Şebab_mersin
Üye
- Ad Soyad
- Sadettin
- Meslek
- Öğretmen
- İlgi Alanı
- Kediler
Sevgili arkadaşlar Herkese merhabalar. Buraya yeni üye oldum.yaşım 36. Küçüklüğümden beri kuşlara karşı sevgim vardı.biraz geç de olsa bunu gerçekleştirmek istedim. Uzunca bir araştırmadan sonra bir kümes yaptırdım balkona. Sağlıklı bir Ortam yaratmakiçin araştırma yaptım. Sonuçta onlarda canlı. Kümesi yaptırdım sonra onu kırmızıya boyadım. yemlik,suluk,ızgarayı tamamladım. Sonra bir çiftkuş aldım. Buğday ağırlıklı karışık yem veriyorum. Yemlemeyi akşamyapıyorum. 2 günde bir içme sularına 1 tatlı kaşığı elma sirkesi koyuyorum.Mineral taşları ve kil taşı aldım. Hepsini karıştırıp küçük bir kaba koydum sürekli önlerinde.kümesin yanına bir saksının içine kırmızı toprak ve ufak taşlar koydum. Bir hafta oldu herşey yolunda gibi.aldığım kuşlar eş sürekli öpüşüyorlar. 2-3 gündür gün içinde bir kaç kez çiftleşiyorlar. Şimdi resimde yüklemeye çalışacam. Bir eksikliğim yanlış yaptığım düzeltmemi istediğiniz bir durum varsa yardımcı olup bilgilendirirseniz çok sevinirim. Sonuçta yeni başladım. Bu arada kuşların cinsini bilende varsa yardımcı olur mu. Şebab diye biliyorum ama onlarında kendi içinde cinsleri var. Bu arada kuşların ikisine 100 tl verdim. Anlamadığım için bu işin piyasası budur diye verdim. Umarım kandırılmamışımdır )