Kuşçuluğu Magandaların elinden kurtarmak!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Malatyalı Yahya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yahya Baştürk
Meslek
Muhasebecilik
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar;

Bendeniz 18 yıldır kuş besliyorum. Yaklaşık son 5 yıldır profesyonel olarak yetiştiricilik yapıyorum.

Ben Her şeyden önce bir hayvan severim. Bazen kuşlarımla empati yaptığım bile oluyor…

Peki, Her güvercin besleyen hayvan sever midir?

Maalesef Kesinlikle Hayır! Bilakis güvercin besleyen çoğunluk kendisinden başka hiç bir şeyi sevmez!

Çoğu yalancıdır (hatta o kadar yalancıdır ki kendisi bile yalanlarına inanır), fırsatçı ve haindir yani fırsatını bulsa arkadaşının kümesinden kuş bile çalar ve başkasındaki iyi kuşlara çamur atar. En iyi kuşlar kendininkileridir. Arkadaşının kuşunu yakalasa, gizlice götürüp arasalarda satar bu tipler.

Bu tiplerde ahlaksızlığın bütün şubelerini bulabilirsiniz. Çoğu adeta insanlıktan çıkmıştır! Eteği açılmamış bütün küfürleri bunlardan duyarsınız, birbirilerinin annelerine küfür etmekten özel bir zevk duyarlar. VE TOPLUMDA BU MAGANDALARA KUŞÇU DENİLİR!

Bu tiplerin yüzünden, bir hayvan sever olarak kuşçuluğumla övünemiyorum!

Bu tipler gerçek kuşçuların ortak düşmanlarıdır…

Benim bulunduğum coğrafyada (Malatya) bu nasipsizlerden çokça var. Bu nedenle derneklere ve mezatlara gidemiyorum. Çünkü bu nasipsizler beni kuşçuluktan soğutuyor!

Şimdi bu tiplerin çizmiş olduğu kuşçu profili nasıl düzelir? Bu mümkünmüdür?

Bu hususta yorumlarınızı bekliyorum…

Saygılarımla…

Yahya Baştürk

Bu bahsettiginiz kişilerin duzelmesi dıye bır sey söz konusu olamaz. Çunku bu bir kişilik ve eğitim meselesidir. Küçüklükten nasıl gelmişse oyle gıdeceklerdir.

Yahya bey çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Toplumumuzun içinde kanayan bir yara bu tip insanlar.Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum.Bu tip insanların basitliği ve bayalığı yüzünden insan kendi yaptığı savdiği işe karşı tiksinti duyuyor.Bu birtek sizin orada değil heryerde bu tip insanlar piyasayı camiayı kirletiyor.İnsan dışarı çıkmak istemiyor.Rabbim güzel insanları birbiriyle karşılaştırsın.Bu tip insanlarla her ne şekilde olursa olsun muhatap etmesin.Duyarlılınızdan dolayı size teşekkür ederim saygılar.

çok güzel ve önemli bir konuya değinmişsiniz bunun için teşekkür ederim.
ama bunun bir çaresi var mıdır.. pek zannetmiyorum. bence çaresi varsa bile bunu yapabilecek kişiler gene bizleriz. biz ne kadar iyi bir kuşçu olursak çevremizdekilerde bize bakarak düzelme göstereceklerdir diye düşünüyorum. bu konuda dediğim gibi bizlere görev düşüyor.

her toplumda ve gurup içersinde iyi ve kötü olan insanlar bulunur bunun olmasıda gereklıdır kı iyi olan kendini bellı etsin biz onlara bakarak kendi yaptıgımız işle ilgili suçluluk duyamayız ben acıkcası kendımı şuan türküyede insanların kafasında oluşmuş kuşcu ımajı içinde görmüyorum. çünki insanımız çok fazla genellema yapıyor a kuşcu denıldıgınde insanların aklına gelen karakter tiplerini tanımlamaya gerk yok(işsiz güçsüz yalancı dolanmaz)bu yüzden biz örnek olucak şekılde davranmalıyızki bu bu hobi sevilsin ve benimsensin.bu işe gönülden baglı olan tüm arkadaşlarla beraber olabilmek umuduyla ...

evet malesef dedıklerınızın cogu doğru katılıyorum ışsiz güçsüz aylak çakal kısa tabırle bu tıp ınsanlarda kus besledıklerı ıcn butun kuscular böle kısıler gıbı gözukuyor ıcmızde hrsızımız arsızımızda cok malesef bunu temızlemenın yolu yanınıza sokmayacaksınız böle kısılerı muhattap olmayacaksınız guvercın sevdanızdan bu kısıler yuzundn vaz gecmeyeceksınız.......

