Kuşçuluğa Nasıl Başladınız.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşcu_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kuşcu_06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mahir
Meslek
berber
İlgi Alanı
Kediler
İHyırlı geceler abilerim kardeşlerim,
herkezin bir hikayesi vardır kuşçuluğa başlama hikayesi, yorum bölumune apylasırsanız sevinir umarım doru bi konu açmışımdır.
benim başlama şeklim,

Yanımızda bi akrabamız vardı gecekonduda otururlardı benımde anneannem gıl gecekonduda otururlardı akrabaydık yanyanadyık benm annem ve babam ayrı olduqu için baaanneme kalırdım hafta sonları anneannem gılın gecekonduya gelırdım çok güzel bi bahçemiz vardı.
bi gün çok hosuma gitmişlerdi resmen hastalık bulastı bizim roda bi pet shop vardı asıl işi kuşlardan kazanırdı sahibi kuscuydu falza kuslarını getırır satardı arada halden getirirdi.
ordakı çırakta kuşçuydu 25 liraya bana bi arap çıkartmıstı 9 yasındaydım amcamın berber dükkanında çalıştım ve 25 lirayı çıakrttım cumatresi günü amcam beni bırakmıstı geçerken kusuda almıstık sonra okullar tatildi tabi.götürdüm akrabama gösterdım attı kusalrınına rasına 3 kuems kuşu varı tek yem yemez su içmez bu oğuzhan sen bunnn yanına eş bul ben vereyimb unu sana dedi gittim bi tane ucuz kus aldım bnm kusum erkektı dısı die bana erkek kakalamıslardı 15 liraya bunlar kavga eder dururlardı bi akaç gün böyle sürdü sonra bi tane dişi ala aldım 15 liraya 2 erkek 1 dişi beslıyordm okulalr açılmıstı okulların açılamsına yakındı saten hafta sonları gıder görürdüm bnm yoklugumda dedem yem atardı kuslara babam evlenmıstı kusalrı aldıqımda evliydi annem tek yasıyordu kır kaat geçinmeye çalışmasına rağmen ku aldırıyordum anneme haylen aklıma geldıkce kızıyorum kendıme.1 gün kaçmıslardı 1 takla attıkalrını görmedım akrabam kusu indirmsyi ve bana vermıstı en sonunda bıktıms attım tavuk beslemeye karar verıdm tavuk beslıyorduk yerımız musaıttı sonra tekrar baslamak sıtedım bırınden 3 tane kus geldı 1 dişi 2 erkek sonra bitanede daha dişi başkasından hedıye gelmstı bu arada 11 yasıma gelmıstım bı akrabmdada kus hevesı vardı ve köydne odnan bundan kus getırmıstı beraber bakıyorduk 14 tane kusumuz vardı çok güzel kuslardı hele 1 çift uçan sarımız biri ahvacı biri damcıydı 1 saattena ssa inemzlerdı isi örenmsıtım ben uçuryordm 12 yaşıamg edım 1 sene besledm kusları 12 yasındayken özel ebeblerden okuldan ayrılmak ıstedım tabi bırakmak deıl baska okula yazılmak kımse benı anlamadı çekildim bi köşeye kuşlarda mutluluk buluyordm onların benı anladıqını düşünüyordm tek dostum hayvanlardı. sonra kusalrı baskalarına verdıler simdi 14 yarındaym annem evlendı kendıne bı meslek kurdu ve bayan kuaförü açtı artık aban sağdan soldan hedoye gelıyor para vermıyorm etrafımdaki çocuklarada kusa para verdırmıyorm ep ben hedye edıyorm.
gerçekten içimi dökmüüş oldum okuduqunz için teşekkürler.
-simdi eğitim alıyorm bi veterinerin yanında bi hayvanseverim hayatımdanda memnunum.

Kuşçu_06' Alıntı:
herkezin bir hikayesi vardır kuşçuluğa başlama hikayesi, yorum bölumune apylasırsanız sevinir umarım doru bi konu açmışımdır.
benim başlama şeklim,

