Kuşcularda olan ve düzeltilmesi gereken yanlış davranışlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yalovaguvercin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
www.orhanberberguvercin.com
Ad Soyad
Orhan Berber
Meslek
insan
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar;
Arkadaşlar şimdiye kadar hep kuşlarımızın iyi ve kötü yönlerini, olması ve olmaması gerekenleri tartıştık. Peki biz kuşcular dört dörtlükmüyüz ki kuşlarımızdan bunu bekliyoruz. Hani derler ya mal sahibine benzer diye, acaba kabahat bizlerdemi....Öncelikle bizim düzeltmemiz gereken yanlışlarımızı tartışırsak yeni yetişen kuşcu arkadaşlarımıza daha güzel örnek oluruz diye düşünüyorum.
Mesela;
-en iyi kuş bende
-en iyi ben uçururum
-en iyi kuşu ben anlarım
-benim kuşum hepinize gider
- birtek ben bilirim
-kendinde olmadığı halde seyrettiği kuşta mutlaka kusur aramak
-kendi uçurduğu kuşta hataları kapatma adına mazeretler üretmek (bugün keyifsiz, yavrunun üstünden attım, sabahta uçurmuştum, geçen atmaca kovaladı, dı dı dı)
-havadaki bir kuşu gösterip aynı renkte başkasını satmak
-kazayla oynayan bir kuşu varken sırf aynı renkte diye elindeki bütün kuşları yavrusu, kardeşi diyerek satmak

Bence birazda bunları konuşma zamanı geldi diye düşünüyorum. Önce kendimizi düzeltelim, sonra diğer insanların kuşculara bakışını daha sonrada güzel kuşlar uçurabileceğimizi zannediyorum ..... hepinize saygılar

http://www.orhanberberguvercin.com/

Re: Kuşcularda olan ve düzeltilmesi gereken yanlış davranışl

bunun kolay yolu ve her iş için BEN ciliği ve bencilliği bırakmak gerekir, büyük olmak küçüklerden her daim önde olmak demek değildir, nice 13-15 yaşlarındaki kuşçu genç arkadaşlar 50-60 lık dedelere bile yan bastırabiliyorlar. Akıl yaşta değil, baştadır ve boynuz kulağı geçer..

Velhasılı kelam, BEN ciliği bırakırsak, en başlı yanlışı düzeltir, sonrasını kolaylaştırmış oluruz..

s.a.
çok güzel bir konu hepimize sıkıntı yaşatan durumlara değinmişsiniz.ben bu konuya saygıdeğer muharrem abinin bir sözü ile katkı vermek istiyorum.

İYİ KUŞA KÖTÜ DİYEN VE KÖTÜ KUŞA HİZMET EDEN KUŞÇU OLAMAZ...bu sözü benımseyen yukarıda saymış olduğunuz olumsuz davranışları bünyesinde barındırmaz..

Orhan abi çok güzel bir konuya değinmiş.
Hep bu sorunlar yüzünden diğer pet hayvanları besleyenleri hep imrenerek izledik,hiç birlik olamadık.

Özellikle performans kuşu bakanlarda bu gibi yaklaşımlar öne çıkıyor . Hoş kostüm cülerde de duyuyoruz zaman zaman .İşin doğasında olan bir Rekabet var , Herkes en iyiye sahip olmak iddiasında .. Birde geleneğine yerleşmiş bazı şeyler var yıkmak güç ..
Odak noktası Kuş olunca İnsan ikinci planda kalıveriyor .Bu kadar çok Dernek , bu kadar çok Mezat yeri bu kadar çok İnternet sitesi var ,Bu aslında yoğun kuşçu Sayısının yanında Bir o kadar yoğun İtiş kakışın ürünü..
Herkes bir fraksiyonun kendi değerlerinin yada kendi beklentilerinin peşinde . bireysel olarak bir içgüdüdür bu ..
Korunmak, müdafaa edilmek, tastik olunmak, doğru yerde olmak, gibi ihtiyaçların tezahürü ..
Çok kalabalık bir hobi alanı olmasına karşın bu yoğunluğun olumlu bir katkısı yok kimseye .. Üzücü ama böyle , İ bir topluluğu hatta çoğu zaman iki arkadaşı dahi uzun zaman bir arada tutmak güç ..