inan bu konuda bende müsterapim bu konuda benımde cok canım yandı kimle konussam kus beslıyorumda dıye yadırgıyorlar bu ınsanların kusculara verdıgı degerı gosterıyor ama toplumuza kızmayalım bütün suc bence kuscularda yada kuscuyum dıye gecınen ınsanlarda mezatlara pazarlara gıttgımızde goruyoruz ınsanların üstü başı kotu sac sakal bırbırıne karısmıs elınde kuş ınanınkı eger bız guvercınsever olmasaydık bu ınsanları gorseydık belkı bızımde soyluycegımız seyler bunlardı bence sucu kendımızde aramamız gereklı ama bu saatden sonra cok zor herseyın başı eğitim demısler gercektende cok doğru demısler düşünün öğrencıler 5 tane zayıfla geçebiliyor bu toplumdan ne beklersiniz daha ne dıyebılırım kı şimdi size soruyorum suç bizde mi yoksa kuşçuyum diyen insanlarda mı ben herzaman söylerim EĞİTİM ŞART BAŞKA YOLU YOK selamlar

fatih Eroğlu' Alıntı:
Yahya bey çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Toplumumuzun içinde kanayan bir yara bu tip insanlar.Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum.Bu tip insanların basitliği ve bayalığı yüzünden insan kendi yaptığı savdiği işe karşı tiksinti duyuyor.Bu birtek sizin orada değil heryerde bu tip insanlar piyasayı camiayı kirletiyor.İnsan dışarı çıkmak istemiyor.Rabbim güzel insanları birbiriyle karşılaştırsın.Bu tip insanlarla her ne şekilde olursa olsun muhatap etmesin.Duyarlılınızdan dolayı size teşekkür ederim saygılar.

Teşekkürler...

Temennilerinize içtenlikle katılıyorum fatih bey. Allah Gönlünüze göre versin...

öncelikle eğitim eğitimsiz insanların ellerinde bu hayvanlar telef olmaktadır
çünki bunlarda kuş sevgisi yoktur sadece çalıp para edeck bir meta olmaktan öte gidemez
bu tiplerin elinde kuş beslemek. Günümüzde maalesef cezai agır yaptırımlarda yok kuş hırsızlarına
karşı aylak saçı sakalı birbirine karışmış küfürün bini bin para bu tip insanlarda maalesef
eğitimli kültürlü insanlarda sırf bu yüzden kendilerini saklamaktadır. Ben kuş besliyorum demekten utanır haldeler.
Yıllardır deriz bu kuş beslemek kültürlü temiz insanların elinde olsa bu iş tadına doyum olmayacak bir hobi olacaktı.
Bu gidişlede aynı tas aynı hamam bundan öteye gidemeyecek kuş beslemek....
yıllarca emek verdiğiniz çok büyük parala kıyıp aldığınız kuşlar bir gecede yok olabiliyor.
Niye demir kümeslerde onlarca kilit altında beslemek zorundamıyız hayvanları her sabah acaba kümes patladımı
düşüncesiyle kalkmak bu işten insanları sogutuyor. Onun için kuş besleyenler içinde öncelikle diyorum EĞİTİMLİ insanların içimizde çoğalmasından başka yapabileceğimiz bir şey yok..

Saygılarımla...

