Kuşçuluğu öğrenmek için aranızdayım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Şebab_mersin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sadettin
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Sevgili arkadaşlar Herkese merhabalar. Buraya yeni üye oldum.yaşım 36. Küçüklüğümden beri kuşlara karşı sevgim vardı.biraz geç de olsa bunu gerçekleştirmek istedim. Uzunca bir araştırmadan sonra bir kümes yaptırdım balkona. Sağlıklı bir Ortam yaratmakiçin araştırma yaptım. Sonuçta onlarda canlı. Kümesi yaptırdım sonra onu kırmızıya boyadım. yemlik,suluk,ızgarayı tamamladım. Sonra bir çiftkuş aldım. Buğday ağırlıklı karışık yem veriyorum. Yemlemeyi akşamyapıyorum. 2 günde bir içme sularına 1 tatlı kaşığı elma sirkesi koyuyorum.Mineral taşları ve kil taşı aldım. Hepsini karıştırıp küçük bir kaba koydum sürekli önlerinde.kümesin yanına bir saksının içine kırmızı toprak ve ufak taşlar koydum. Bir hafta oldu herşey yolunda gibi.aldığım kuşlar eş sürekli öpüşüyorlar. 2-3 gündür gün içinde bir kaç kez çiftleşiyorlar. Şimdi resimde yüklemeye çalışacam. Bir eksikliğim yanlış yaptığım düzeltmemi istediğiniz bir durum varsa yardımcı olup bilgilendirirseniz çok sevinirim. Sonuçta yeni başladım. Bu arada kuşların cinsini bilende varsa yardımcı olur mu. Şebab diye biliyorum ama onlarında kendi içinde cinsleri var. Bu arada kuşların ikisine 100 tl verdim. Anlamadığım için bu işin piyasası budur diye verdim. Umarım kandırılmamışımdır :))

Ekli dosyalar

• IMG_7881.webp
    IMG_7881.webp
    520.2 KB · Görüntüleme: 569
  • IMG_7903.webp
    IMG_7903.webp
    550.1 KB · Görüntüleme: 606
  • IMG_7904.webp
    IMG_7904.webp
    466.3 KB · Görüntüleme: 585
Aramıza hoşgeldiniz hocam. Piyasa bölgeden bölgeye değişen bir durumdur. Mardinde bu kuşların takımı aşağı yukarı verdiğiniz fiyatlardan başlar binlerce TL ye kadar çıkarlar. Kümesinize bayıldım tekrardan söylemek istiyorum. Rabbim nazarlardan saklasın.

Aramıza hoşgeldiniz hocam. Piyasa bölgeden bölgeye değişen bir durumdur. Mardinde bu kuşların takımı aşağı yukarı verdiğiniz fiyatlardan başlar binlerce TL ye kadar çıkarlar. Kümesinize bayıldım tekrardan söylemek istiyorum. Rabbim nazarlardan saklasın.
Teşekkür ederim hasip bey hoş bulduk. Bende sitenize bayıldım. Üye olduğumdan beri forumlara bakıp bişeyler öğrenmeye ve tecrübe edinmeye çalışıyorum. Kümesimi bende sevdim :) çocuklarıma güzel bir ortam sunmak istedim. Tekrardan teşekkür ederim

IMG_8307.webp
Selamlar şebabları vermek durumunda kaldım çünkü uçmuyorlardı :)) baktım hevesim kaçıyor moralim bozuluyor. Çünkü ilk kes kuş besliyorum uçmasını bir kaç tur atmasını çok istiyordum. Öyle de olmayınca verdim bende yeni kuş aldım bugün :)) herşeye sıfırdan başlıyoruz yine. Öntepe beyaz taklacı aldım. Yavrular daha. cik cik diye ötüyorlar. Sanırım 3-4 aylık. İnş bunlar tatmin edecek. Bir arakadaşım vesilesiyle tanıdık birinden aldık. Anne babası en az 1-2 saat uçuyormuş ve oyunluymuş... inş doğru söylemiştir bekleyip göreceğiz

Yavru almanız çok çok iyi olmuş. Yuvaya alıştıkları zaman vazgeçemeyeceklerdir. Uçmayı severler inş. 15-20 gün sonra yavaş yavaş kafes önünde yemlemeye başlayabilirsiniz. 1 aya kadarda yavaştan etrafı tanımaya başlayacaklardır.

Yavru almanız çok çok iyi olmuş. Yuvaya alıştıkları zaman vazgeçemeyeceklerdir. Uçmayı severler inş. 15-20 gün sonra yavaş yavaş kafes önünde yemlemeye başlayabilirsiniz. 1 aya kadarda yavaştan etrafı tanımaya başlayacaklardır.
Kuşları damda izledim arkadaşımın tanıdığıydı o yüzden dama gittik. Bu 2 kuşu benim görmem için uçurdu 4-5 dk uctuktan sonra dama indiler. Daha Yavru oldukları için şuan uçamıyorlar, çabuk yoruluyorlar ilerde açılırlar dedi. Bana da mantıklı geldi. Zaten bu siteden de güvercin gelişimi hakkında bilgi sahibi olmuştum.
Yalnız bana 15-20 sonra kafes önünde yemlemeye başlayın demişsiniz. Benim büyük bir kümesim yok , küçük 2 çiftlik bir kümes. Bugün içerde bıraktım yarın kanatlarını bantlayıp yavaştan çıkarmayı düşünüyordum. Kümes önünde yemleme yapacaktım balkonu tanısınlar diye. Bir hafta sonrada yalnızca erkeğin kanadını açıp ürkütmeden 1 hafta 10 gün kendisi etrafa kalkıp insin çevreyi tanısın sonra da dişinin açıp aynı işlemi yapacaktım. Planlamam böyleydi :))))

Kuşlarınız cok genc onlara zarar vermeden söylediklerinizi yapabilirsiniz. Erkek esi olmadan ucmak istemeyecektir :)

Kuşlarınız cok genc onlara zarar vermeden söylediklerinizi yapabilirsiniz. Erkek esi olmadan ucmak istemeyecektir :)
Tabi ki zarar vermem :) yalnız beni yanlış anladınız sanırım 1 hafta sonra uçurmayacam bantları açıp kendi halinde bırakacam. 1 ay kadar kendi hallerinde ürkütmeden bırakacam. Kendileri kalkıp inmek isterse onlara kalmış :)
Bu arada eş edip uçuracam :)) tavsiyene uyacam. Yalnız bunlar kardeş eş olmalarında sıkıntı olur mu ? Genelde tavsiye etmiyorlar kardeşleri eş yapmaya. Kimi de tavsiye ediyor sıkıntı olmaz diyor? Sizin görüşünüz nedir bu konuda ?

Hocam ben kendim kuş eşleştirmede kişisel olarak insanlardaki soy ağacını örnek alırım. En iyi ihtimalle amca çocuğu, hala çocuğu olmaları lazım :)

Hocam ben kendim kuş eşleştirmede kişisel olarak insanlardaki soy ağacını örnek alırım. En iyi ihtimalle amca çocuğu, hala çocuğu olmaları lazım :)
Anladım şuan için öyle bir imkanım Yok :) 1 çift kuşum var. Aynı ırktan 1 çift daha alıp eş yapacam yada mecbur kardeşleri yapacam. Bilgiler için teşekkür ederim hasip bey

Geri