KUŞÇULĞU BIRAKTIM :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Güvercinlerimi 1sene boyunca canım kadar sevdim ve besledim.Fakat çeşitli nedenlerden dolayı kuşçuluğu bırakma kararı aldım. :hungur: Ve güvercinlerimi sattım :hungur: Umarım benim içinde güvercinlerim içinde hayırlısı olur.

Güvercinlerimi hiçbir zaman unutmayacağım.
Saygılar.

Senin için hayırlısı ne ise o olsun kardeşim.Buna "Kuşçuluğu bıraktın" demeyelimde "kuşçuluğa ara verdin" diyelim.İleride imkanların müsait olduğunda ilk işin yine kuş beslemek olacaktır.

Şu anda öğrencilikten dolayı vaktim olmayacak.Ve ileride iş hayatı başlayacak onun için vaktim olacağını sanmıyorum.Kuşçuluğu seviyorum.Ama 1sene besledim ve hobimi, hevesimi aldım.İlerde beslemeyeceğim sanırım.

SATTIĞIM GÜVERCİNLERİM ŞU AN BAŞKALARININ KÜMESLERİNDE OLABİLİRLER AMA HER ZAMAN BENİM KALBİMDELER.ONLARI HERZAMAN ÇOK SEVECEĞİM.

Okul döneminde her ikisini birlikte yürütemiyecegine inanıyorsan satman iii olmuş Bende senin gibi okul dolasıyla bırakmıştım ünüverste sınavlarına hazırlanırken hepsını sattım bu sene 4. sınıfım okulum biticek ve düşündügüm tek şey mezun oldugum gibi hemen tekrar bi şekilde imkanlarımı saglayıp kuş beslemeye başlamak sen şimdi yeni sattığın için bu şekilde düşünüyorsun zamanla gercekten senı mutlu eden bi hobin olduğunu ve tekrrardan onlara sahip olmak istiyceksin.

Tabikide güvercin beslemek en güzel hobilerden birisi ama güvercin beslediğim zamanda hastalandıkları zaman, öldükleri zaman vs. çok üzülüyorum.Bundan sonra güvercin beslemiycem.Ama güvercinleri her zaman seveceğim.

Şimdi lise okuyorum.Liseden sonra üniversite.Üniversiteden sonra allahın izni ile askerlik var.Askerlikten sonra çalışmaya başladığım zaman eğer boş vaktim olursa güvercin besliycem.Ama çalıştığım zaman boş vaktim olmazsa besleyemem :(

erdalmagic' Alıntı:
Şu anda öğrencilikten dolayı vaktim olmayacak.Ve ileride iş hayatı başlayacak onun için vaktim olacağını sanmıyorum.Kuşçuluğu seviyorum.Ama 1sene besledim ve hobimi, hevesimi aldım.İlerde beslemeyeceğim sanırım.

Bu bir hastaliktir pesini asla birakmayacaktir aha buraya yaziyorum Kuscular.org da bir ara Fenerbahcem nickli uye bana soylemisti dersin :p
Ben 14 yasimda baslayip 16 yasimda birakmistim , hevesimi aldim dedim artik guvercinlere zaman harcayacagima arkadaslarima zaman harcayim dedim.Aradan 1 sene gecti beni birakmadilar , nerede bir guvercin gorsem icim kipir kipir olurdu..karar verdim tekrar basladim ama nasil basladim bir bilseniz.Babam ozamanlar bana 'hayir kus mus yok sen kuslara bakmiyorsun disara gezip tozuyorsun hayvanciklara hic ilgi gostermiyorsun' felan..ben gunlerce babama yalvardigimi hatirliyorum sonra bana 1 cift beslememe izin verip bana kumes yapmisti.Oldu 1 cift guvercin 30-40 tane :hhh:
1 sene besledim sadece ve tekrar birakmaya karar vermistim ve asla tekrar beslemeyecektim cunku icimde o heves tamamen yok oldugunu zannetmistim.
Aradan aylar yillar gecti , bazen gunlerce arka arkaya ruyama girerlerdi ..bazen is yerinde hayal kurardim icim kipir kipir olurdu..bazen etrafimda guvercinlere bakar aklima benim taklacilarim gelirdi o guzelim gunler gelirdi.Bazen arkadasimla dertlesip kuslarimi cok ozledigimi anlatirdim , gunlerce ruyalarimda goruyordum ALLAH inandirsin gunlerce arka rkaya ruyama giriyorlardi benim pesimi asla birkamiyorlardi.Evlendik kendi evimize yerlestik tekrar basladim , kendi evim oldugundan ve imkanlarim oldugundan kacaman kumes yaptim , ve boylece tekrar kavusmustum (:

Demem o ki birgun kesinlikle tekrar baslamayi dusuneceksin , aha buraya yaziyorum.

Diyorum ya tekrar başlamayı düşünüyorum.Ama askerlikten sonra :buyrun:

Kuşçuluğu bıraktım demek,bana göre ,çok sevdiğin sevgilinden ,gözünden sakındığın bayrağından ,ana dediğimiz toprağını, bırakıp terk etmek yad ellere gitmek demektir .ama şöyle diyebilirdin ,dostlar vatani görev önce geldiğinde n kısa bir ara veriyorum .affınıza sığınıyorum doslar denile bilirdi.Askerden geldiğinde haberim olsun teskere hediyen benden Ö PAPATYA :slm:

Askerliğe daha 3 sene var ya. :p Ama askerlikten once okul var.Bu yüzden derslerimede cok calısmam gerekır.Ancak askerden sonra rahat rahat besleyebileceğim için.Askerlikten sonra güvercin besleyeceğim (:

Kuşçuluk öyle bir hastalık ki ben 11 sene ara verdim.Küçük bir kıvılcım bile başlamaya yetiyor imkanın varsa.Sadece 1 hafta sonu tesadüf geçerken o aman Kale içindeydi pazar 10 kadar baska bana yeter dedim maksat vakit geçsin. Bi ara 250 tane kuşum oldu an 80 kadar var bu kadar yeter.Babamda 25 sene beslemedi benim sayemde başladı.Benden daha çok ilgileniyor kuşlarla.:)

Ne güzel :) Banada askerlık işi falan bittiği zaman bir çift genç oyunlu mardin yeter.

Önümüzdeki yaz yeni bir kümes yapıp tekrar güvercin beslemeyi düşünüyorum. :)

Geri