Kuşçuluk hakkında merak ettiğim bir konu

Sizde böyle sorunlarla karşılaştınız mı?

• Kesinlikle Evet.

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .

ÇaylakC1

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İSİMSİZ KULLANICI
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Sizlerle uzun süredir kafamı sürekli meşgul eden aslında küçük ama beni nedense büyük etkileyen merak ettiğim bir konu hakkında danışmak istiyorum. Bana yardımcı olmanızı diliyorum.

güvercin beslemeye başlamıştık.her gün güvercinlere bakıyordum özelliklerini araştırıyordum videolarını izliyordum takip ediyordum.havadaki kuş güvercin mi güvercinse hangi cins başka kuşsa hangi kuş bunlarla ilgileniyordum. ders boş olsun herkes derste muhabbet ederdi ben camdan dışarı bakardım. hangi cins kuş konarsa konsun onu çok dikkatli izlerdim.biz mardin cinsi güvercin besliyorduk.benim zaman geçtikçe diğer cins güvercinlere de merakım artmıştı. bir tane de kuşçuluk yapan kuş satmaya pazara da giden bir tanıdığımız vardı.dediğim kuşçu tanıdığı aradık kelebek cinsi güvercin ile takaslayacağımızı söyledik. gelin bakalım dedik. bazıları kaldı bazılarını takasladık.kuşları kümese yerleştirdik herşey çok hoş güzeldi ama zamanla her gün kümesi açtıkça güvercinlerden birer ikişer kayıp vermeye başladık ölmüşlerdi.büyük ihtimal benim sağlıklı kuşlarımı alıp sağlıksız kuşlar vermişti. içim burkulmuştu hevesim kırılmıştı.hayallerim suya düşmüştü. o harika , güzel hayallerle değiştirdiğim kuşlar yerini üzüntü ve hüzüne bırakmıştı.sonra yeniden mardin güvercini beslemeye başladık. mardin güvercinini de seviyordum ama hep içimde bir burukluk vardı. en başta o kadar kafaya takmıyordum benden önemli değil sağlık olsun diyordum ama zamanla sürekli aklıma gelmeye hiç aklımdan çıkmamaya başladı.Bu olay beni kuşçuluktan soğuttu fakat bu sevda öyle birşey ki bırakamıyorsunuz.Beni yeniden ve tekrar daha büyük bir sevgiyle devam etmek isterim. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Bir zamanlar beslediğimiz kuştan başka bir kuşa geçiş yapabilir miyiz ? Bu kuşçuluk için olağan birşey midir yoksa bu hata mıdır ? Beni bu konuda aydınlatıp bilgi,destek verir misiniz? Sizin kuşçuluk boyunca başınızdan böyle olaylar,zorluklar geçti mi? Fikirlerinizi,desteklerinizi ve bilgilerinizi dört gözle bekliyorum. Saygılar...

Ben güvercin beslemeye sizin yaşınızdan daha küçükken başladım, güvercinlerim çalındı, sansar veya gelincik bilmediğim bir hayvan dadandı, kuşlarım kaçtı ve farkındaysan hastalıkları saymadım bile. Bizler hayvansever insanlarız beslemiş olduğumuz güvercinlere güzel bir ortam sağlamak için en iyisini yapmalıyız. Hobiden soğumanızı istemem zaten istesenizde soğuyamazsınız içinizde hep bir uhde olarak kalacaktır bir gün mutlaka geri başlayacaksınız.

peki bu yaptığım bir hata mıdır?ben böyle birşey yapınca sanki mardinlere ihanet etmiş gibi hissettim nedense? kuşçular kuşlarında ırk değişimi yapabilir mi? bu olağan mıdır ? beni bu konuda detaylı bir şekilde bilgilendirir misiniz? Bu destek detaylara ihtiyacım var. Teşekkürler...

Irk seçimi konusunda tamamen zevkinize kalmış bir durum. Ben ilk başladığımda taklacı besliyordum, sonrasında sadece sütbeyaz taklacılar beslemeye başladım. En son filo güvercin beslemiştim. Tekrar başladığımda kısmet olursa taklacı ve kostüm düşünüyorum. Bu sizin zevkinize ve yaşadığınız bölgedeki bulabileceğiniz temiz ırk güvercinlere bağlı bir durumdur.

