Kuşculuga yeni başlıyorum yardım edermisiniz abiler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kuşçu2434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ömer Tekin
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Kediler
Bir çift banğo aldım balkonda besliyom güvercin yemleme saatleri günde kaç defa yemleriz kac gün sonra kanatlarını acmam Lazım bilgi verirseniz sevinirim

Öncelikle merhabalar, güvercinlerinizi her gün salın, vakit kısıtlıysa 2-3 saat minimum salın etrafı tanısınlar onları fazla rahatsız etmemeye özen gösterin...

Yemlemeyi ben günde 1 yada 2 defa yapıyorum, gün içinde sabah erken saatlerde yediriyorsanız akşam saatlerinde tekrar 1 sefer daha yemlettirebilirsiniz.

Kuşlarınızı dediğim gibi hergün salarsanız 7-8 günde alışmış olurlar genellikle 7 gün sonra kanatlarını çözün kendi haline bırakın kuşları kesinlikle kovalamayın uçurmaya zorlamayın...

2-3 haftaya kadar etrafa gidip gelmiş olurlar bundan sonra kuşlarınıza yem vermeden salın uçurun, sonra yemlerini koyun ve gelmelerini bekleyin.

1 çift kantları makaslı banğo aldım abi hadi Hayırlısı dediklerini bir bir ugguluycam

Abi bn şimdi bu kuşları bir hafta sonra ikisini bir arada salsam kacarlarmı

Sa arkadaslar benim kuslarimin bazilari yemi yemiyo ve sobanin altindaki tekside kül oluyo un gibi ıslak az bise direk oraya gidiyolar toprakta yiyiolar yem yemiyolar yardim lutfen

Kuşçu2434' Alıntı:
Abi bn şimdi bu kuşları bir hafta sonra ikisini bir arada salsam kacarlarmı

Ben genelde güvercinleri yumurtlatmadan kafesten salmam. Kendinize bu gibi kurallar koyarsanız alıştırmanız daha kolay olacaktır.

Abi bnm bangolatın Kanatları makaslı kuşları salıyom balkon demirin üstüne çıkıyolar ordan kendilerini ayarlarım atarlarsa zaten kedi yer

Ne yapmalıyım salıyom balkon da gezsinler diye demire çıkıp atladılar gittim aldım

Kanatları makaslı ise o kanatlar büyümez tüy değiştirene kadar. sanırım makaslı kanatları çekip tekrara büyümelerini beklersin.
Balkondan atlama sorununu ise telden bir kafes yap kuşları onun içine koy. Kafesi de balkonun yüksek bir yerine çevreyi rahatça görebilecekleri tanıyabilecekleri bir yere koy alışmaları daha kolay olur.

Öyle Yaptım abi eyvallah bn kuşların Eş oldugunu nasıl anlayacam ve ne zamn yumurtlama yaparlar

Dişiyi cıkarıyom tekrar yerine koyuyom erkek ötüyo eşşermidir

Geri