Öncelikle herkese selamlar.Siteyi uzun zamandır ziyaretci olarak takip ediyorum ve yeni üye oldum.Güzel bir site yapanların emeğine sağlık.Bu benim ilk mesajım, aslında ilk bu konuya yorum yaparak başlamak ne kadar doğru bilmiyorum ama içimde sürekli kanayan yaradır bu mesele.
Çocukluğmdan beri özenmişimdir hep güvercin beslemeye,ilk okuldayken hafta sonları ödevlerimi hemen yapar ve yuvası karşı apartmada olan beyaz güvercinin uçuş saatini beklerdim.Belli bir zaman bu güvercinin sahibi olmadığını düşündüm taa ki babama sorana kadar.Heves etmiştim bir kere! o zaman bizde besleyelim diye tutturdum ama ailem bu duruma şiddetle kaşı çıktı zaten yerimiz müsait değildi ama ben evin içinde beslemeye bile razıydım.O beyaz güvercini izlediğimde kuşlara olan hayranlığım giderek arttı.Ailem sürekli bu işsiz gücsüz insanların işi derdi, hatta bir gün televizyonda kuş pazarından görüntüler veriyordu ve işte gördünmü dedi annem; hiç birinin kılğı kıyafeti yerinde değil! şulara bak! hepsi hapishane kaçkını gibi...Hatta bir tanesi bağrıyordu: " bu bir hastalık diye" komikti gerçekten.Sürekli hayyalleriyle yaşadım taki Üniversiteyi kazanana kadar işte o zaman babamdan izini kopardım.Allahın işi tam o sırada Bahçeli eve taşındık yani ev bizimdi ama boşta duruyodu.Önümde hiç bir engel kalmadı ve 1 çift kuş aldım sonra bir çift daha aldım.Uçurdum kaçırdım uçurdum kaçırdım hatalrım oldu acemiliklerim oldu ama en üzücüsü gecenin yarısında gelen hırsızdı. Kümesteki bütün kuşları aldı gitti.Uzun uğraşlar sonucu tekrar izin kopardım. Sonra sağlam bir kümes yaptırdık bu sefer daha güzel kuşlar aldım maddiyata önem vermedim,ilk başlarda sorunsuz gidiyodu taki kuşların yavrularını uçurana kadar ak baba gibi insan doluşmaya başladı garip garip tipler evin önüne geldi durdu.Yani o kadar yüzsüz adamlar varki sana kuş satyım diyo yok amca sağol diyorum beni azarlıyo! kimseye bulaşmamaya dikkat etmeme rağmen en sonunda 30-35 yaşlarında saçı sakalı bir birine girmiş tam bir at hırsız tipli bir çocuk geldi. kuşum sendemi dedi, hayır dedim yalan söylüysun falan dedi, gel bak dedim ısrar etti ver kuşumu diye bağırıp çağırdı ortalığı ayağa kaldırdı. bana ve babama küfürler etti bütün kuşları alıcam dedi çıkarttı bıçağı çevredeki komşular esnaflar falan geldi ayırdılar polis falan çağırıldı!Sana kuş besletmiycem burda dedi ve bağırarak gitti...Aileme karşı mahçup olmuştum önceden kuş besleyen her insanın bunlar gibi olmadığını beslyenenlar arasında Sanatçı,bürokrat,millet vekkili,sporcu olduğunu söyledim hep ama bu olay bardağı taşırmıştı.Ailemle papaz oldum ve kuşlar gitti.Aradan 3 sene geçti bu sene mezun oldum ve hala sevdamdan bir şey kaybettmedim ama...(amalar o kadar çok ki).
Biliyorum burdaki bir çok insan iyi niyetli hiç şüpem yok bundan bendeki büyük bir şansızlık belkide.Asıl önemli konu benim yaşadıklarım değil aslında bu tarz insanlardan nasıl arınılacağı,ben oku eğitiminin şart olduğunu savunmuyorm çünkü okuyan bir çok işe yaramaz adam var ama insai eğitimin şart olduğunu düşünüyroum.Kümes patlanmanın bazılarına göre zevk olduğu bu camiada değerli insanları görmek beni mutlu ediyor.Çok uzattım biliyorum ama kuş besleyemmek beni gerçekten üzüyor.Neyse artık, burdaki makaleleri okuyarak vakit geçirmekte güzel ama geri dönüşüm mutlaka olucak bir şekilde.
Kusra bakmayın kafa patlattım saygılar...

ewt bende bu konuya tamamen katılıyorum herkes kus bakan kimselere ön yargılı davranıyor kişlerin işsiz olmaları elinde olan bişey deil zaten o kişde iş olsa yapar o istemez mi calıssın düzenli paara gelsin ama olmuyor bride baska tipleri var benm acıkladıkları kimileri bazıları yanlıs anlamayın kusculuk ta 1 sorun daha var o da güvercinin eti yok bişeyi yok derler zaten bu hayvanı bakan adam eti için bakmıyor fedakarlık yapıyor diyelim hem zorlada yapmıyor bunu bazı kimseler kabullenmekte güçlük cekiyor hatta kabullenemiyor :?

yok yav olurmu haklısın vallahi ben ankara sincandayım burdada durum aynı gecen yılkı bi olayı anlatayım burda bahçeli evlerinde kuş besleyen bi çocuk vardı kuşları çalındı ger.i oda başkasıb-ndan çalan biriydi az polis gelmed ikapılarına neyse çalanları bulmuş evlerine gidip istemiş tartışlmıllar sonra çocuk bıçaklandı hem kuşları gitti bide ölecekti nerdeyse ailem su testisi su yolunda dedi ama ben üzüldüm onda sonra oda bıraktı kuşu benim gibi benimde kuşlar giitti adamlar beton kümesin altını kazmiş ordan uzanıp almışlar bunun tek çözümü egiti mama illa maektep degil birazda insanlık olacak şimdi makine mühendislig,i okuyorum yakında okul bitsin iş bullalım dönecem tekrarsevgiler

