Kuşculuğa Yeni Başlıyorum.Neler Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan upon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

upon

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet bakır
Meslek
kuşculuk
İlgi Alanı
herkeze selam.ben kuşculukta acemiim.yaşım 15.karşı bidana abiler var onlar beni alıştırdı kuşculuğa ve bendede hastalık oldu.ben 5 katlı binanın 4. katında oturuyorum ne tür kuş beslerim hemen alışabilenlerden kaç tane beslerim kuşları uçurucam .yavruda almak istiyorumm bizim balkonun altında balkonlar var ama çamaşır vs asılmıyoo yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorumm :?

Bence ilk etepta bango besle genç.Üzerinde balkon var galiba bunun için balkondan dışarıya doğru tahtayla( 1.5-2 metre uzunluğunda ) çıkıntı ver.Tahta kalın olsun, kuşları oraya indirisin.Kolay gelsin sana.

bilgiler için teşekkür ediyorumda bana bi abi mardin besle dedi mardin besleyemezmiyim veya paçalı kelebek dönek fln olmazmı?

arkadaşım bence ilk olarak düz ile başla sonradan mardine çevirirsin ;)

düz derken bango mu yani :hmm:

bango , baska , kelebek bunun gibi

MArdin seni çok zorlar.Özellikle ilk etapta.Bango dememin sebebi hem uçurmada zorluk çekmezsin hemde alışması kolay olur.Yani daha sonra besliyeceğin ırklara yön verebilirsin ve onları uçurmakta zorluk çekmezsin.En üst katta otursan fazla sorun olmazdı ama 4.kat Mardin kuşlarının inmesinde ve performansında sıkıntı yaratabilir.

Hayırlısı olsun öncelikle,

İlk önce imkanlarınız doğrultusunda sağlıklı bir kümes yapınız balkon olduğunu okudum sağlıklı bir kümese çevirebilirsiniz.

tavsiyelerinize uyucam ilgilendiğiniz için saolun :evet:

zoru severim :tamam:

ben bu işe ilk başladığımda daha 9 yaşında idim ama tecrübeliydim çünkü benim dedem güvercin besliyor ama sen daha büyüksün benim ilk kusum bir çift baska idi sonradan 1 yılda 1 çift bango,1 çift hünkari daha aldım sene sonunda toplam 11 güvercinim olmuştu allah yardımcın olsun

hee bu arada güvercin beslemek sadece para verip onu almak önüne yemini suyunu koymak değildir.onun hastalığıyla,sıkıntılı dönemiyle ilgleniceksin dertlerini anlamaya çalışacaksın onunla konusacaksan ancak böyle gerçek güvercinci olabilirsin

bn tarasta besliyorum 5 6 tane çeken saatlerce uçan kuşum var bazen onları bekliyorum insinlerde eve gideyim insinlerde top oynayım fln boşuna zamanını alıyor birde öle kuşları atmacaya kaptırma gibi şansın var kaçamazlar boşuna üzülürsün aptal hayvanlardır bnde sırf mardin besliyorum ama yerim müsait mardin işi balkonda olmaz sonra çatılardan kuş toplarsın bakan vardır ama tarasta bakmak kadar rahat değildir

illede beslicem diyosan kelebek bango gibi kolay inebilcek kuş al çift halinde erkeğini bir hafta sonra ağırdan ağırdan sal kaçar kaçmaz orasını bilemem.şu sorularımın yanıtlarını verirseniz sevinirim..!

1- öncelikle kaçtane kuş bakmayı planlıyosun..?
2- bu doğrultuda iyi sağlam sıcak tutan bir kümes yapman lazım balkonun büyük mü..??
3- baktığın yer kuytu ise güvercin kur sesleri yankı yapar bunuda hiç bir mah.le sankinleri istemez. öle bi sorun var mı karşı çıkabilcek..??( varsa bu işe girme )
4- güvercin işi zor iştir osu busu sadece su yem ile olmuyo ilgilenmen lazım vakit harcaman lazım boş vaktin var mı ileride bıkarmısın kuşlardan boşuna mındar olmasın..??

eğer bu şartlar uyuyosa sana bnden bi nasiyat : civardaki bütün kuşçularla sohpet kur kuşun kaçtığında onları çekme şansı vardır.gidip istemeye yüzün olur.....kolay gelsin.... :heyo:

http://www.pikniktube.com/video.asp?Vid ... 97e6641b12

Ekli dosyalar

• DSC00513.webp
    DSC00513.webp
    371.6 KB · Görüntüleme: 1,170
ilgilendiğin için teşekkür ediyorumm.ama bütün hayellerim suya düştü peder bey izin vermedii o yüzden iş yattı hepinizz saolun :uzgun: :gulegule: :hungur:

izin vermedimi çok üzüldüm kardeşim sağlık olsun

evet sağlık olsun artık abilerle birlikte beslicem başka şansım yok çünkü böle idare etcemm

kardeş ilk başta sen bango gibi cinsler besle sonra iyicene öğren sonra mardin besle çünkü mardin takla attığı için veya dönek döndüğü için inemiyor...

