Kuşculuğa Nasıl Başladınız ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan besim33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

besim33

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
besim aslan
Meslek
makina mühendisi
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
evet Arkadaşlar bu işe nasıl başladınız yourmlarınızı bekliyorum :))

benim büyügümün büyügü olan agabeyim saz meraklısıydı bir arkadasıda sazcıydı adı rüstem hatta bir türk filmindede rüstem agbi sazıyla figüranlıkda yaptı aynı zamanda kusda beslerdi bana o zamanlar bir çift bildigimiz yabani vermişti kusculuk yasantım o iki yabaniyle basladı ondan sonrada kuscu olabilmeye gayret ediyorum

saygılar

Ozamanlar 10 yaşındaydm bizim komşumuz kuş besliyordu ve merak etmiştim.Ardından Aldık 3tane beslemeye başlamıştım ozamndan beri besliyom:D

Arkadaşlar gözümü açtım koşuyorum direk kümese çünkü babam kuşçuydu kendimi bildim bileli kuş besliyorum .

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Arkadaşlar gözümü açtım koşuyorum direk kümese çünkü babam kuşçuydu kendimi bildim bileli kuş besliyorum .
babam da yıllar once beslemıstı ramazan abı gıbı :) bendede o zmandan berı kendı kuslarımın olması ıcın ugrastım ve oldu

güvercin beslemek SEvgi ve aynı zamanda hobidir.ben 1 sene oldu başlayalı.Bana mutluluk veren birşey haline geldi.Ticaretin dışnda kendi kümesinde evimin önünde hobimi icra ediyorum.Nasıl oldu dersen Abim BEnimde oldgum gibi FENERBAHÇE hastasıdır.Kendimi bildim bileli var bu kanaryalar.Dernekte Bizim tombala dedigimiz gibi bir olay vardı ordan çıkan hakla 2 çift kuş seç dediler.Ayrı bi yerdede bir çift şekeri vardı ozaman bilmiyordm ne oldugunu Onları seçtim tamamen tesadüftü.Şimdi herşeyleriyle güzel bir kümesimvar tam teçizat bakmaya çalışıyorum.Sende ne dersen sevdam tabi.

Ben arkadaşlar yüzünden kuş besliyorum arkadaşlar alıştırdı onlar kuşculuğu bıraktı ben tam gaz devam (:

Bende yiğenim yüzünden besliyorum 2 3 sene öncesi bir çift kuşu vardı hergün o kuşlar için değişik değişik kümesler yapıyoduk (: Bende balkona bir kümes yaptım 1 çift mardinle başladım kuşçuluğa (:

elime 2 tane gök mavi mardin yavrusu verdiler 1 haftalıktılar, annesini babasını çalmış şerefsizler onları beslmeye başladığımdan beri bi kümesim var diyeyim :)

Ben doğduğumda evimizin çatısında amcamın güvercinleri vardı hala daha var :) 22 yaşındayım tabii benden öncesi de varmış yani amcam eski kuşçulardan.Kümesine macır selanik ve onları uçurmak için beslediği bangoların haricinde kuş sokmaz ve onlara gözü gibi bakardı :) Bende 12-13 yaşlarında kendime kümes yapıp yavaş yavaş beslemeye başladım..Daha sonra apartmana taşınmamızla bu sevdamı içime atarak besleyemedim..Ama hep içimde kalmıştı şimdi yeniden apartmandayız balkonda tekrar beslemeye başladım...
Babam ise güvercin bakma taraftarı değil hatta onun esprili bi sözü vardır şöyle der :
Kuş bakanın kuş kadar aklı yok :D der biz de her seferinde güleriz tabii kötü anlamda söylemez bunu :)

10 yaşında yaralı bulduğum yabaniyle başladım yavruydu sonra ona bi tane daha yabani buldum arkadaştan sonra yabani aşamasını atladık evcil paçasız rengarenk kuşlar besledim onları salıodum kaçmıodu hatta uçuruodum sonra büyük dayım(babaannemin kardeşi) taklacı bakıyodu onun kuşlarını izlerken kuş dükkanının yerini öğrendik sonra paçasızlardan kurtulup 1 cif taklacı aldık biri küllü biri karasinekliydi
sonra kuşcuya iyiçe aliştık artık kuşcu bizim mekan olmuştu sonre 3 5 arkadaş la tanıştık ve hala o arkadaşlarla devam ediyoruz 14 sene oldu şuan tabi ben bursada öteki ortağım osmaniyede kuşlar samsun bafrada bi emekli amcamızda biz kuşlara hasret kuşlar bize nolçak bu işin sonu bi yazları gidip amcamız uçurduysa bi yavru izleyebilioz işte