çok önemli bir konuya değinmişsiniz. böyle kişiler yüzünden insanın kendi ailesi bile kuşçuların boş insanlardan oluştuğuna inırken toplumun bize ağzı bozuk-terbiyesiz, saygısız, işsiz-güçsüz... insanlar gözüyle bakıp değerlendirmesini aslında pek yadırgamıyorum. ben stajyer bir öğretmenim söylemesi ayıp şuan 2.üniversitemi bitirmeme az kaldı ama çevremde kuşlarımı uçurduğumu gören komşular eminim benim çok kültürsüz,boş,güvenilmez...vb. bir insan olduğumu düşünüyordur. ben istanbulda o kadar kültürlü varlıklı kuşçularla tanıştım ki inanın bir nebze de olsa mutlu oldum. durumu bir eğitmen olarak değerlendirmek gerekirse de; kuş beslemek çok küçük yaşlardan itibaren mümkün olan ve özelliklede eğlenmeye kendini meşgul etmeye aç fakir çevrenin yogunluklu hobisidir. istisnalar tabi ki var ama gerçek bu. her yaşta çogunluklada cehalet karanlığına gömülmüş bu topluluk bir araya gelince de bu kişilerin aklı anca küfüre, çalmaya-çırpmaya, yalana-dolana yetiyor. çünkü en kolay ulaşabilecekleri şey bunlardır. kendi karanlıklarında karşısındaki her insanıda öle gören bu zavallı insanlara da bir eğitmen olarak üzülerek bakabiliyorum.

Herkese selamlar.
Bu konu her kuşçunun bir dönemde karşılaştığı bir sorun.Ben 54 yaşındayım.
10 yaşından beri kuş besliyorum.Oğlumda benimle beraber besliyor.
Şu anda hala hem benim hanımım, hemde gelinim ikimize de arada bir
laf dokundururlar. Hatta 5 yaşındakı torun kuşların yanına gelince bu bari
sizin gibi olmasın falan derler. Tabi ben çok kızar ve bağırırım.
Millet köpek besler,köpekler sabaha kadar havlar. Kedi besler, kediler evlere girer
birbirini cıyaklıyarak kovalar. Ama onlarınki modern hobi.Televizyonlarda
kokana tipli karılar kucaklarında köpek poz veriyolar.Artist ve sanatçı bozmalarının
evindeki kediler magazine konu oluyor.Ama mesela Hakan Ural'ın veya Aziz Yıldırımın
kuş merakı hiç konu olmaz. Bu işin eğitimi olmaz, ancak televizyonda yapılacak programlar
sayesinde bu hobi ayakçılıktan kurtulabilir. Bunu haftada bir Yaban TV yapıyor.
Birde bizler çevremizdeki kuşçulardan kendimize arkadaş seçerken dikkat edeceğiz.
Kümesimize herkesi getirtmeyeceğiz. Ben kümesi 2 ye böldüm. Yarısında kapalı telde
besliyorum.Diğer yarısındada az kuş var bakıcı onlarda kendi halinde.
Sağdan soldan kimse gelmiyor.
inşallah hep birlikte ömrümüz yettiğince bu hobiyi kabul edilebilir bir hale
getireceğiz ki, bizden sonrakiler rahat etsinler.
Herkese kolay gelsin.
İstanbuldan Neco.

Selamlar.. Kuşçuluğu magandaların elinden kurtarmak! Bu gerçekten zor görünüyor evet.. Bence bu işin ticareti ne kadar azalırsa okadar bu tip insanlarda temizlenir. Fakat bunun önüne geçmek de zor, ama imkansız değil. Ben de dahil herkes kuş alıyordur parayla.. Benim düşünceme göre yardımseverlik artarsa bu iş bi nebze de olsa azalır. Kuş besleyen arkadaşlar ihtiyacı olan kuşu eğer başka besleyen bi tanıdık, dost vs.. kişiden temin edebilse ödünç almak gibi mezatlara olan ilgi azalır.. Tabi bu çoğu kişinin işine gelmez herkes de iyi kuşunu kimseye vermez. Ama kuşçuluğun altında hayvanseverlik ve hobi yatıyor bunu akıldan çıkarmamak lazım.. Ben tanıdığım kişilere kuş verip ve kuş almaktan hiçbir zaman çekinmedim.. Parayla aldığım kuş sayısı da çok azdır. Gidip sahibinden kuş satın almak ne kadar yaygınlaşırsa okadar iyi olur. Tabi böyle birşeyin gerçekleşme ihtimali oldukça az ama emekleyerek de olsa yol almak iyidir. Kısacası kuş bilindik tanıdık kişilerden alınmalı.. Saygılarımla..

