Kuşçuluğun bittiği an!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan delicem46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

delicem46

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Cem Pakaydın
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Ya arkadaşlar bu resimlere kuşların haline bakın bu kadarda olmaz ya.. Para ugruna yapılanlara bakın ya..
http://www.sahibinden.com/ilan/hayv...r-kafa-miski-ayna-kuyruk-on-tepe-eskici/detay
hayatımda bu kadar sacma bir şey görmedım yazık yazık.. bu kuşları bu şekilde kırıpta üretenlere yazık..

herif bi de 250 tl istiyo ama renk bakımından beğendim ne yalan söyleyim...

saygılarımla...

Cem arkadaşım kuşlara kırılmış kırılmış demişsinde kuşlar yine kendi ırkları ile kırılmış bişeyler yapılmış bu konuyu bence bu kadar abartmana gerek yoktu desen ki mardinle almanı kırmışlar bi isim koymuşlar kuşa amenna derim adam miro ile miskiyi eş yapmıştır bunu almıştır veya başka bişey. Bu bence çokda kötü bi durum değil sonuçda taklacı rıkına başka bi renk katmış adam şimdi beslenilen bütün kuşlar zamanında kırılarak üretilen ırklar örneğin aslanbaş varmıydı arapla beyazı vurmuşlar üretmişler tel kuyruk varmıydı 3 yıl öncesine kadar piyasada yoktu yeni çıktı miro varmıydı 5 6 yıl öncesine kadar bu kadar yaygın yoktu hepsi kırıla kırıla oldu

bu kuşlar boyalı olabılır mı acaba bende boyle bı his uyandırdı

Hasan abi bana da foto shoplu geldi fotolar ama adam açık kapı buyurun gelin demiş zannetmiyorum pek yani

photoshop değildir neler neler var şu dünya da ama renkleri falan on numara

saygılarımla..

Serkan ekici ismini internette çok yerde gördüm.Süper kuşlarıda var diyebilirim(grdüklerim gerçekse)..
Bunlardada abartılcak bişey yok bence..Değişik bi renk çıkmış ortaya, alacalı bulacalı bişeyde değil..

Bu Eskici al-satcı,komisyoncu,ekmekçi.. Kuşları da ordan burdan toplama.. ayrıca fotolar üzerinde oynama yapıldığı alenen ortada.. Böyle simsarlara kanmayın..

Serkan BONCUK' Alıntı:
Cem arkadaşım kuşlara kırılmış kırılmış demişsinde kuşlar yine kendi ırkları ile kırılmış bişeyler yapılmış bu konuyu bence bu kadar abartmana gerek yoktu desen ki mardinle almanı kırmışlar bi isim koymuşlar kuşa amenna derim adam miro ile miskiyi eş yapmıştır bunu almıştır veya başka bişey. Bu bence çokda kötü bi durum değil sonuçda taklacı rıkına başka bi renk katmış adam şimdi beslenilen bütün kuşlar zamanında kırılarak üretilen ırklar örneğin aslanbaş varmıydı arapla beyazı vurmuşlar üretmişler tel kuyruk varmıydı 3 yıl öncesine kadar piyasada yoktu yeni çıktı miro varmıydı 5 6 yıl öncesine kadar bu kadar yaygın yoktu hepsi kırıla kırıla oldu

kuşlar shoplu değil arkadaşlar..
serkan kardesım kırık dediğim dönek ile taklacı manasında değil.. ben bu zamana kadar kendi şahsi fikrimi söylüyorum her zaman renk olarak birbirine yakın kuşları vururum ve de daima aynı ırk içinden aynı türleri.. gidipte mermeriye miski vurmam.. bu yüzden paylaştım bunu.. hayır şimdi bunlara hiç bir lafım yok hayvan ama çok kötü. yani bunun yapılma amacı para.. diyorsun kırıla kırıla oldu diye ama bunların altından aynısı gelıcek mı ? bak hemen satılıyor 250 lira istenıyor alan adam bundan aynı soyu getirebilcekmı ? konu bu.. bu satılcak hoop bi kaç ay sora daha garip bi renk cıkıcak. sırf para için..benım bahsettigim konu bu

Serkan BONCUK' Alıntı:
Kostüm merakı olanlar genelde taklacı ırkının değişik versiyonlarını bir biri ile kırarak farklı uşlar türetiyorlar .. Ben performns kuşu meraklısı olarak bu duruma karşıyım bu kuşlar uretilirken türeyen pekçok ara kuş gelişi güzel piyasaaya sunuluyor .. neticece bir şekilde adı da taklacı olduğundan illaki oyunkuşları ilede kırılıyor .. yani performans kuşu nun kkünede zehir dkülüyor buyolla .. Onlarında çok umurunda değil bu durum .. te yandan bu renk ve kostüm arayışı içnde başkaca ırklarlada kuşlar eş ediliyor zira trakya makatacısında ki yoku kara zil arap , mor , açık portakal vs her ırklta var bu tür zengin renkler bukuşlarlada kırılıyor .. Kimse kırılmadığını kanıtlaya maz belki ben kırmıyorum iddiası ile çıkabilirler karşımızı .. Ama beni ikna etmeleri güç .. Peki ne oluyor arad türeyen bu veledi zinalar ? bu kuşlar piyasada ne diye dolaşıyor hangi adla anılıyor ? Syleyeyim taklacı - oyunlu kuş vs ..
Bu işn performan kuşu besleyenlere her şekilde zararı dokunuyor .. Ben bu şekilde düşünüyorum .. Selamlar.ŞEREF

Resimdeki kuşlar değişik , evet belki sevimlide , beğeniye, yada eleştiriye acık, bu konuda kimsenin tercihine bir söz söyleyecek değiliz .. Renk'li kuş merakı olanlarda kuşçu elbette, onlarıda dışlamak gibi bir lüksümüz yok asla ..
Ancak bizler yani oyunkuşu , performans taklacısı beslemek isteyenler bu konunun dışarıdan madurlarıyız ..,
Bizler illaki bu kuşların ( kostüm çabası ile farklı ırklarla kırılan , yada oyunkuşu ile masa kuşu kırması , yada benzer kırıkllara ) Piyasda ki sirkülasyanundan etkileniyoruz .. İletişimin, ulaşımın, bukadar kolaylaştığı bir dönemde kuş trafiğinin engellenmesi , yoğunluğunun kontrol edilmesi imkansız ..
Nerde ne şekilde türediği bilinmeyen bana göre ''veledi zinalar'', hangi renkte yada hangi ırka yakın özellikte önümüze çıkar hiç belli olmaz .. ..
Bakın bende bir miski kırığı var, seferli bir kuş babatarfından oyunkuşu soyu öte tarafı masa kuşu .. ..
Bu kuşu ben türetmedim ama bir şekilde üretilmiş , bilerek yada bilmeyerek ..
Ayrıca yine seferli koyu renk çikolata bir dişimin altından, paçalı koyu arap ''zil'' ful akkuyruk ve ak kanat , beyaz ve uzun gagalı ,bir yavru çıktı, ''Bursa oynarını'' okadar çok annımsatıyorki ..
Oysa annesi her yönü ile oyunkuşu , seferlide ..
Bu her iki saydığım kuşları da ben dışarıdan edindim , tamamen tecrübelerime itimaden rast gele alınmış kuşlardır .. Evet her ikiside ortalama kalitede seferli kuşlar oldu .. Ancak altlarından gelecek yavruların asla garantisi olamaz ..
Çünki kuşların yukarıda anlattığım üzere farklı ırklarla kırılma kuşlardan türemiş olma ihtimali yüksek .. Bu işide oyunkuşu meraklısı bir kimsenin bilerek yapma ihtimali zayıf ,.. Geriye kalan seçenekler , ya bilinçsiz eşleme , yada kostüm çabası türetim ..
Bu işin maduruyuz bizler ..
BEn şahsen öfkeliyim bu insanlara , birde yazmış , güzelce reklamınıda yapmış . Hatta oyunkuşu soyu demiş , yani soyuna oyunkuşuda katmış , aşure yapıyor'ya arkadaş .. Eee para kazanmaları gerek, onlar bu işin tacirleri , Konuda adı geçen şahıs sadece bir örnek , bu iş bir sektör artık .. Önüne geçmek içinde bir yaptırımımız olamıyor , malesef ::(( ,.. .....
Yapa bileceğimiz kısıtlı şeyler var bu konuda , oyunkuşu alırken ve türetirken olabildiğince seçici olmak gibi .
.Bana göre çok can sıkıcı bir durum .... selamlarŞEREF

delicem46' Alıntı:
kuşlar shoplu değil arkadaşlar..
serkan kardesım kırık dediğim dönek ile taklacı manasında değil.. ben bu zamana kadar kendi şahsi fikrimi söylüyorum her zaman renk olarak birbirine yakın kuşları vururum ve de daima aynı ırk içinden aynı türleri.. gidipte mermeriye miski vurmam.. bu yüzden paylaştım bunu.. hayır şimdi bunlara hiç bir lafım yok hayvan ama çok kötü. yani bunun yapılma amacı para.. diyorsun kırıla kırıla oldu diye ama bunların altından aynısı gelıcek mı ? bak hemen satılıyor 250 lira istenıyor alan adam bundan aynı soyu getirebilcekmı ? konu bu.. bu satılcak hoop bi kaç ay sora daha garip bi renk cıkıcak. sırf para için..benım bahsettigim konu bu

