

Nizam Ağabey'in sosyal medya konusundaki tespitlerine katılıyorum.

Benim önerilerim ise:
-Kaybedilen eski üyelerimizin;kıymetli büyüklerimizin kazanılması-bence bu adminlerimizin vazifesi -
-Anasayfada forum formatına geri dönmemiz.( Şu anda portalın bence bir işlevi yok,aksine çok fazla emek istiyor.)
-Chatin referanslı sağlıklı ve steril bir şekilde geri dönmesi,
Şimdilik bu üçünü gerçekleştirebilirsek gayet faydalı ve başarılı bir çalışma yapmış oluruz.

Eski uyelerden bahsettiginiz kişiler kimler Kadir kardeşim. Bizim üyelerle alakali yasadigimiz bir sorun yok. Ana sayfa (portal) kismina katiliyorum. Forumu ana sayfaya tasiyalim. Alt kisimlara video ve resim galerilerini acalim. Eski üyeler konusunda sahsen benim yapabileceklerim ne hic bir fikrim yok.

-Anasayfada forum formatına geri dönmemiz.( Şu anda portalın bence bir işlevi yok,aksine çok fazla emek istiyor.)
-Chatin referanslı sağlıklı ve steril bir şekilde geri dönmesi, :evet:

Türker abinin dediğine katılıyorum herkesin kapısının önünü süpürmesine ihtiyaç var hala aramızda sessizce izleyen ama gitmeyen saygıdeğer üyelerimiz ve yöneticilerimiz mevcut onlar ilk hareketi başkasından beklemeyip ilk adımı kendileri atarsa görecekler ki bahane arayan bir sürü değerli kişi kendiliğinden muhabbete ortak olacak çünkü artık herkes bunu özledi.

Kaybedilen eski üyelerimizin,abilerimizin kazanılması konusunda her zaman tekliflere açığız.
Ama herkes kendisi gitti ve kendileri gelirse başımızın üstünde yerleri vardır.
Hiçkimseye bir ayıp,saygısızlık yapılmadı.
Adminler olarak tek suçumuz var ise o da iş ve özel hayat nedeniyle gereken ilgiyi gösteremememizdir.Bunu da kabul ediyoruz.Herkes üstüne düşeni yaparsa kırgınlıkları bir kenara bırakıp büyük büyüklük yapar,küçükte küçüklük yaparsa bu gönül verdiğimiz hobimiz adına dönerse eski ortamı sağlayabileceğimizi düşünüyorum.

En önemli mevzulardan biri de daha fazla röportaja ihtiyaç var :evet:

TEK GEREKSİNİM ŞUDUR !
1) BİLDİKLERİNİZİ YERİ GELSİN -GELMESİN ANLATIN / PAYLAŞIN .
2) YARDIM ELİNİZİ HERKESE UZATIN.
3)HER ZAMAN * AMATÖR RUHUNUZU KORUYUN *
4)YENİLİKLERE DAİMA AÇIK OLUN .
5) KUSÇULAR ORG' U AİLE OLARAK GÖRÜN.
6) BURADA SİZLERİ SEVENLER OLDUĞUNU * HATIRLAYIN *..SOHBETTE VARLIĞINIZI GÖRMEK BİLE ..BİZLERİ MUTLU ETMEKTE .
BURSA' DAN KUCAK DOLUSU SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM .
NİCE GZL SAĞLIKLI SENELERE ...HOŞGELDİN 2015 .
GZL GÖZLERLE BAKIN ..GZL LİKLERİ O ZAMAN GÖRECEKSİNİZ ! :slm:

Merhaba Değerli Arkadaşlar,
Türker Bey'in paylaştığı konu çok önemli :evet: bilgilerimizi zaman zaman gözden geçirip yeniden değerlendirerek, doğruluğundan olabildiğince emin olduklarımızı paylaşırsak, her zaman daha faydalı olacaktır :tamam: forumla ilgili en önemli sıkıntı; ana sayfanın /forum uzantısına taşınmasıyla birlikte eski ve arama motorlarında indexlenmiş olan değerli binlerce sayfa otomatikman 404'e düşmüş durumda! SEO da çok önemlidir, ancak öncelikle kırık linkler zaman kaybetmeden düzeltilebilirse, eski hareket geri gelecektir diye düşünüyorum. saygılarımla... :slm:

Tüm görüşlerinize katılıyorum. Bunların dışında yapabileceklerimiz konusunda diğer üyelerimizde fikir belirtirse daha sağlıklı adım atmış olacağız.
Devir hanım portal olmadan önce 180.000 üzerinde google index mevcuttu. Portal aktif edildikten sonra 74,500 seviyesine düştük. Eski linkler 404 sayfasına yönlendirildi. Google Webmaster Tools ile site haritalarımız ve 404 sayfalarımız yapılandırıldı. Seo çalışmaları yapıldı. Fakat pek işe yaradığı söylenemez. Şu anda kırık link sayısı azalmış durumda. Hali hazırda bundan sonra yapacağımız işlemlerde birçok link portalın kalkmasıyla tekrar ulaşılamaz duruma geçecek. Bunları .htaccess ile aktif edebileceğimizi düşünüyorum. Video galeri, resim galerisi ve online satış için gerekli olan e-ticaret alt yapımızı uzun süre önce hazırlamıştım. Yine iş yoğunluğu nedeniyle aktif hale getirememiştim. Video galerisi ve resim galerisi için ücretli çalışacak editörler alacağız. E-ticaret için gerekli olan herşey hazır durumda, sadece satacağımız ürünler için gerekli tedarikçilere ulaşmamız gerekiyor.

doğru diyorsunuz Hüseyin bey, tekrar yeni 404 ler oluşacaktır. ancak eski kırık linkler yenilerden daha fazla ise ikisi arasında seçim yapmak gerekiyor. bu arada wordpress'te kırık linkler için ben "404 Redirection pluginini" kullanıyorum. 404 ler direk ana sayfaya yönleniyor en azından arama motorları için puan kaybetmemiş oluyorsunuz. bir de manuel eski kırık linkleri yeni özel linklere tek tek yönlendirmek için plugin var "Redirection By John Godley". ancak php forum için öyle eklentiler varmıdır bilmiyorum, forumlarla hiç ilgilenmemiştim. kolaylıklar diliyorum, saygılarımla..

Konuyu açma sebebim siz değerli hobidaşlarımızın bu konu altından bizlere şimdi ve ilerisi için fikir vermelerini rica etmemdir. Sizlerin fikirleri ve düşünceleri gerçekten bizler ve kuscular.org sitesi için önemlidir.
Bu konu altından bizimle paylaşacağınız her türlü istek öneri ve şikayet kesinlikle dikkate alınacaktır. Buradan yazmak istemeyenler özel mesaj yada telefon ile bana ulaşabilirler.
Sevgi ve saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Benim de şöyle bir önerim olabilir. Şu an güvercin derneklerinin düzenlemiş oldukları Türkiye geneli, bölgesel, il içi oyun kuşu yarışları var. Bu yarışmalardan güncel sonuçlar takip edilerek sitede bir ana başlık altında paylaşılabilir. Yarışmalardaki derece sıralaması, alınan puan, puanlama cetveli v.b. gibi. Sitemiz üyeleri doğru bilgilendirmiş olur artı bu güncel sonuçlar üzerine değerlendirmelerde bulunulabilir. Bu sitemizde güncel takip edilirse belli bir zaman zarfı içinde oyun kuşu yarışmalarıyla alakalı sitede bir otorite grup oluşacağına inanıyorum. Daha ilerleyen bir dönemde de bu kişilerden yardım alınarak kuşçular org. adına Türkiye geneli bir yarış bile düzenlenebilir. Bununda siteye hareket getireceğine katkısı olacağına inanıyorum

perdah77' Alıntı:
Benim de şöyle bir önerim olabilir. Şu an güvercin derneklerinin düzenlemiş oldukları Türkiye geneli, bölgesel, il içi oyun kuşu yarışları var. Bu yarışmalardan güncel sonuçlar takip edilerek sitede bir ana başlık altında paylaşılabilir. Yarışmalardaki derece sıralaması, alınan puan, puanlama cetveli v.b. gibi. Sitemiz üyeleri doğru bilgilendirmiş olur artı bu güncel sonuçlar üzerine değerlendirmelerde bulunulabilir. Bu sitemizde güncel takip edilirse belli bir zaman zarfı içinde oyun kuşu yarışmalarıyla alakalı sitede bir otorite grup oluşacağına inanıyorum. Daha ilerleyen bir dönemde de bu kişilerden yardım alınarak kuşçular org. adına Türkiye geneli bir yarış bile düzenlenebilir. Bununda siteye hareket getireceğine katkısı olacağına inanıyorum
sadece taklacı güvercin mi var ! ?

Türker abi tabiki sadece taklaci güvercin yok benim ilgi alanına bu girdiği için böyle örnek verdim aynı şekilde posta yarışlarıda takip edilebilir kostüm kuşu yarışmalarida. Bursa oynarı yarısı varmı bilmiyorum. Ama bu başlıktaki amaç sitenin daha aktif duruma getirilmesi için neler yapılabilir. Ülkemizde oyun kuşu besleyen sayısı diger ırklari besleyenlerden cok cok fazla bu sitede açılan konu Konu sayilarindanda acikca ortaya cikiyor. Taklaci performans Oyun kusları bölümünde 2000 e yakın başlık varken Bursa oynarı bölümünde başlık var onunda en az 50 tanesi senin açtığım başlık. Anlatmak istedigim Yanlış anlaşılmasın her ırkın besleyicisine saygım var herkes aradığını hangi irkta biliyorsanız onu beslemeli