nzeytinevi' Alıntı:
Herkese selamlar.
Bu konu her kuşçunun bir dönemde karşılaştığı bir sorun.Ben 54 yaşındayım.
10 yaşından beri kuş besliyorum.Oğlumda benimle beraber besliyor.
Şu anda hala hem benim hanımım, hemde gelinim ikimize de arada bir
laf dokundururlar. Hatta 5 yaşındakı torun kuşların yanına gelince bu bari
sizin gibi olmasın falan derler. Tabi ben çok kızar ve bağırırım.
Millet köpek besler,köpekler sabaha kadar havlar. Kedi besler, kediler evlere girer
birbirini cıyaklıyarak kovalar. Ama onlarınki modern hobi.Televizyonlarda
kokana tipli karılar kucaklarında köpek poz veriyolar.Artist ve sanatçı bozmalarının
evindeki kediler magazine konu oluyor.Ama mesela Hakan Ural'ın veya Aziz Yıldırımın
kuş merakı hiç konu olmaz. Bu işin eğitimi olmaz, ancak televizyonda yapılacak programlar
sayesinde bu hobi ayakçılıktan kurtulabilir. Bunu haftada bir Yaban TV yapıyor.
Birde bizler çevremizdeki kuşçulardan kendimize arkadaş seçerken dikkat edeceğiz.
Kümesimize herkesi getirtmeyeceğiz. Ben kümesi 2 ye böldüm. Yarısında kapalı telde
besliyorum.Diğer yarısındada az kuş var bakıcı onlarda kendi halinde.
Sağdan soldan kimse gelmiyor.
inşallah hep birlikte ömrümüz yettiğince bu hobiyi kabul edilebilir bir hale
getireceğiz ki, bizden sonrakiler rahat etsinler.
Herkese kolay gelsin.
İstanbuldan Neco.

Üstad yazınızın altına imzamı atıyorum...
Teşekkürler...

degerli kuşçu arkadaşlarım çok güzel bir konu acmışsınız bende bilgim dahilinde katkıda bulunmaya çalışacagım aslında maganda diye bir şey yok maganda dedikleriniz kuşcu degil gercek kuşculuk bir sanattır aslında kuşçulugun bir okulu olmalı karne sertifika verilmeli kuşçuluk kuşa su vermek yem vermek degil ortalıkda bedavadan ben kuşçuyum diyen ahkam kesen okadar çok insan varki adam 30 40 yaşında çatılarda geziyor ıslık çalarak kuş kovalıyor bazı kişilerde varki bunlar bambaşka bir alem mevsimlik kuşçular kışın kuşun bakıma ihtiyacı oldugu zaman satarlar yazında kapı kapı gezip kuş toplarlar ben bunlara mevsimlik kuşçu diyorum 48 yaşındayım ilk kez kuşculugu bırakmayı düşünüyorum kuşculuk iyice ele ayaga düşmeye başladı adam sanıyorsun evini bahçeni ekmegini aşını sofranı açıyorsun üstüne üstlük kuşda veriyorsun 30 40 yaşında ekmegini aşını yiyenler kuşunu saklıyor hiçbir şey olmamış gibi delikanlıymış gibi yüzsüz yüzsüz geziyorlar sözün kısası böyle insanlar oldukca magandalık bitermi ben kuşçuyum diyen kendini bilen bir insanda tamahkarlık aç gözlülük varsane kuşçuluk gelişir ne magandalık biter tamahkar insandan degil kuşcu abimde olsa biryol olmaz saygılarımla mamak tan kuşçu marik

Bu saydıklarınızı yapanların çoğu 17 yaşın altındaki çocuklar. Benim 30 yaşında tanıdığım var bu saydıklarımın hepsi mevcut derseniz inanırım ama bu tip insanlar sadece kuşculukta böyle değildir bütün hayatları içerisinde bu şekilde yaşamış ve büyümüş kişilerdir.
Yani demem o ki bir kişinin kanı bozuksa o kişi pisliğini her fırsatta gösterir.
Böyle kişiler ev hayatları iş hayatları sosyal yaşantıları arkadaşlık ortamları gibi hayatlarını kapsayan her safhata bu özelliklerini sergilerler.

Böyle kişiler Allah 'ın kulu olmak yerine Nefislerinin kulu olmuşlardır.
Allah ıslah etsin..!

kuscu_marik' Alıntı:
degerli kuşçu arkadaşlarım çok güzel bir konu acmışsınız bende bilgim dahilinde katkıda bulunmaya çalışacagım aslında maganda diye bir şey yok maganda dedikleriniz kuşcu degil gercek kuşculuk bir sanattır aslında kuşçulugun bir okulu olmalı karne sertifika verilmeli kuşçuluk kuşa su vermek yem vermek degil ortalıkda bedavadan ben kuşçuyum diyen ahkam kesen okadar çok insan varki adam 30 40 yaşında çatılarda geziyor ıslık çalarak kuş kovalıyor bazı kişilerde varki bunlar bambaşka bir alem mevsimlik kuşçular kışın kuşun bakıma ihtiyacı oldugu zaman satarlar yazında kapı kapı gezip kuş toplarlar ben bunlara mevsimlik kuşçu diyorum 48 yaşındayım ilk kez kuşculugu bırakmayı düşünüyorum kuşculuk iyice ele ayaga düşmeye başladı adam sanıyorsun evini bahçeni ekmegini aşını sofranı açıyorsun üstüne üstlük kuşda veriyorsun 30 40 yaşında ekmegini aşını yiyenler kuşunu saklıyor hiçbir şey olmamış gibi delikanlıymış gibi yüzsüz yüzsüz geziyorlar sözün kısası böyle insanlar oldukca magandalık bitermi ben kuşçuyum diyen kendini bilen bir insanda tamahkarlık aç gözlülük varsane kuşçuluk gelişir ne magandalık biter tamahkar insandan degil kuşcu abimde olsa biryol olmaz saygılarımla mamak tan kuşçu marik
S A ANGARALI SELÇUK KARDEŞİMİN YAŞADIKLARINI BENDE ÇOK YAŞADIM ONA İSTİNADEN BU KONUYU TEKRAR GÜNDEME TAŞIMAK İSTEDİM SAYGILAR