İYİ VE GÜZEL KUŞU ALKIŞLAMAK GEREKİR.

GÜZEL KUŞUN PORTRESİNİ DEĞİŞİME UĞRATMADAN , ATALARIMIZDAN EMANET ALDIĞIMIZ GİBİ TORUNLARIMIZA DA AYNI SAFLIKTA TESLİME ÖZEN GÖSTERMELİYİZ..

ÇIRAKLAR YETİŞTİRMELİYİZ.. AYNI BRANŞ VE KATEGORIDEKİ GÜVERCİN DOSTLARIMIZ İLE HEM KUŞ ,HEM DE BİLGİ PAYLAŞIMLARINDA BULUNMALIYIZ..

GÜVERCİNİ PARA KAZANMAK İÇİN GÖRMEYİN ...

merhabalar;

FeLix_' Alıntı:
bunun kolay yolu ve her iş için BEN ciliği ve bencilliği bırakmak gerekir, büyük olmak küçüklerden her daim önde olmak demek değildir, nice 13-15 yaşlarındaki kuşçu genç arkadaşlar 50-60 lık dedelere bile yan bastırabiliyorlar. Akıl yaşta değil, baştadır ve boynuz kulağı geçer..

Velhasılı kelam, BEN ciliği bırakırsak, en başlı yanlışı düzeltir, sonrasını kolaylaştırmış oluruz..

arkadaşım boynuz kulağı geçer doğrudur, ancak 13-15 yaşındaki kuşcuları işte buradan doğru yetiştirirsek o yaşları beklemeden kulağı geçebilir. aksi halde 50-60 yaşına gelenin tecrübesi daima öndedir, çok şükür hiç birimiz aptal değiliz...

merhaba:

mehmet21' Alıntı:
s.a.
çok güzel bir konu hepimize sıkıntı yaşatan durumlara değinmişsiniz.ben bu konuya saygıdeğer muharrem abinin bir sözü ile katkı vermek istiyorum.

İYİ KUŞA KÖTÜ DİYEN VE KÖTÜ KUŞA HİZMET EDEN KUŞÇU OLAMAZ...bu sözü benımseyen yukarıda saymış olduğunuz olumsuz davranışları bünyesinde barındırmaz..

teşekkür ediyorum...

merhaba;

[email protected]' Alıntı:
İYİ VE GÜZEL KUŞU ALKIŞLAMAK GEREKİR.

GÜZEL KUŞUN PORTRESİNİ DEĞİŞİME UĞRATMADAN , ATALARIMIZDAN EMANET ALDIĞIMIZ GİBİ TORUNLARIMIZA DA AYNI SAFLIKTA TESLİME ÖZEN GÖSTERMELİYİZ..

ÇIRAKLAR YETİŞTİRMELİYİZ.. AYNI BRANŞ VE KATEGORIDEKİ GÜVERCİN DOSTLARIMIZ İLE HEM KUŞ ,HEM DE BİLGİ PAYLAŞIMLARINDA BULUNMALIYIZ..

GÜVERCİNİ PARA KAZANMAK İÇİN GÖRMEYİN ...

Kardeşim doğru söylüyorsun fakat güvercinin para ile satılmasından daha önemlisi kişi verdiği paranın karşılığını alıyormu yoksa kandırılıyormu.....