perdah77' Alıntı:
Türker abi tabiki sadece taklaci güvercin yok benim ilgi alanına bu girdiği için böyle örnek verdim aynı şekilde posta yarışlarıda takip edilebilir kostüm kuşu yarışmalarida. Bursa oynarı yarısı varmı bilmiyorum. Ama bu başlıktaki amaç sitenin daha aktif duruma getirilmesi için neler yapılabilir. Ülkemizde oyun kuşu besleyen sayısı diger ırklari besleyenlerden cok cok fazla bu sitede açılan konu Konu sayilarindanda acikca ortaya cikiyor. Taklaci performans Oyun kusları bölümünde 2000 e yakın başlık varken Bursa oynarı bölümünde 250 başlık var onunda en az 50 tanesi senin açtığım
başlık. Anlatmak istedigim Yanlış anlaşılmasın her ırkın besleyicisine
saygım var herkes aradığını hangi irkta buluyorsa onu beslemeli. Burada bende katılımda bulunup bir öneri sundum. Yapılır yapılamaz faydali olur olmaz tartışılır tabikide

Elimde bir kaç iş mevcut. Onları bitirir bitirmez tüm istekleri yerine getirmek için çalışmalara başlayacağım. Konuyu gören diğer arkadaşlarda yorumla katkıda bulunur, fikirlerini belirtirlerse daha sağlıklı bir çalışma yapmış oluruz.

- Öncelikle gözüme çarpan bi konuyu belirteyim örneğin taklacı bölümünde hem bu ırkla ilgili sorular + yardım istekleri var hemde kuşlarının resimlerini paylaşanlar + ropörtajlar var bunların hepsi ayrı konular birbirinden ayrılmalıdır çok karışmış. Başlıklar kontrol edilip tüm faydasız bilgiler ve gereksiz başlıklar silinmelidir.

- Gerçek anlamda bilgili veteriner olmalı bu sitede anlık olmasada sorulara cvp vermeli. Mümkünse sitede bu veterinerin tanıtımı ve reklamıda yapılabilir.

- Her ırkın başlığını o ırkı gerçek anlamda en iyi bilen birinin üst başlığı olmalı zaman zaman bilgi,video,videolu anlatım ve resimler paylaşmalı doğruları-yanlışları göstermeli.

- Ropörtajlar + kuş besleyicilerinin kümes tanıtımları arttırılmalı ziyaret edilen kişiler kuşlarının özelliklerini detaylı anlatmalıdır.

- Yarışmalar arttırılmalıdır yanlız taklacı değil tüm ırklar için. 1. gelen kuşun uçuş videosu yada masa kuşunun masadaki videosu buradan paylaşılmalı.

- Ropörtajlardan ve yarışmalardan tanıdığımız ,bu siteye gönül verenlerden rica edelim hatta mümkünse tüm kullanıcılara msj gönderebilirsiz güvercin alım - satımını bu siteden yapmasını isteyelim bilgi burdaysa alım-satımda burda olmalı ve olursa forumu canlandırağını düşünüyorum.

Çokmu uçtum bilemedim ama benim düşüncelerim bunlar ve faydalı olacağını düşünüyorum.

Sevgili arkadaşlar;
Sitemizde gün itibariyle güncelleme ve yenileme çalışmaları içerisine girdik. Öncelikli olarak son sürüm phpbb 3 üzerinde işlemleri gerçekleştireceğiz. Bunun ardından yapacağımız işlemler aşağıdaki gibidir. Aşağıdaki işlemlerin dışında olmasını istediğiniz özellikleri bize iletirseniz en kısa süre içerisinde değerlendirmeye alacağız.

• Son sürüm phpBB 3 Kurulumu
  • Portal /blog dizinine alınacak. Yerine forum taşınacak. (site açılışında direk forum çıkacak)
  • SEO işlemleri ile çalışmayan-ulaşılamayan linkler çalışır durumda olan benzer konulara yönlendirilecek.
  • Site Mobil ve tablet arayüzü ile çalışır konuma dönüştürülecek. (responsive tasarım)
  • Chat eklentisi izin sistemli olarak kullanıma açılacak.
  • Konu ve mesaj beğenisi için facebook benzeri like özelliği kurulumu gerçekleşecek.
  • Bunların dışında yönetici arkadaşlar işini en kolaya indirecek birçok özellik eklenecek.
  • İki adet tema üzerinde çalışmalar gerçekleşecek. İsteyen istediği temaya anında geçiş yapabilecek.

Not: Bu işlemler için tahmini tamamlanma süresi 12 gün olarak düşünüyoruz. Bu süreçte site kullanıma açık olacaktır.

Bunların dışında online alım-satım, video galerisi ve resim galerisi için editörlük (yöneticilik) yapabilecek kişiler ile çalışmak istiyoruz. Video ve e-ticaret sistemimiz hazır durumdadır. Sadece zaman ayırabilecek kişiler ile yayına almayı düşünüyoruz.

Geri