Kardeşim senin seçtiğin ırk güzel bir ırk ama benIm tavsiyem karışık ırklar Besle hepsi tel ırk olmasın bu sayede butun ırklar dan hevesini alırsın

Kardeşim anlıyorum kuslarina cok fazlasiyla baglisin. Baska cins kuslara da hevesin var. Bunu bir tip sorun olarak algilamaya baslamissin. Güvercin42 dediği gibi iki cins kusu da beslemek en pratik cozum . Heves ettigin kus cinsinden mumkunse iki cift edin. sonra keyfine bak. bu ihanet hiç ilgisi yok bunu bil. bu bir zevk meselesi

Kardeşim senin seçtiğin ırk güzel bir ırk ama benIm tavsiyem karışık ırklar Besle hepsi tel ırk olmasın bu sayede butun ırklar dan hevesini alırsın
Evet . Kümesimiz de farklı ırklar besleyebiliriz fakat dikkat etmemiz gerek bir konu var. Farklı ırk güvercinlerin(taklacı ile posta, dönekle şebap vb gibi )birbirleri ile eş olmasını engellemeliyiz. Yani farklı ırklardan güvercinleri eş yaparak ortaya cinsi belli olmayan yavrular salmayalım.

Ah be kardeşim, ben de ilk başladığımda KALİTELİ ve PAHALI güvercinler edinmiştim. Tabi bunu zamanla Güvercin cins ve çeşitlerini, hangi özelliklerine göre fiyatı yüksek olur , hangi eksik veya fazlalık görüntü çirkinliğinden dolayıda değeri düşük olur araştırarak ve gözlemleyerek, sorarak, deneyerek anladım ki, bana değerli diye satılan güvercinler çok düşük değerleri olan kuşlarmış. O yüzden bu işi kendine ticaret etmiş (alım-satım yapan) insanlara inan hiç inancım kalmadı, senin acemi olduğunu anladığı an seni süt veren İNEK gibi sağmaya kalkarlar. Oysa ki (kendim ve benim gibi sevdalı olanlar için söylüyorum) bu hobi bir tutku , sonu yok, inanın kendi ailemden fazla zaman harcıyorum kuşlarıma,
benim için parasal hiç bir değeri yok, benim için önemli olan, onları uçurduğum zaman çatımın etrafında uçup üzerine düşen görevleri yerine getirip (takla, dolap, dönme gb.) sonra yine benim çatıma inmeleri, yavrularına benden destek görmeden gerçek bir anne-baba gibi bakmaları , kümesine sadık olmaları, aynı türden eş alıp yavru büyütmeleri, gerisi benim için boş, yok sazı varmış , yok tepesi yarımmış, yok paçalıymış, yok telliymiş, tok kalemli veya kalemsizmiş benim için önemsiz şeyler. Ben bu işin ticaretinde değilim, Ama aldığımda da sattığımda da aynı rakamlara olmasını istiyorum. Uçan kuş diye alıyorsun tünekten inmiyor, sağlıklı diye alıyorsun YUMURTLAMIYOR, Taklalı diye alıyorsun takla atmıyor,döner diyorlar dümdüz uçuyor, kuş neyse onu söyleyin de satın kardeşim, neden insanları kandırıyorsunuz, Şu anki tecrübemi edinene kadar epeyce bi maddi zarar gördüm. Bunları her fırsatta çevremdekilere anlatıyorum ama kişi lerin eğitim ve aile terbiyesi eksikliğinden, İŞ AHLAKI eksikliğinden, vicdan sahibi olmamalarından kaynaklandığından olduğunu düşünüyorum. yani aynı tas aynı hamam, Kuş larımızı alırken çok iyi gözlemlemeli ve emin olduğumuz tanıdığımız kişilerden almalıyız. Daha yazacak söyleyecek çok şey var ama yazım biraz uzun oldu galiba:)) Herkese saygılar sevgiler...

@efe10 yazdiklariniza sonuna kadar katiliyorum. Önemli olan hobimiz ve keyif almaktir. Hayvanlara eziyet cektirmek ve para derdinde olmaktan kacinmaliyiz.

Arkadaşım güvercine ihanet diye bir şey olur mu sen ne ırk beslemek istersen onu besle ama sadece aynı ırk olanları bir arada tut derim arkadaşların söylediği gibi farklı ırklar eş olmasın sonra ortalık piç güvercinden geçilmiyor... Saygılar Dönekçi

Geri