Muharrem abi konuyu açan arkadaşta çok güzel örnekler vermiş,öyle insanlar varki yeminle isim versem sende tanırsın anamla kızımla bilmem ne yapıyım bende yok gardaş diyo 3 gün sonra haber yolluyo 50 kağıt yollasın veriyim kuşunu....abi ne dersin ne yaparsın şimdi,
böyle tiplemeler çok fazla abi bu kuş işine akıl sır ermiyo adam kasa dolu para var bakmıyo ama kuş için adam öldürüyo..böyle tipleri görünce inan bende nefret ediyom bu işten ama adam gibi kuşcularda çok bu pireye kızıp yorgan yakmak gibi bişey oluyo fakat gelip gördün 6-7 kuşum var damızlığım verecem ankara dışına hatta yolluyacam yoruldum artık hırsızı,arsızı,namussuzu,yalancısı,bıktım abi,,,

S A SELÇUK KADEŞİM KESİNLİKLE PES ETMEMEN GEREKİYOR ÇAPULCULARA MEYDAN BIAKMAMAK LAZIM BİR MÜDDET UÇURMA YAYILSINLAR YETER HEM KUŞLAINIDA ÇOGALTMŞ OLURSUN YEMİNLE SÖYLÜYORUM BENİM YAŞADIKLARIMI YAŞAMIŞ OLSAN HALİNE ŞÜKREDERSİN BAŞKA TÜRLÜ BU İNSANLARDAN KURTULMANIN ÇARESİ YOK HER KEZ SANA BENZER DURUMLARI YAŞIYOR HER BÖYLE YAŞAYANLAR BIRAKIR GİDERSE NE OLACAK OLMAZ GENÇLER BİZLERİ YAŞADIKLARIMIZI GÖZLEMLİYORLAR BU YAŞADIKLARIMIZ ONLARA TECRÜBE BİZLERDEN SONRA BAYRAK ONLARDA SEN KENDİNİ KABUL ETTİRMİŞ BİR YETİŞTİRİCİSİN ÜÇ BEŞ KENDİNİ BİLMEZ TAMAHKARLAR İÇİN PES ETMEMEN GEREK AKSİNE DAHADA ŞEVKLİ OLMAN ONLARI VE O DÜŞÜNCEYE SAHİP İNSANLARIUTANDIRMAN GEREK UTANIRLARSA DİYECEKSİN ZAMANI GELİNCE UTANIRLAR BÖYLE GİTMEZ EDEN BULUR ONUN İÇİN YOLA DEVAM HER ZAMAN HER TÜRLÜ SEN VE SENİN GİBİLERİN YANINDAYIM DİYOR SAYGILAR SUNUYORUM

Arkadaşlar,
Her yerde olduğu gibi kuş besleyenler arasında da kısaca kötü denilebilecek insanlar vardır. Ancak kuş besleyen kişilere bu şekilde genelleme yapılır ise yanlış olur. Elbette ki içimizde, dürüst hayvan sever dostlarımızı kandıran, onların parasal değerinden çok manevi değeri olan kuşlarını çalan ahlaksızlar az değildir. Ben bu kişilere engel olabilmenin tek yolu kuşlarımıza künye tatbik etmek olduğuna inanıyorum. Bu konuda açılan (kuş çalınması) bir başlığa daha önce yazmış olduğum yazılar aşağıdadır. Tekrarlamak istedim...
“Kuş hırsızlığının önlenmesi ancak kuşların künyelenmesi ile mümkün olur diye düşünüyorum. Hiçbir Dernek veya mezatta künyesiz kuş satışına izin verilmez ise bu sorun çözülür. Eğer bu sağlanırsa kısa zamanda pazarlarda da künyesiz kuş satışı durur. Bu bizim elimizdedir. Ya gereğini yapacağız ya da böyle hırsızların arkasından üzülmeye devam edeceğiz.
Künyelemenin hırsızlığın önüne geçmenin yanında kuşlarımızın soy ve sağlık durumlarının takibini yapılabilmemize de büyük yararları olacaktır.”
“Hiç bir hırsız kuşları beslemek için çalmaz. Kuş besleyen, hayvan sevgisi olan kişi zaten hırsız olmaz. Bu nedenle hırsız satamayacağı, paraya çeviremeyeceği şeyi çalmaz. Künyesiz kuş satışının önüne geçilirse çalınan kuşların takibi mümkün olur.
Bir kere tüm güvercin besleyenler bir derneğe üye olmalıdır. Türkiye Güvercin Federasyonu var. Tüm derneklerin de bu federasyona üye olması ve belirli kuralların yürürlüğe koyulması gerekir. Birliktelik sağlandıktan sonra yetiştiricilerin gerek bilgi gerekse ihtiyaç duyduğu ilaç ve diğer malzeme sorunları karşılanabilir. Derneklere ve mezatlara kuş alım satım kuralları getirilir. Hatta derneklerin kontrolü dışında mezat yapılması önlenir. Eğer mezatlara herhangi bir derneğe üye olmayan kişiler katılamaz ve künyesiz kuşlar satılamaz ise görün bakın herkes bir derneğe üye olmaya başlayacak ve kuşlarını künyeliyecektir. Maalesef düzen olmayan yerde kaos olur. Kaos olan yerde de hiç kimse memnun olmaz.”

