Kuşçuluğa Resmen Başlıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşlarısewiyorum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Barkın KÜÇÜKSÜRÜCÜ
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ
İlgi Alanı
Seçiniz
Arkadaşlar benim için zevk yerine hastalık yerine gelen güvercin beslemeye başlıyorum. Şimdi izleyeceğim adımlar.

1.Adım
Yuva yaptırılacak 2.64 boy 1.65 en 2 yükseklik şekilinde kümes yaptırılacak.Follukların boyutu 30 yükseklik *50 boy*33 en olacak.Yuvalıkların önüne 8 cm tahta çakılacak yavruların düşmemesi için.En alt folluklar 2 şer 2şer birleştirilip eş atımlık olarak kullanılacak(zaten 2 tane birleştirebiliyorum 50 cm boş bir yer kalıy orayıda karantina yapacağım)
2.Adım
25 tane folluk alınacak.
10 tane tünek alınacak.
Taban ızgarası alınacak 36 tane.
Keçe alınacak 25 tane.
Yemlik alınacak.
Suluk alınacak.
Mineral taşı alınacak.
Yem alınacak bir çuval.
3.Adım
Kuşlar gelecek

Arkadaşlar hazırladığım yol bu.Eksiğim varsa söyleyin.

Yuvayı Yap Kusu Al arkası tıpış Tıpış geliyor zaten :) zamanında derdim 2 tane kusum olsun yeter simdi hergün yeni bir çift alasım geliyor..Hergün kuşlara başka bir yuva yapıyorum..Ne bileyim Kuşlar için yaptığım herşey beni eğlendiriyor..

aramıza hoşgeldiniz. Söylediklerinizin hepsi yerinde ve uygun şeyler.Eksik birşey yok gibi. Zaten kuşları alınca varsa eksiklikler kendiliğinden ortaya çıkar,onları giderirsiniz. Aklıma gelen kuşları uçurmak için bir kamış veya 3-4 metrelik bir olta lazım olur. Birde kepçe olsa iyi olur.

Hocam maşallah mühendisten de böyle programlı , aşamalı hareketler beklenir. Ben bir eksik göremedim , sadece tavsiye edeceğim şey bu iş nasıl başlarsa öyle devam ediyor yani hangi kuşlarla başladıysan onun yavrusu, yavrusunun yavrusu .... diye gidiyor o yüzden kaliteli kuşlar almanı öneririm. Merak ettiğim hangi tür veya türlerde kuş besleyeceksin .

kolay gelsin .)

Hadi hayırlı uğurlu olsun yeni kümesin, inşallah bol yavrulu ve hastalıksız bir sezon geçirirsin arkadaşım. Okuduğum kadarıyla pek eksik olan şey göremedim. BAŞARILAR...

Kuş alırken miktara değil kaliteye göre al derim.Az kuş al öz al.Sonra performansını yada görselliğini beğenmeyip değiştirmeye kalkma.Zaman kaybı olur.Ben hatayı yaptım pişman oldum şimdi 20 kuşumu satıp hepsinin parasıyla sadece 1 çift kuş aldım onlarıda doya doya seyrediyorum.Yanlarına aynı ayarda 1 çift daha alıcam.Kısa zamanda çoğalır zaten iyi bakımla.Aramıza hoş geldin.

gözüme çarpan bir yanlışın var. karantina bölgesini kümesin içinde yapmışsın bu olmaz yanlış bir uygulama karantina denilen olay kümese uzak bir yerde olmalı. çünkü karantinada hasta kuşlar tutulur ve gider kuşlara hastalık geçmemesi için uğraşılır. eğer kümesin içinde bir karantina yaparsanız kümes de bulunan bütün kuşlarınızın ölmesine davetiye çıkartmış olursunuz. ve karantinada olan kuş i6yileşene kadar hiç salınmaz diğer kuşlarla temasından kaçınılır yemlerken en son onu yemlenilir çünkü kuşun durumuna bakmak için elinize aldığınızda güvercinde bulunan dışkı yada akıntılar ele bulaşınca fark etmeden diğer kuşlara yem atarsanız hastalığı yayarsınız. eşe kapamak içinde 1 tane yer yeterlidir diye düşünüyorum.

Nacizane önerim hastalanmadan bağışıklık sistemi için dıazym 256,depomin,elma sirkesi+sarımsak karışımı hazırlaman.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN..

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.Kuşlaımın türü taklacı besliyicem.Bir sorum daha var şimdi kuşlar yetişkin olarak gelecek onları yuvaya alıştırmak için 10 gün dedim ama bir arkadaşım kuşları fazla tutmuş şimdi performanslarını kaybettiler.İdeali kaç haftadır.

Bende yatık Kuş alma hatasını yapmıştım..Kuşu birtürlü alıştıramadım..Atıyorum doğru karşıki çatıya..Uçan kuşlarla atıyorum onlarıda çatıya konduruyor..Bence yavrularını uçur..Yok illaki bunları ucurucam diyorsan eş olduktan 3 4 gün sonra sadece erkegi salman idealdir.

kuşları uçuracaksanız aldığınız yerde uçup uçmadıklarına bakın. Damızlıktan hiç uçmamış kuş alırsanız uçuramazsınız. Aldığınız yerde uçmuş kuşlardan ise bence yumurtlayana kadar uçurmayın. Hem kaliteli kuş alıp uçurmak biraz riske girmektir.Benim görüşüm yavru büyütüp onları eğitmektir. Veya uçurmak için daha ucuz kuş alıp uçurabilirsiniz. Alışma süresi kuştan kuşa değişir 1 haftada alışan kuşta var 6 ay sonra eski yerine giden kuşta var.

folluk yükseklikleri 30 cm değilde en az 45 cm olmalı ki kuşlar rahtça çiftleşebilsin,

Geri