benim başlamama vesile komşumuz oldu bana birtane hediye etti sepet içinde beslerdim 12 yaşındaydım daha sonra çeşitli taklacı kuşlar besledim 19 yaşına geldiğimde elimde çok güzel oyun kuşları olmuştu bir gün tanımadağım iki kişi geldi kuş arıyorlarmış satılık yani çok sevdiğim oyuna girmiş miskimde uçuyordu çok beğendiler sat falan dediler satmadım sabah kalktığımda ise kümesim boştu.okadar beğenmişlerki çalmışlar çok üzülmüştüm ve bırakmaya karar verdim bıraktımda ama 10 yıl sonra yeniden başladım böyle bir tutku güvercin beslemek birkez başlayan bıraksada bırakamaz işte. benim güvercin besleyen bütün dostlara tek tavsiyem tanımadığınız kişileri kümesinize dahi yaklaştırmayın.

Bende şu an apartman dairesinde oturuyorum ve maalesef İstanbul'un göbeği Bostancı da ve babamı 1.5 senedir ikna etmeye çalışıyordum ve sonunda oldu uzunluğu=80 yüksekliği=50 derinliği=50 bir kafesim var...

BABA'MINDA GÜVERCİNLERİ VARDI.GÜVERCİNLERİ ÇOK SEVİYORUM.

SÖYLEMEM GEREKEN BİRŞEY VAR. ESKİDEN GÜVERCİN BESLEMEK DAHA BÜYÜK KEYİF VERİRDİ.KUŞLAR BU KADAR HASTALANMAZDI.İLAÇ FALAN DA VERMEZDİK.ÇÜNKÜ, HASTALIK YOKTU.ŞİMDİ İSHAL,E-COLI,KOKSIDIYOZ,SALMONELLA,
ÜZÜNTÜ ÜSTÜNE ÜZÜNTÜ. KEYİFTEN ÇOK ÜZÜNTÜ.DEZENFEKTANLAR,HİJYEN GİBİ KURALLAR.KANARYAMI BESLİYORUZ GÜVERCİN Mİ BELLİ DEĞİL..

GÜVERCİN BESLEMEYİ BIRAKMAK,SİGARAYI BIRAKMAK KADAR ZOR

Herzaman ustalarımdan duyduğum gibi söylerim kuşçu olunmaz doğulur. Yada aşıyı küçük yaşta birinden alırsınız. :) Büyük ustalar ilk olarak ailende çevrende varmı kuşçu diye sorar bu açtığınız konuyu tanışma esnasında muhabbetteyken. Madem böyle sordunuz bende saygıyla cevaplıyım;

Benim babamın atası Topkapı Sarayında kuşçu başıymış. Halen daha kabri Sultanahmettedir.

Ben doğma büyüme İstanbul / Fatih / Kocamustafapaşalıyım

İstanbul'un en eski kuşçularının semti Kocamustafapaşa'dır.
Meşhur Melkon Arzuman ve Cemal Özyazıcılar, Bunların çırağı Bahri Gürkardeşler Abimiz buna en büyük örneklerdir. Aynı zamanda Hakan Ural (Sibel CAn'ın eski kocası) gibi ünlü bir isimde bu semtin eski çocuklarından ve kuşçularındandır. Halen daha kendisinin Fındıkzadede bir teras katta çok değerli Bango güvercinleri beslediğini bilirim.

Çocukluğumda Kocamustafapaşa'nın meşhur bostanlarında kuş besleyen abilerimiz vardı. Kocamustafapaşa İlkokulunun arkasında bir bostanda Çakalcı Şeref olarak ismini hatırladığım bir abimizin yanına bisikletlerimizle giderdik ve içeri girmek için izin isterdik belki 1000'in üzerinde çakal güvercini vardı yem atmak veya kuşları yemlerken tutup bakmak için izin isterdik bazen neşesi yerinde değilse terslerdi arada sırada kendiliğinden kuşlarla ilgili bilgiler aktarırdı bize, bizle çok yüz göz olmazdı.... yani kısacası ben genlerimdeki kuşçuyu bu abimizden 5 yaşımda aldığım aşıyla keşvettim :p . Şeref abim etrafını bahçe gibi çevirdiği 10 tane çok özenerek yapılmış kümesi vardı ve bu kümeslerden aynı zamanda bir taraftan yapıp satardı. Eski Kocamustafapaşa'yı halen daha çok özlerim halen aynı semtimde olmama rağmen...