Yanımızda bi akrabamız vardı karısını verırdı kuşunu vermezdi gecekonduda otururlardı benımde anneannem gıl gecekonduda otururlardı akrabaydık yanyanadyık benm annem ve babam ayrı olduqu için baaanneme kalırdım hafta sonları anneannem gılın gecekonduya gelırdım çok güzel bi bahçemiz vardı.
bi gün çok hosuma gitmişlerdi resmen hastalık bulastı bizim roda bi pet shop vardı asıl işi kuşlardan kazanırdı sahibi kuscuydu falza kuslarını getırır satardı arada halden getirirdi.
ordakı çırakta kuşçuydu 25 liraya bana bi arap çıkartmıstı 9 yasındaydım amcamın berber dükkanında çalıştım ve 25 lirayı çıakrttım cumatresi günü amcam beni bırakmıstı geçerken kusuda almıstık sonra okullar tatildi tabi.götürdüm akrabama gösterdım attı kusalrınına rasına 3 kuems kuşu varı tek yem yemez su içmez bu oğuzhan sen bunnn yanına eş bul ben vereyimb unu sana dedi gittim bi tane ucuz kus aldım bnm kusum erkektı dısı die bana erkek kakalamıslardı 15 liraya bunlar kavga eder dururlardı bi akaç gün böyle sürdü sonra bi tane dişi ala aldım 15 liraya 2 erkek 1 dişi beslıyordm okulalr açılmıstı okulların açılamsına yakındı saten hafta sonları gıder görürdüm bnm yoklugumda dedem yem atardı kuslara babam evlenmıstı kusalrı aldıqımda evliydi annem tek yasıyordu kır kaat geçinmeye çalışmasına rağmen ku aldırıyordum anneme haylen aklıma geldıkce kızıyorum kendıme.1 gün kaçmıslardı 1 takla attıkalrını görmedım akrabam kusu indirmsyi ve bana vermıstı en sonunda bıktıms attım tavuk beslemeye karar verıdm tavuk beslıyorduk yerımız musaıttı sonra tekrar baslamak sıtedım bırınden 3 tane kus geldı 1 dişi 2 erkek sonra bitanede daha dişi başkasından hedıye gelmstı bu arada 11 yasıma gelmıstım bı akrabmdada kus hevesı vardı ve köydne odnan bundan kus getırmıstı beraber bakıyorduk 14 tane kusumuz vardı çok güzel kuslardı hele 1 çift uçan sarımız biri ahvacı biri damcıydı 1 saattena ssa inemzlerdı isi örenmsıtım ben uçuryordm 12 yaşıamg edım 1 sene besledm kusları 12 yasındayken özel ebeblerden okuldan ayrılmak ıstedım tabi bırakmak deıl baska okula yazılmak kımse benı anlamadı çekildim bi köşeye kuşlarda mutluluk buluyordm onların benı anladıqını düşünüyordm tek dostum hayvanlardı. sonra kusalrı baskalarına verdıler simdi 14 yarındaym annem evlendı kendıne bı meslek kurdu ve bayan kuaförü açtı artık aban sağdan soldan hedoye gelıyor para vermıyorm etrafımdaki çocuklarada kusa para verdırmıyorm ep ben hedye edıyorm.
-simdi eğitim alıyorm bi veterinerin yanında bi hayvanseverim hayatımdanda memnunum.

İlkokul yıllarında mahallemizde kuscu abiler vardı. güvercinleri sağa sola gittimi bizi gönderirlerdi,güvercini kaldırmaya,kovalamaya öyle öyle güvercinlere bir ilgi ve merak başladı. İlk güvecinimi ortaokul son sınıfta almıştı. 25tl ye bir çift; dişi arkatepe küllü ve erkek mavi ..... ve yaş oldu 39 hala güvercin peşindeyiz.. Bu sevda bitmez. :heyo:

aynen bi ara bırakmıstım cebimdede para vardı o arapı aldıqım pet shop daha duruyor orda bi kalemlı sarı vardı aldım 25 liraya sonra yanına 1 tane başka eyrden boz aldım sonra sarıyı sattım yerıne gök aldım öyle duruyorlar 3 çift kus bana yetıyor. bnm besledıqım kusların soyu 6 yılla dayanıyor hep akraba akraba eşe attık suan 1 çifti bende ayrı yumurtanın akrdeşleri ama eşler.

Kuşçu_06' Alıntı:
aynen bi ara bırakmıstım cebimdede para vardı o arapı aldıqım pet shop daha duruyor orda bi kalemlı sarı vardı aldım 25 liraya sonra yanına 1 tane başka eyrden boz aldım sonra sarıyı sattım yerıne gök aldım öyle duruyorlar 3 çift kus bana yetıyor. bnm besledıqım kusların soyu 6 yılla dayanıyor hep akraba akraba eşe attık suan 1 çifti bende ayrı yumurtanın akrdeşleri ama aynı kandanlar aynı soydanlar. eş aldılar yuva kızdırıyorlar.

Ekli dosyalar

• 1185492_10152253875549484_1523932699_n.webp
    1185492_10152253875549484_1523932699_n.webp
    193 KB · Görüntüleme: 1,479
  • 1526814_10152253875699484_666948172_n.webp
    1526814_10152253875699484_666948172_n.webp
    258.3 KB · Görüntüleme: 1,545
ben orta okula gidiyordum bisikletim vardı bozulunca çatıda tamir ederdim bir gün gene bozuldu bisiklet (çatı dediğim dam) damda tamir ederken baktım yan tarafta güvercinler uçuşuyor bi taş attım hepsi kalktı sonra saklandım tabi biraz sonra çıktım bisikletle uğraşırken bi abi çıktı sen kuşların uçmasını çok seviyorsun heralde dedi (: bende güldüm gel beraber uçuşlarını izleyelim dedi sonra beraber besler olduk bana 1 çift sabuni verdi yavrularından birinide ben abiye geri verdim sonra o taşındı ben dama bir kümes yaptım verdiği kuşlar 4 senedir duruyor ve bazen ziyarete giderim onun sayesinde kuşa hiç para vermem yem parası hariç hep o abim bana kuş hediye eder (:

benim başlama şeklim,

Yanımızda bi akrabamız vardı gecekonduda otururlardı benımde anneannem gıl gecekonduda otururlardı akrabaydık yanyanadyık benm annem ve babam ayrı olduqu için baaanneme kalırdım hafta sonları anneannem gılın gecekonduya gelırdım çok güzel bi bahçemiz vardı.
Kardeşim çok güzel yazmışsın.
Benim hikayem de seninkine bir yönden benziyor. Bir gün şu an hatırlamadığım küçük bir yaşta iken bayram harçlığımla gidip kuş aldım. Para sadece bir kuşa yetiyordu. Mavi bir kuştu iriydi. Mahallemizde arkadaşımın ailesiyle eskiden kaldığı ancak kullanmadığı evin bir odasında besliyorduk. Yaş daha 9 değil. Ne hevestir anlayamıyorum. Ne yemliği var. Ne suluğu.Serüven iki gün sürdü. Sonra kuşu mahallede kuş besleyen bir abiye verdik. Şimdi serüven devam ediyor. Bir usta olamasam da kuşçuyuz. Evelallah. Değil mi ya:grinning::sunglasses:

Geri