Bir kere tüm güvercin besleyenler bir derneğe üye olmalıdır. Türkiye Güvercin Federasyonu var. Tüm derneklerin de bu federasyona üye olması ve belirli kuralların yürürlüğe koyulması gerekir. Birliktelik sağlandıktan sonra yetiştiricilerin gerek bilgi gerekse ihtiyaç duyduğu ilaç ve diğer malzeme sorunları karşılanabilir. Derneklere ve mezatlara kuş alım satım kuralları getirilir. Hatta derneklerin kontrolü dışında mezat yapılması önlenir. Eğer mezatlara herhangi bir derneğe üye olmayan kişiler katılamaz ve künyesiz kuşlar satılamaz ise görün bakın herkes bir derneğe üye olmaya başlayacak ve kuşlarını künyeliyecektir. Maalesef düzen olmayan yerde kaos olur. Kaos olan yerde de hiç kimse memnun olmaz.”

HUSEYIN ENER beyın agzına sağlık

Sadece kuşçuluk konusunda değil umarım her konuda magandalıktan kurtuluruz. Bazı kişilerin yaptıkları yüzünden bütün kuşçulara karşı olumsuz bir önyargı var. Mahallede bazı arkadaşlar var; kuşlarının konduğu eve taş atıyor, kuşları uçurmak için torpil patlatıyor, ıslık öttürüyor. Kuşlara bakmak için terasa 5-6 kişi birden çıkıyor ve komşular rahatsız oluyor. Mümkün olduğunca bunları uyarmak lazım. Birbirinin kuşunu tutup saklayanlar, 3 kuruş için yalan söyleyenler vb bunların bitmesi lazım. İnşallah bilinçli,dürüst kuşçular çoğalıp kuşçuların olumsuz imajını siler.

Arkadaşlar Yorumlarınız İçin teşekkür ederim...

cok guzel bır konu başlıgı açmıssın yahya abi bende çok merak ediyorum sırf bu tip insanlar yüzünden ailemle kötü oluyorum güvercin beslememi engelleniyo ama hobimdende geçemiyorum çevremde kimseye zararımda yok hatta güvercin beslediğim zamanlarda içkiyi ve sigarayı bıraktım suan işim okulum kuşlarım diyorum ama kuşlarım dediğim zaman cevremdekıler kötü gözle bakıyorlaar sabır çekiyorum ama beni anlıyacaklar birgün

cok guzel bır konu başlıgı açmıssın yahya abi bende çok merak ediyorum sırf bu tip insanlar yüzünden ailemle kötü oluyorum güvercin beslememi engelleniyo ama hobimdende geçemiyorum çevremde kimseye zararımda yok hatta güvercin beslediğim zamanlarda içkiyi ve sigarayı bıraktım suan işim okulum kuşlarım diyorum ama kuşlarım dediğim zaman cevremdekıler kötü gözle bakıyorlaar sabır çekiyorum ama beni anlıyacaklar birgün