Saygılarımla
Osman Uğur KORKMAZ

ben 6,7 yaşlarında bir çift gök besliyorduk tabi onları neden sattıgımızı bilmiyorum sonra 13 yaşında halamın oğlu birtane önperçemli sütmeyaz güvercin buldu ama baka madıgı için bana hediye etti benim suan 9,10 güvercinim var ve bunlardan sadece 3 tanesini kendim aldım geriye kalanlar hep hediye geldi hünkari ve mardinler :p :p :p

benden önce babam bakıyordu, ona da bir komşusu taşınırken komple kümesi bırakıp gitmiş, ben de 13-14 yaşlarımda teras tepesinde koşturmaya başladım, gittiği yere kadar da gider :)

9 yaşlarında abimle beraber başladım 12 - 13 yaşlarında abimi bi iş kazası sonucu kaybettim bende kuşçuluğu bıraktım ama öyle bir bağlılık ki bu kuşçuluk 20 - 21 sene sonra tekrar kuşçuluğa 2 - 3 ay önce başladım şuan 40 - 45 civarı kuşum var

Hayvanları oldum olalı sevmişimdir 8 9 yaşındayken tavuklarım civcivlerim vardı ayrettende muhabbet kuşum vardı tavuklar satıldı muhabbet kuşum öldü 3 sene önce kadar yine gittim birtane muhabbet kuşu aldım konuşmayı öğrettim ama içimde herzaman güvercinlere karşı daha büyük bi ilgi vardı babam karşıydı yerimiz müsait olmadığından arkadaştan rica ettim bana 4 yavru kelebek hediye etti kendi katımın balkonuna kümes yaptım kuşçuluğu öğrenmeye çalışıyorum :)

Valla bizde genetikten gelen birşey babamın babasının babası bile beslermiş yani dedemin babası neyse babam besliyordu bildim bileli kuş vardı daha sonra babam 7 yıl önce almanyaya gitmek zorunda kaldı ve kusculugu bıraktı kümesi yıktılar ama benim içimde her zaman kuş beslemek vardı neyse babam izine geldi ve ben kus beslemek istedigimi söyledim ve daha ertesi gün 10 çift kuş getirdi ve dama kusları koyduk babam ise almanyada kus beslemek istedi orada dolap filan yaptı ama ne yazıkki şikayet ettiler veteriner gelmiş kuslar dolapta olmaz kaldır demiş oysaki adana güvercini dolapta beslenir ve babam daha fazla bu özleme dayanamadı ve 16 kasımda türkiyeye kesin dönüş yapıyor:)

2 sene önce..
günlerden pazartesi.. okuldan gelir gelmez direk dışarıda tuzakla yabani kuş yakalar biraz baktıktan sonra salardım.. bu şekil cumartesi gününe kadar devam etti.. öncelerdende yakalardım ama çok sık değil.. neyse cumartesi sabah erken kalktım büfeye dedeme yardım edecektim.. yoğunluk bittikten sonra gene her zaman ki gibi tuzak yapmaya başladı .. neyse bu şekilde 1-2 tane yakaladıktan sonra saldım.. dedemde bu halimi görünce beni çağırıp "oğlum kuşlara eziyet etme eniştene söyle sana kuş getirsin yukarıya kümes yaparım orda bakarsın" dedi.. tabi ben eniştemi nerde görücem diyerek yeniden başladım tuzaklara .. akşam oldu meğerse ablam yatmaya gelecekmiş ablamıda eniştem bırakacakmış.. dedemde oğlum git sole eniştene sana kuş getirsin dedi.. bende görünce tabi bi heves bi heves koşturdum.. pazar günü akşam bi çift yavru getirdi.. ve ondan sonra yabanileri bırakıp benim yabanilere döndüm.. ondan sonra bi sürü kuş getirdi ve böylece kuşçuluğa başlamış oldum.. bi ara bıraktım ve dayanamayıp 1-1,5 hafta önce yeniden başladım ... kuş beslemek bağımlılık gibi bişey.. tabi bi sigaranın bağımlılığıyla bi alkolün bağımlılığından çok farklı ...

işte benim hikayemde bu ..

biz göçmeniz aslında burda cümlenin bitmesi gerekiyor da anlatayım amcam kuş besliyordu küçük tüm hatırlıyorum o dolapcı besliyordu sonra çocukluk arkadaşımın abisi besliyordu oraya git gel git gel aaa bir baktım içime sevgisi düşmüş neyse amcama dedim ben kuş beslemek istiyorum dedim bir tokat attı ki düşmana ögle vurulmaz eve geldim hemen bir dünek yaptım amcama dedim ki bak ben dünek yaptım kuş besleyecegim gene okkalı bir tokat daha yedim hemen dedeme şikayet ettim lan oglum dedi onun kuşlarına herkes hasta seni kıramaz onun için vazgeçirmek istemiştir dedi
bırakırmıyım gittim amca ne edersen et besleyecem dedim
amcam dedi geçici bir heves olsa vaz geçerdin dedi dövdüm vazgeçmedin afferim dedi iki anaç deriz biz damızlık verdi dayakla başladık desem dogrudur

_-_Bak_-_

Baya başlıyorsun küşçulğa hevesin geldmi alıyorsun kuş başlıyrosun yani buka iş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri