kuşçuluğa yeni başladım üstadlarımın yardımına ihtiyacım var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hidayet bal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hidayet bal
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kuşlar
kuşçuluğa yeni başladım elimde şu an oynak sayalarım var sorunum ise evimden yanında 2 kat yüksek bir bina war kuşları istediğim zaman kaldıramıyorum direk oraya yöneliyorlar aç salınca neyse yem atıyoruminiyorlar ama tok oldukları zaman hiç gelmiyorlar kuşlara o çatıyı nasıl unutturabilirim acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

öncelikle aramıza hoş geldin hidayet, yerdemi besliyorsun yada nasıl bir çatıya sahipsin

hoşbulduk abi dublex evde bakıyorum terasında 5 . kat ama evin yanında 2 kat yuksek bır bına war oraya konuyorlar korkuttummu.. kaldıramıyorum ordan kafasına gore kalkan kalkıyor ama tekrar aynı yere ınıyor kumesten fazla oraya alıştı kuslar ne yapsam orayı unutturamadım ..

bir resim olsa daha iyi olurdu, bir çok yöntem var bunun için, ben kendimden örnek vereyim,
ilk başladığımda 30 tane kuşum vardı, ne zaman uçurmaya kalksam önümüzdeki binaya konardı hepsi, gözlemledim kuşları her seferinde ilk konan 3 tane vardı. bu üçünü tekrar bantladım, kümesin kapısını devamlı açık tuttum ama kuşları bi hafta hiç uçurmadım, düzenli bir şekilde yemini suyunu verdim, ve 1 hafta sonra ufaktan egzersiz yaptırdım, ama hiç zorlamadım. ve o günden sonra daha hiç gitmediler. genelde 1-2 tane tembeller oluyo içlerinde ilk konanlar diğerleride peşlerine gidiyor, kuşları ürkütme hiç ve aç uçur, benim gibi bir hafta elleme sonuç alırsın.

abi denedım bende senın yontemı zorladıgım yok kusları bu aralar zaten tuyde hepsı hiç zorlamıyorum ömüm kus ucurmaya gayet elverişli açık bitek yanımda olan bina sinirimi bozuyor birde kümesin kapısı o binaya bakıyor düşünüyorumda acaba kumes kapısının oraya bakması etkı edermı bulundugum yerde kus besleyen cok onlara bakıyorumda imreniyorum adam 3 katlı bınada bakıyor yanlarında 7 katlı bınalar war ufacık çomağı war onla urkutuyo kusların hıçbiri saga sola konmuyor ama ben salıyorum dırek catıya kalkıyorlar çok sinirlerim bozuluyo erkan abi ...

bilirim sinir bozucudur, ama bu iş sevgiyle oluyo, sitede bi çok konu var aslında bunun için. benim önere bileceğim, kuşlarını bi akşam yatarken doyur, bi sabahları yemle bide akşamları başka yem verme,(tabi anaç ve yavrular hariç) ve bir hafta elleme çıksınlar gezinsinler, ve ilk konanları tespit et onları uçurma,

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ewet dediğin gibi ilk konanları tespit etmek aklıma gelmedi hiç yarın ilk işim o olacak çok teşekkür ederim erkan abi sağlıcakla kalman dileğiyle...

umarım bu sorundan biran önce kurtulursun, allaha emanet kardeşim.

sevgili hidayet kuş uçurmama sıkıntısı bendede vardı 2 3 ay kalaya kadar ilk başta hepsı ucuyodu fakat aralarında bıtane vardı hep konuyodu bende bısey olmaz dıye hep geçiştirdim fakat en sonunda hepsı oraya alıstı kaldırmaya kalkıyorum dırek oraya ac bıraktım olmadı ucurmadım olmadı en sonunda hepsını satıp tekrardan alıstırdım dırek karsıda catı var oraya konuyolardı senın sorunun benden daha basıt kusları ne kadar ac bırakırsan bırak aralarında bıtane dahı olsa oraya konan cıkarsa hepsı konar benım sana tavsıyem yanımda 2 katlı bına var demıssın bına kadar pımapen borulardan al onların ucuna poset bagla ve korkut yada arkadasın dedıgı gıbı ucmayanları ayır onları cıkarma dıgerlerını ucur ucarlarsa sıkıntı yok ama ucmazlarsa bırazdaha bekle cok sınırlenıyosan eger hepsını sat ben oyle yaptım sımdı kafam rahat ve bu aralar fazla zorlama kusları hem sıcak hemde tuy zamanında olduklarından dolayı ucmak ıstemezler cok yazdım kusura bakma selamlar

tesekkurler hasan dediğin yontemı yapıyorum uzun bi çomağım war onla korkutmaya çalışıyorum ama bu seferde çatının ulaşamayacağım yönüne yöneliyorlar ozamanda çileden çıkıyorum en güzeli hepsini makaslayacağım yerde yatsınlar 2 ay sonra kanat vereceğim belki adam gibi uçarlar ozaman... :D

hemen kızıp makaslama kardeşim, önce sorunu çözmeye çalış eminim üstesinden geleceksindir.

Geri