KENDİMİZİ DÜZELTEBİLMEMİZİN EN ÖNEMLİ FAKTÖRÜ YAPICI DOGRU BİLİNEN ELESTİRİYE TAHAMMÜLDEN GEÇER

BUDA BAKIS AÇISININ ÖNEMİ BAKTIGINDA KİM NEYİ NE KADAR GÖRDÜGÜYLE ALAKALIDIR YANİ BAKMAK LA GÖRMEK AYNI SEY DEGİLDİR İŞTE ONUN İÇİNDİRKİ SAYILI KİŞİLERİN BAKIP BİR KACININ GÖRDÜGÜ DOGRUYU GÖREMEYEN YADA FARKEDEMEYENLERİN TAHAMMÜL GÖSTERMESİ GEREKİR BU ANLAYIS KİŞİYE HATASINI SÖYLER DOGRUYA İYİYE ODAKLANMASINI VE DE TECRÜBELER EDİNMESİNİ SAGLAR YAPMAYA ÇALISTIGIMIZ BU UGRAS KENDİLERİNİ YETİŞTİRMİŞ TECRÜBELİLERİN VE USTALARIN İSTEYENLERE AL SENDE YAP DİYEREK ALINIP VERİLECEK BİR DURUM DEGİLDİR EN ZOR BİR DAL OLAN TAKLACI OYUN KUSU YETİŞTİRİCİLİGİ BURALARDAN YAZILIP ÇİZİLENİ TAM MANASIYLA ÖGERENMEYLE YAPILABİLECEK BİR SEY DE DEGİLDİR BÜTÜN BİLİNMESİ GEREKENLERİ HARFİYEN ÖGRENMİŞ BİLMİS OLSANIZ BİLE BU BİLİNENLERİ KUSLAR ÜZERİNDE BİLİNÇLİ UYGULAYAMADIKDAN SONRA BU BİLİNENLERİNDE BİR ÖNEMİ ANLAMI YOKTUR ÇATIMIZ ALTINDA BİRBİRİNDEN KIYMETLİ YETİŞTİRİCİLER VE USTALAR BULUNMAKTADIR BELLİ BİR ZAMANA KADAR ELLERİNDEN GELDİGİNCE TECRÜBELERİ VE BİLGİLERİ DOGRULUTUSUNDA GENÇLERE VE KUSCU OLACAKLARA AKTARMAYA ÇALISMISLARDIR AKTARMISLARDIRDA AMA SON ZAMANLARDA ÇOK AZ SAYIDADA OLSA BAZI KENDİNİ BİLMEZLERİN BU KİŞİLERE KARSI TUTUM VE DAVRANIS SEKİLLERİ BU KİŞİLERİ KÜSTÜRMÜS UZAKLASTIRMISTIR ORTAK NOKTAMIZ OLAN BU UGRASDA GELİŞEBİLMEMİZ İYİ SEYLERE SAHİP OLABİLMEMİZ İYİ KUSLAR VE DAMIZLIKLAR BULMAMIZ KARSILIKLI OLARAK TAKDİR EDEBİLMEKLE ALAKALIDIR KİŞİLER KARSISINDAKİLERİ SEVSİN YADA SEVMESİN TANISIN YADA TANIMASIN ORTADA OLAN İYİ BİR KUSU TAKDİR EDİP HAKKINI VEREMİYOR FESATLIK GÖSTERİYORSA BENİM NAZARIMDA BUDA BİR HIRSIZLIKDIR AGZI DİLİ OLMAYAN UCAN İYİ KUSA İYİ DİYEBİLMEK HER KESİN HARCI DEGİLDİR ZATEN BUNU DİYEBİLENLER KAZANIRLAR AYAKDA KALIRLAR HER ZAMANDA SEVİLİP SAYILIP TAKDİR EDİLİRLER YANİ MESELE İYİ SEYLERE SAHİP OLMANIN AMACI GÜDÜLÜRKEN İYİ HATIRLANIP ANILAN OLMANIN AMACI GÜDÜLMELİDİR BU BASLIK İÇİN SÖYLENMESİ GEREKEN PEK ÇOK SEY VAR AMA KİM NE KADAR ALGILAR NE KADAR KENDİLERİNİ DÜZELTMEYE ÇALISIRLAR BİLEMEYİZ

SAYGILAR

merhabalar;

kuscu_marik' Alıntı:
BU BASLIK İÇİN SÖYLENMESİ GEREKEN PEK ÇOK SEY VAR AMA KİM NE KADAR ALGILAR NE KADAR KENDİLERİNİ DÜZELTMEYE ÇALISIRLAR BİLEMEYİZ

işte benim bu konuyu açmamın sebebi kuşcuların yanlış tanımlanmasını önlemek ve önce kaliteli bir insan, sonrada kaliteli bir kuşcu olabilmek için olması yada olmaması gerekenleri burada gündeme getirirsek yeni yetişen kardeşlerimizin en azından bir kulak dolgunluğu olur, ve belki bazıları gerektiğinde bu unsurları dikkate alarak hareket ederler. Buda %1 bile olsa faydalı olacağını düşünüyorum, çünkü sanal elem çok geniş bir kitleye hitap ediyor. ... teşekkürler

örnek;

@ [email protected] - 30 Ara 2012 16:26
ÇATILARA TAŞ VS ATMAYI ,SOPAYA BİRŞEYLER BAĞLAYIP ''ISLIK ÖTTÜRMELERİ , TENEKE ÇALMALARI BIRAKMALIYIZ..

örnek;

-kuşlarımızı masada değil havada uçuralım....
-çoluk çocuğumuzun rızkını (ihtiyacımız varken) kuşlara yatırmayalım (kuş almak için) veya kuş uçuracağız derken işimizi aksatmayalım......

Çok güzel bir konu açmışsınız Orhan Abi,
İlginçtir, hiç kimse henüz YALAN SÖYLEMEK konusunu yazmamış.
Şayet güvercin yetiştiricileri her şeyi olduğu gibi anlatmayı öğrenirlerse, asla bir kuş için yalan söylemeyenlerin sayısı artarsa hem yetiştiriciliğin gelişimi ivme kazanır hem de insanların zihnindeki kuşçu algısı değişir.
Yalanlar biterse; ne komşusunun kuşunu alıp saklayan kalır, ne de üç kuruş için tek ayak üzerinde bir kargaya ciltler dolusu methiyeler dizenler bulunur.
Yalansız güvercin besleyenlerin sayılarının artması temennisiyle...
Khalid

Temel İnsani Ahlaki Beşeri değerler var .Bunlar sadece Kuşçuluk için değil hayatın her alanında olması gereken şeyler . Evimizle Ailemizle başlar, Sokağa çıkıncada devam eder 7 gün 24 saat .. İçinde bulunduğumuz bu Hobi gurubu her seviyeden insanı barındırıyor , Tekrardan kimseye Ahlak dersi veremeyeceğimizde göre .( Tabi önce aynaya bir bakacağız ) Kimin üzerinde ne gibi bir yaptırımımız olacak ..
Bu işin Ritüğellerini bizzat görmemiş yaşamamış birçok mensubumuz var , insanlar sadece Hile ve Hurdayı görmüş yada bazı şeyleri kulaktan dolma işitmiş ..İşte bizde buradan konuşuyoruz şöyle olmalı böyle yapılmalı gibi .. Bunları hiç görmemiş yaşamamış birilerine tam manası ile aktar bilmek olanağı az. Bu gün
Türkiye çapında İnternet Sitesi sahibi olan Kalpazan Adamlar bu gün Camiamızca İtibar görüyor ,İtibar görüyorki bu gün yoğun olarak kullanılan bir site Kuşçu sitesi .. ( Zamanı ile benim kuşu mu çalmış bir insan, bunu itirafta etti kendince bir savunması da var . Özürde diledi hatta yalvardı bile, hatta bana kuşumun yerine kuş dahi yolladı, ama benim kuşumu geri vermedi, yine yalan söyledi . Ben bu konuyu zamanı ile İnternet de yine çok dile getirdim adamı afişe ettim vs yazık ki çok bir şey değişmedi .. Bir çok insan Etrafında durmaya devam etti .)
Yani yalanı dolanı iyi çeviren kimi insanlar köşe başlarını tutuyor . Bu bir Tarz bir usül olmuş çoktan iyiyi görme şansını bulamayan çoğumuz bunları görüyoruz kuşçuluk bu galiba diyoruz ..
Çoğu zaman dile getirmişimdir kendi adıma İyi kuşu Kırıkalede gördüm iyi kuşcu adabını -Ritüğelini ise Doğuda Diyarbakırda gördüm ..Oturması kalkmasıya la başlayan bir süreç .. Umarım halende aynı şekilde sürüyordur oralarda.
Yeni biriyle tanıştırılmak bir kazançtı orada ,acaba bu kim sorusunu hiç düşünmüyordum çünki Referans olanlar her türlü ağırlıkları ile seni çoktan ikna etmiş oluyordu .. Kuş bahaneydi ..
Konuşmaya çalıştığımız dile getirilen birçok şey bence teferruata ait basit şeyler ..
İnsanlar, komşusunun çatısına Taş atmanın ayıp , Hırsızlığın günah , Yalanın günah , Kuşunda bir canı olduğunu algılayamayacak kadar kütü durumdaysa o zümreye neyi nasıl anlata biliriz ki ..
Şu olabilir çırakları olanlar vardır belki aramızda, onlar belki tesir eder çömezlerine yaparak yaşayarak , bir gıpta bir sempati damarı tesis ederek iyi örnekler çoğaltıla bir belki .