slmlar bende yeni beslemeye başladım daah ilk defa bugün kuşumu uçrdum toplam 5 tane kuşum war şimdilik taklacı besliorum ama 5 çift olduktan sonra cins beslemek istiorum kolay bişe degil ama çok sewiorum ugraşmayı ugraştırıcı ama zewkli bişe kuşlarımın kaçtıgı oldu ama geri geldi herşey için saul benjede arkadaşın hewesini kırmayın bakar benjede slmlar herkese

1 bango 1 kelebek besle kelebekler yükseğe çıkar bango ile atarsan alçaktakalır görürsün ama genede 1 çift bango veya 1 çift kelebek

bizim pederinden haberi yoktu apartmanda oturuozum hergün beş kat inip çıkıorum ama hiçte zoruma gitmio sende damda besle ayıktırma pederini :haha:

İlk olarak Normal kuşları besle sonra mardine veya kelebeğe çevirirsin. Tmm ama iyi bir kümes yap sağlıkılı olsun bunu unutma.

alpi07' Alıntı:
Bence ilk etepta bango besle genç.Üzerinde balkon var galiba bunun için balkondan dışarıya doğru tahtayla( 1.5-2 metre uzunluğunda ) çıkıntı ver.Tahta kalın olsun, kuşları oraya indirisin.Kolay gelsin sana.

bencede tahtayla bir cıkıntı yap rengide farklı bir renk olsun tahtanın yarın öbürgün kuşun kaybolursa senin oralarda dolaşırken renginden bulur senin orayı sen ilk olarak azman - bango türü ucuz kuşlarla ama daha yavru kızması olsunlar yani yavruluktan yeni cıkmış olsunlar bantla kanatlarını 1 hafta 10 gün sonra falan acar kanadını havanın kararacağı bir vakit kuşların açken atar ucurursun ama hepsini birden değil yerdede bulundur 2-3 tane bu şekilde ayar edebilirsin ama kuşlarının konma ihtimalide var sağa sola bunun için iyi bir terbiye ver kuşlarına

kardeş mardin hariç bütün kuşalrı besleyebilirsin balkonda...
Ama ben sana sadece 1 tavsiye vericem: kuşları genç kuş al hatta yavru al besle...

arkadaşlar be öle şeyler gördümkü..adam 8 katlı binanın 4 katına kuş indiriyo hemde mardin ve o kadar oyunlularki hayvanlar o 4 kata nasıl iniyolar aklım ermiyor..yani güvercin mardin olsun düz uçucu olsun ehr yere alışıyor..sende benim durumumdasın bende 6 katlı binanın 5 katındayım...ama benim avantajım heemn yanımda balkonun hizasında çatı var yani ayagımı atsam karşı çatıya geçiyorum ..aslında bi ara gizliden o çatıda beslicektim sonra sorun olur diye ugraşmadım..aslında balkonda beslemk çok zevkli kuşlar elinin altında ...ama gerçekten mardin kuşu özellikle sen kuşçuluga yeni başlıyacaksan seni çok ana çok ugraştıracaktır eksinlikle balkonda ilk başta 4-5 tane kaçırısın :haha:

bence ilk önce çift olmak üzre 2 çift benim ytavsiyem baska alıştır..en kolay alışanı baskadır..daha sonra bunlar tam alıştıktan sonra mardine geç yani kuşlar şöle alışmış olarak 6-7 tane oldugunda uçurmaya başladıgında mardinleri daha kolay alıştıracaksın emin ol..ama önce düzlerden başla önce alıştırma evresini geç uçurmak için çok erken

ben kolay olsun die bango besliyorum 1 haftadır kümesten çıkarmadım çıkarmayı düşünüyorum :heyo:

selam bence çok ii kuş beslemek te aslında bir sanattır onları özene bezene beslemek çünkü hergun aynı saate onların yemını vermek mecburiyetındesin beslemeye karar verdıysen onlara gözün gibi bakmalısın bir gün bakıp bir gün bakmasan bir şey elde edemessin kuşçuluk kadar güzel bir şey yok 6 yaşindan beri besliyorum ve bu işten çok zevk alıyorum sizinde zevk alacağinizden eminim

Geri