Bu konuya yazarak konuyu tekrar gündeme taşıyayım dedim fakat Muharrem Abi ve Alper kardeşimiz konuyu o kadar güzel anlatmışlar ki ancak alıntılayabildim.
kuscu_marik' Alıntı:
Arche' Alıntı:
Öncelikle herkese selamlar.Siteyi uzun zamandır ziyaretci olarak takip ediyorum ve yeni üye oldum.Güzel bir site yapanların emeğine sağlık.Bu benim ilk mesajım, aslında ilk bu konuya yorum yaparak başlamak ne kadar doğru bilmiyorum ama içimde sürekli kanayan yaradır bu mesele.
Çocukluğmdan beri özenmişimdir hep güvercin beslemeye,ilk okuldayken hafta sonları ödevlerimi hemen yapar ve yuvası karşı apartmada olan beyaz güvercinin uçuş saatini beklerdim.Belli bir zaman bu güvercinin sahibi olmadığını düşündüm taa ki babama sorana kadar.Heves etmiştim bir kere! o zaman bizde besleyelim diye tutturdum ama ailem bu duruma şiddetle kaşı çıktı zaten yerimiz müsait değildi ama ben evin içinde beslemeye bile razıydım.O beyaz güvercini izlediğimde kuşlara olan hayranlığım giderek arttı.Ailem sürekli bu işsiz gücsüz insanların işi derdi, hatta bir gün televizyonda kuş pazarından görüntüler veriyordu ve işte gördünmü dedi annem; hiç birinin kılğı kıyafeti yerinde değil! şulara bak! hepsi hapishane kaçkını gibi...Hatta bir tanesi bağrıyordu: " bu bir hastalık diye" komikti gerçekten.Sürekli hayyalleriyle yaşadım taki Üniversiteyi kazanana kadar işte o zaman babamdan izini kopardım.Allahın işi tam o sırada Bahçeli eve taşındık yani ev bizimdi ama boşta duruyodu.Önümde hiç bir engel kalmadı ve 1 çift kuş aldım sonra bir çift daha aldım.Uçurdum kaçırdım uçurdum kaçırdım hatalrım oldu acemiliklerim oldu ama en üzücüsü gecenin yarısında gelen hırsızdı. Kümesteki bütün kuşları aldı gitti.Uzun uğraşlar sonucu tekrar izin kopardım. Sonra sağlam bir kümes yaptırdık bu sefer daha güzel kuşlar aldım maddiyata önem vermedim,ilk başlarda sorunsuz gidiyodu taki kuşların yavrularını uçurana kadar ak baba gibi insan doluşmaya başladı garip garip tipler evin önüne geldi durdu.Yani o kadar yüzsüz adamlar varki sana kuş satyım diyo yok amca sağol diyorum beni azarlıyo! kimseye bulaşmamaya dikkat etmeme rağmen en sonunda 30-35 yaşlarında saçı sakalı bir birine girmiş tam bir at hırsız tipli bir çocuk geldi. kuşum sendemi dedi, hayır dedim yalan söylüysun falan dedi, gel bak dedim ısrar etti ver kuşumu diye bağırıp çağırdı ortalığı ayağa kaldırdı. bana ve babama küfürler etti bütün kuşları alıcam dedi çıkarttı bıçağı çevredeki komşular esnaflar falan geldi ayırdılar polis falan çağırıldı!Sana kuş besletmiycem burda dedi ve bağırarak gitti...Aileme karşı mahçup olmuştum önceden kuş besleyen her insanın bunlar gibi olmadığını beslyenenlar arasında Sanatçı,bürokrat,millet vekkili,sporcu olduğunu söyledim hep ama bu olay bardağı taşırmıştı.Ailemle papaz oldum ve kuşlar gitti.Aradan 3 sene geçti bu sene mezun oldum ve hala sevdamdan bir şey kaybettmedim ama...(amalar o kadar çok ki).
Biliyorum burdaki bir çok insan iyi niyetli hiç şüpem yok bundan bendeki büyük bir şansızlık belkide.Asıl önemli konu benim yaşadıklarım değil aslında bu tarz insanlardan nasıl arınılacağı,ben oku eğitiminin şart olduğunu savunmuyorm çünkü okuyan bir çok işe yaramaz adam var ama insai eğitimin şart olduğunu düşünüyroum.Kümes patlanmanın bazılarına göre zevk olduğu bu camiada değerli insanları görmek beni mutlu ediyor.Çok uzattım biliyorum ama kuş besleyemmek beni gerçekten üzüyor.Neyse artık, burdaki makaleleri okuyarak vakit geçirmekte güzel ama geri dönüşüm mutlaka olucak bir şekilde.
Kusra bakmayın kafa patlattım saygılar...

yahya abi ... böyle insanlar her memlekette var ben lanet olsun mezata gitmiyorum böyle düzeysiz berbat bir ortam olamaz uzak dursun senden benden bizden böyle insalar...( benim ikamet ettiğim yerdeki mezat kıstas alınmıştır kesinlikle genelleme yapmıyorum)
kendi çapımızda çizgimizde kendimiz gibi olan insanlarla haşır neşir olmayız az öz arkadaş . allah yar ve yardımcınız olsun böyle insanlar hepimizden uzak dursun saygılar sevgiler

KÜLTÜRLÜ , TAHSILLLI GÜVERCİN BESLEYENLERE İHTİYACIMIZ VAR .. GENÇLERİ KAZANMALIYIZ..

İYİ ÖRNEK OLMALIYIZ.. :slm:

Geri