ben buradada daha once bır konuya yorum yapmıstım yakaladıgınız kusu gerı verırmısınız dıye verırım dedım sıteden bır abı ısmı lazım degıl bana sen ozaman kus al mıllete hedıye et demıstı ben kuslarımı terasa cıkaralı 2 ay oluyor bazılarını saldım bazıları kactı bazıları oldu 2 ay dan bahsedıyorum bır kus yakaladım cok guzel kırmızı bır kelebek yan komsum geldı kus benım dedı kusu tarıf ettı bende verdım ıkı gun once evıme geldı elınde ıkı tane beyaz gullu bango takım bunları sana verıcem dedı neden abı dedım gecen yakaladgın kus avareydı benım degıldı ama bende aynının erkegı vardı kımın oldugunu bılmıyorum ama bana cok lazımdı dedı sana yalan soyledım bunlarıda sana hedıye etmek ıstıyorum rahatsız oldum dedı almadım ısrar ettı aldım etrafımdakılere alatmıs benı sımdı kımın catısına bacasına gıtse kuslarım haman kovalıyolar bana gelıyo kuslarım o abının yaptıgını cok takdır ettım gerı kalan yorumuda sıze bırakıyorum ama bana bu sıtede yazan abıye su sozu soyluyorum ben kusları ınsanlara hedıye etmeye devam edıcem ıyı seneler herkeze

DOĞRU SÖZLÜ OLMAK ,DÜRÜST ,SÖZÜNE GÜVENİLİR, YARDIMSEVER İNSAN OLMAK ...KISACASI İYİ İNSAN OLMAK HEDEFİMİZ OLMALI.

İYİ İNSAN OLALIM.HOŞGÖRÜ HEP BİZLERLE OLSUN.DÜNYAYA SEVGİ İLE BAKALIM.

gün gelir elinizdeki çok seyleri kaybedebilirsiniz bu hepimiz için gecerli AMA

verdikleriniz her zaman sizindir ne demişler veren el alan elden üstündür bu ortam çok farklı bir ortam

ama her kuscu az çok menfaatlerini düşünür düşünmelidirde lakin ne zamanki menfaatler arkadaslıkların dostlukların emeksiz kazançların üzerin de tutulursa işte o zaman kayıplar çok olur kim kime ne yapmak ister ise
karsısındakilerinin yerine kendisinide koyarak düşünebilmelidir heleki üzüntülerin üzerine kurulu mutluluklar her daim gecicidir ne zamanki kişi kendide aynı duruma maruz kalır o zaman anlar ama geç olur iki kanat için kimse kimselerin emeklerine göz koymamalı insanları menfaatleri için kandırmamalı bos yere ugrastırmamalı hem parasını hem zamanını heba etmemeli ya düzgün olmalı yada bu işlerle ugrasmamalı ki önümüz açılsın gelişelim mesafeler alalım

saygılar

gün gelir elinizdeki çok seyleri kaybedebilirsiniz bu hepimiz için gecerli AMA

verdikleriniz her zaman sizindir ne demişler veren el alan elden üstündür bu ortam çok farklı bir ortam

ama her kuscu az çok menfaatlerini düşünür düşünmelidirde lakin ne zamanki menfaatler arkadaslıkların dostlukların emeksiz kazançların üzerin de tutulursa işte o zaman kayıplar çok olur kim kime ne yapmak ister ise
karsısındakilerinin yerine kendisinide koyarak düşünebilmelidir heleki üzüntülerin üzerine kurulu mutluluklar her daim gecicidir ne zamanki kişi kendide aynı duruma maruz kalır o zaman anlar ama geç olur iki kanat için kimse kimselerin emeklerine göz koymamalı insanları menfaatleri için kandırmamalı bos yere ugrastırmamalı hem parasını hem zamanını heba etmemeli ya düzgün olmalı yada bu işlerle ugrasmamalı ki önümüz açılsın gelişelim mesafeler alalım

saygılar

...kuşçularda olan ve düzeltilmesi gereken yanlış davranışları tespit ettiğimizi var sayalım,,, nereye varacağız ne yapacağız??
.
...bunları bilmeyen kuşçu yoktur...ama kendinde görende yoktur...
.
...biz kuşçular gelişemeyiz...kuşçularıda bilinçlendirmeye ve iyi davranışlarda bulunnmalarını sağlamaya bizim gücümüz yetmez..
.
...kuşçuları düzeltmenin (normal şartlar altında )bi yolu yoktur....
.
...insan kendisinde düzelecek bir haslet görmez ise bütün kuşçular bir araya gelmiş olsa onu zerre kadar değiştiremez...adam zaten hal ve hareketlerinden gayet memnun kendisinde bi sıkıntı görmüyorki...
.
...sizin gibi bu konudan rahatsız olan arkadaşlarda bi sıkıntı zaten yok...sizler zaten düzelmek ve kendisini geliştirmek isteyenlersiniz yoksa konuya katkı yapmaya çalışmazdınız..
.
...zaten diğer kendini bilmezler bu konuyada iştirak etmiyeceklerdir ve dahi okumayacaklardır
.
...o yüzden kendini bilmez tayfasını bizim değiştirmemiz olanaksızdır.....haa bi menfaat teklif ederseniz sizden haha anlayışlı olurlar...
.
...bence kuşçuları düzeltmeye çalışmanın hiç bi faydası olmaz...bence bi gereğide yok uğraşmanın zaman kaybından başka bişey olmaz
.
...bence yapılması gereken........düzelmeye yönelmiş arkadaşlarla devam etmek ve şahsi menfaat değil toplumsal menfaatleri baz alarak kendimizi geliştirmeye çalışmak.

.
....herkeze saygılarımla.....
.

...kuşçularda olan ve düzeltilmesi gereken yanlış davranışları tespit ettiğimizi var sayalım,,, nereye varacağız ne yapacağız??
.
...bunları bilmeyen kuşçu yoktur...ama kendinde görende yoktur...
.
...biz kuşçular gelişemeyiz...kuşçularıda bilinçlendirmeye ve iyi davranışlarda bulunnmalarını sağlamaya bizim gücümüz yetmez..
.
...kuşçuları düzeltmenin (normal şartlar altında )bi yolu yoktur....
.
...insan kendisinde düzelecek bir haslet görmez ise bütün kuşçular bir araya gelmiş olsa onu zerre kadar değiştiremez...adam zaten hal ve hareketlerinden gayet memnun kendisinde bi sıkıntı görmüyorki...
.
...sizin gibi bu konudan rahatsız olan arkadaşlarda bi sıkıntı zaten yok...sizler zaten düzelmek ve kendisini geliştirmek isteyenlersiniz yoksa konuya katkı yapmaya çalışmazdınız..
.
...zaten diğer kendini bilmezler bu konuyada iştirak etmiyeceklerdir ve dahi okumayacaklardır
.
...o yüzden kendini bilmez tayfasını bizim değiştirmemiz olanaksızdır.....haa bi menfaat teklif ederseniz sizden haha anlayışlı olurlar...
.
...bence kuşçuları düzeltmeye çalışmanın hiç bi faydası olmaz...bence bi gereğide yok uğraşmanın zaman kaybından başka bişey olmaz
.
...bence yapılması gereken........düzelmeye yönelmiş arkadaşlarla devam etmek ve şahsi menfaat değil toplumsal menfaatleri baz alarak kendimizi geliştirmeye çalışmak.

.
....herkeze saygılarımla.....
.

BİR HİKAYEMİZ VAR:

ORNANLAR KRALI

Bir yerde büyük bir orman varmış, bu ormanda çok güçlü, kibirli, gururlu bir aslan yaşarmış.

Aslan hep kendi dediği olsun istiyormuş. Hep; ben güçlüyüm, ben bilirim, ben ne dersem o, ben, ben, ben,.... deyip kendini dinlemeyenleri bir pençede indirip bir lokmada yiyormuş. yusufçuğu yemiş, tavşanı yemiş, kurdu, kuzuyu derken bir bakmış ormanda tek başına kalmış. Koca ormanda etrafında ne konuşacak nede kızacak kimseler kalmamış...

Derken bir gün ormana bir avcının yolu düşmüş. Ancak; ormanda vuracak bir şey bulamamış, bir sağa bakmış, bir sola bakmış sonrada aslanı görmüş ve demişki; ben daha küçük şeylere razıydım amma kısmette bu büyük aslan varmış ve doğrultmuş silahını......BUUUUUUUUUUMMM

(anlayana sivrisinek saz..)

Çok güzel bir konu olmus gerçekten teşkkürler ,
Bende eklemek istedim.. ki ;
Osmanlı zamanında güvercin sevgisi hat safada imiş.. Fakat öyle duruma gelmişki kuşçulara kız vermez olmuşlar..
Birine bu kuşbaz efenim denildiğindiğinde kötü duruma düşermiş. Tek sebebi ise bu davranışlar. Kız verilmemesinin sebebi ise fetvalar. Yakaladığınız kuş eğerki sahibi helal etmediyse islam hukukuna göre size haram. Olaki bunu satıp eve ekmek getirip kızıma haram lokma yedirir diye düşünülmüş. Olmamışda değil. Kuş için yükseklere çıkan kişiler bazı zamanlar haremleri gözetler olmuş. Bir müddet yasaklanmıs hatta.
Ben kuşçuluğu mahalledeki bir iki abimizden öğrendim. Ama yıllar sonra öğrendimki dedem büyük kuşçu imiş. Ama beni hiç teşvik etmez, her gelişinde beni azarlar, büyük bi illetmiş gibi kurtulmamı isterdi. Kuştan korkma kuşçudan kork derdi ama anlatmazdı öyle çok. Demekki yaşamış. O hergün çatısına çıktıdığım abilerim bile tek kuşa silebildiler bizi. Şimdi çevremde birtane kuş besleyen arkadaşım yok. Görüncede uzaklaşmak istiyorum, tamamen refleks.
Bu pis davranışlarınıda kuşa yıkarlar sonra. Kuş yüzünden kuş yaptırdı kuş illet ... Sende akkaşık. Okadar yazdın senden bahset derseniz. Sırf bu sebebepten kapalı kuş besliyorum. Beslediğim ırkı salamıyorum sırf porta ucuruyorum. 6 yıldır besliyorum bir kere bile kapıdan geri çevirmedim kimseyi. Çok nadir yakalarım gelmeyen olursa salarım. Mezatara gidemiyorum sigara , küfür , bilgisizlik , bencillik , soygunuculuk , dayanamıyorum çıkıyorum.

İnşallah düzelir , inşallah ...

merhabalar;

SÖYLEMEKTEN ÇOK GÖSTERMEK doğrudur.
Hiçbir teori pratiğe dönüşmedikçe gerçekleşmez.
kuşlarınızı masada uçurarak değil, havada uçurarak gösterin..

Kuşçuluğun asaletini bozan toplumda yanlış anlamalara sebep veren kişiler her zaman vardı ve olacaktır.Bunlar kümes hırsızları,mahallelerde pusuya yatıp çatılara atan kuşları kapıp kaçanlar,kısacası çakallar.Bu çakallar 80.li yıllarda daha fazla idi.Şimdi ne durumdalar bilemiyorum.Bunların yüzünden başımız belaya girmesin diye ailemiz de kuş beslememize karşı çıkardı.Çoğu kuşçuyu canından bezdirip beslemeyi bıraktırdılar.Çünkü kimse pisliğe bulaşmak istemiyordu.Hala o çakallardan varmı bilmiyorum ama ben uzun zamandır beslemiyordum artık başlamaya karar verdim.Kümesimin yanına bu bahsettiğim arsız,hırsız kişiler yaklaşamayacak.Gerçek güvercinseverlere her zaman kapımız açık olacak.Güvercin beslemek,uçurmak bir ayrıcalıktır.

iyilerin kapısına giderseniz sizin kpınızada iyiler gelir

kötülerin kapısına giderseniz sizin kapınızada kötüler gelir bu hepimiz için gecerlidir

yani kuscu vede kişiler genelde hırsızı arsızı yüzsüzü birazda kendi getirir

tabi bunun sebebleri vardır malesef oda kuscu alakalıdır

nedir hep bende en iyisi olsun
hep ben anlatılır konusulur olayım
işte söyle kusum var böyle oynuyor gibi gevezelik

tamah hırs fesatlık ve çesitlilik vs vs

Ne yazarsak yazalım bu sorunu çözemeyiz. Birlik te olsak, beraberde olsak bana göre doğru kuşçuluk, doğru dostluk, doğru arkadaşlık, doğru ticaret mümkün değil, peki neden böyle düşünüyorum dersiniz?? Çünkü insanlarda Allah korkusu kalmamış, iman ateşi kalmamış, peygamber aşkı kalmamış, var sa da hayat şartları onu alevlendirmesini engelliyor. Belki çoğumuz Kur-an okumasını biliyoruz ama onu anlamıyoruz. hepimiz okuma yazma biliyoruz, hangimiz kendisini geliştirmek, çevresindeki insana doğruyu tavsiye etmek veya doğruya yönledirmek için bir kitap, bir makale okuduk ta kendimizi veya başkalarını aydınlattık, Hangimiz Asr suresinin melini tam biliyoruz ve yaşıyoruz. Hangimiz belki beş vakit, belki cumadan cumaya, belki de yilda bir veya iki kez kıldığı namazda okuduğu Fatiha suresinin anlamını biliyor. Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin ancak önce kendimiz doğru olalım doğru yaşayalımda etrafımızdaki insanlardan doğruluk bekleyelim. Kısaca; HERKES DOĞRU / EMİN OLURSA, ETRAFTAKİ İNSANLARIN KENDİLİĞİNDEN DOĞRU EMİN İNSANLAR OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAKTIR.
Neden bu kadar uzattım bilmiyorum ama, yakın zamanda bir sitede benim videom ile bir arkadaşın kuş satmaya çalıştığını gördüm. Çok üzüldüm. Çünkü yanlışa istemeden bilmeden bende bulaşmış olum. Öyle bir çalışma yapılmalı ki; kimin birkaç yanlışı kusuru oldu ise onu saf dışı edecek bir sistem yapmalıyız diye düşünüyorum. Siteden mi atılır, engellenir mi bilmiyorum. Geçmişte ailesinin, öğretmenlerinin arkadaşlarının dostlarının akrabalarının insanlık adına birşey katamadıkları bir bireye biz bişey yapamayız sanırım, ama bir çözümü vardır diye de düşünüyorum. İyi akşamlar,

kuşu önce kendin için besleyeceksin ticaret düşünmeyeceksin

Geri