Cem kardeş herkesin bi düşüncesi ve izlediği yol vardır artık bu devirde isteyen istediği kuşu birbirine eş yapıyor ırk ayırmamak şartıyla aynı ırktan değişik rekte kuşlar ve belkide daha çok oyunlu yavrular alıyolar insanların yaptıkları şeye saygı duymak lazım yapmışsa yamışdır kendine yapmıştır begenen gider alır kuşu begenmeyen bakar keyfine adamın kuşları ne kalitede ne düzeyde bilemem ama adam açık adres buyrun gelin bakın alın demiş el altından karaborsadan çalışmıyo yapmış bişey satıyo demişsin altından o yavru gelecek mi gelmicek mi belki gelir belki gelmez o şansa kalmış örneğin biri aldı kuşları onların altından gelen yavrular hepsi onlardan daha ii oldu daha göze hitap etti bu sefer ne olmuş olacak yeni bi renk ortaya çıkmış olacak ne yapacaklar piyasada bitek alan adamın elinde olduğundan adam kuşların takımına belki de 1 milyar isteyecek bu artık tamamen bu işin ticareti ile uğraşanlara kalmış

bence photoshoplu değil. Çünkü dikkat edin tüm resimlerde renkler aynı.. yani adam tüm resimlerde tek tek uğraşıp farklı açılardan aynı şeyi mi yapacak!
Bu olay düşündürücü bişey.. Açıkçası kararsız kaldım. Irkları kırmışlar kötü bişey ama sonuçta aynı özellikteki ırkları kırıp yeni bi ırk üretmişler! O kadar da kötü bişey değil galiba...

bizim buralardada var bu rente bu tipte kuşlar bir arkadasımdada vardı taklacı bakmadığım için fazla bilmiyorum ama cevrede bu tip kuşlar var...........

Güzel kuşlar ne gibi bir sorun var..Bizler bir çok kırık renk gördük mor pek elde edilmedıgı için garip geliyor sadece...Sahip olmak isterdim açıkcası.Resimlerde oynama olması mumkun degıl gibi çünkü kuşları görmeden satın alabilecek insanlar yok..

Var mustafa kardeşim var, saf karşısındakini kendisi gibi bilen çok insanımız var..

kuşlar kendi ırkı içinde değişik reklerde eşlenmesi kırıklık diye nitelendirilmez, ve konuya da böyle bi başlıkta hiç atılmaz, dediğiniz kırıklık farkı ırklardan kuşların eşleşmesi ile olur, buda genelde performansta,oyunu yada akılı sabit kılmak için yapılır.ilandaki kuşlarda hiçte anormallik görmedim, ilanın detayı ise tartışılır.

dushekimi' Alıntı:
kuşlar kendi ırkı içinde değişik reklerde eşlenmesi kırıklık diye nitelendirilmez, ve konuya da böyle bi başlıkta hiç atılmaz, dediğiniz kırıklık farkı ırklardan kuşların eşleşmesi ile olur, buda genelde performansta,oyunu yada akılı sabit kılmak için yapılır.ilandaki kuşlarda hiçte anormallik görmedim, ilanın detayı ise tartışılır.
Selamlar Mehmet bey , Kuşu kırma- kırıklık - , aslında siizinde bahsettiğiniz üzere farklı ırkların eş dilmesi sonucu meydana gelen yavrulardır Evtet ... Bunun yanında Anadolunun pekçok yerinde , aynı ırktan dahi olsa farklı soyladan kuşların eş edilmesi nede kırma denir yani taklacı bir göv soyla - başka bir taklacı yine göv soyu eş edrrek , yine siznde anlattığınız akıl oyun gibi arana nitelikleri artırmak için yapılan farklı soy eşlemeleride kırmak olarak ta anılır ..Aslında özünde aynı ırk olmaları nertice sinde bir ırk bozulması yani bir kırılma olamsada , yapılan işlem soyların yenilenmesi - arayışlar içindeki yapılan eşlmelerre kırmak olarak ta anılır .. Hakikat sizin anlattığınız üzeredir .. Ancak telafuz edilirken ; bölgesel olarak kırmak tabiri ilede kullanılır... TAKLACI performas kuşları , nın türürün azalması , aranan özelliklerin kısmen zor buluna bilmesi , bu gibi bizim sıkıntılarımızın başlıca sorumluları bu konuya dayanak olarak ele alınan kostüm kuşu -yani taklacı kuş türü içinde önü alınamayan kostüm hırsı .. Bana göre diğer ırklara merakı olanların bu konuyu aynı derecede algılaya bilmesi sorunu sahiplene bilmesi belki zor olabilir .. selamlarŞEREF..

BUNA BİR ÖRNEK VERMEK GEREKİR İSE,GÖRÜNÜMLERİ YAKAIN OLMASINA RAĞMEN TAMAMEN FARKLI OLAN ORJİNAL MALATYA İLE DEMKEŞ İN EŞ EDİLMESİ.. BU TÜR EŞLEŞTİRMELER SOY BOZUMU OLARAK NİTELENDİRİLEBİLİR..

Geri