KUŞÇULUK HEVESİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
Selamlar
arkadaşlar dün bi ara kuş pazarına gittim,kuşçuluktan anlamayan sadece işin ticaretin de olan insanlar 1 e alıp 10 a satanlar toplanmış gelen küçük bir çocuk ilk kez kuş besleyecek 10 tl parayla gelmiş çok hevesli kuş alacağım die uçunuyo ama ne yazıkki çocuğun eline sallabaş olmuş kuşu verip elinden 10 tl sini alıp gönderiyorlar.soruyorum bu kuşu satan arkadaşa vicdanın rahat edecekmi die napiim böyle çoluk çocuk olmasa hasta kuşlar nasıl satılacak tarzında cevap veriyo yemeyip içmeyip harçlığını biriktirip ilk kez kuş alan bu çocuğun şimdi hevesi kırılmazmı kuşun hasta olduğunu anlayınca bir daha kuş alırmı arkadaşlar bu çocuk böyle, kuşçuyuz die geçinen arkadaşlara tek bir sözüm var siz sadece kendinizi kandırıyosunuz başka kimseyi diil siz gidin tavuk satın böyle çakallık yapmakla bu işin sonu yok.

SELAMUNALEYKUM
bir hevesle baslar bir tutku bir hastalik olarak omur boyu gider kusculuk ozellikle hevez doneminde bir cogumuz kandirildik sanirim o bahsi gecen adi kuscu kendi hic birsey olmiyan kuscular yuzunden 10 liraya bir cocugun hevesini calanlar yuzunden 10 lira icin bir cocuga yalan soyliyenlere ne denir en ii si birsey demiyek bize yakismaz onlara her nekadar yakissada
saygilarimla ferhat

var iste oyle kendini uyanık sanıp ama sadece kendini kandıranlar milleti kandırıp para almayı uyanıklık sanıyolar ama o paranın onlara ne ugursuzluklar getirecegini bilmiyolar

Öyle kuş satarsa Sallabaşlık peşini bırakır mı ? '' HAK '' cezasını kesiyor..10 alır, 100'luk kaybeder..

bende bundan 3 sene önce kuş bakmaya başlamıştım aynı şeyler benimde başıma geldi yok çok oyunlu dediler parayı aldılar bir baktım kuş uçumıyor bile yok çok güzel dediler sallabaş çıktı ama zamanı geldi o kuşları bana satanlar benden kuş istediler ben sadece onlara tüyünü verdim =))

Yazıktır günahtır!

Demeyin öyle yaa onlar büyük kuşçu olacak.....Biz yapmıyoruz ya onlar gibi işi bilmediğimiz için.... Hani biz çocuklara kuş hediye ediyor doğru bakım yöntemlerini gösteriyoruz ya biz yada en azından şahsım adına konuşayım ben salağım.... Çünkü bunlar orda burda bunları anlatıp eğleniyo duydun mu şu çocuklara doğru bakım yöntemlerini gösteriyormuş kümesin nasıl olması gerektiğini gösteriyormuş deyip gülüyolar.... Çünkü onlar çocuklardan aldığı 5-10 tl parayla daha iyi kuş alıp uçuşunu izleyecek.. Yani kuşçuluk budur yaa çoluk çocuk fark etmez para bulup en kaliteli kuşu beslemektir!!! Tabi onlara göre ;) Onlara göre bu böyleyse bende salak olurum yaa fark etmez bana kimin ne dediği....ben kendimi bildikten sonra gerisi çokta tınnn ;)

merhaba,arkadaşlar nerde bir yanlışlık,nerde bir kandırmaca görüpte uyarmazsak bu bizide onlar kadar suçlu yapar ,insanlar yoldan çıkmış ama ben böyle bir genci görsem çağırıp hatrını sorup neden geldiğini sorarım yardımcı olabildiğim kadar olurum,bazende kızarım yaşın daha var biraz daha bekle diye ,çok gencin elinde gördüğüm hasta veya hiç işe yaramayacak kuşları kendim götürüp ihalede takas etmişimdir ,kendi içimizde bunları yapmalıyızki bir yere varalım diğerleri ne yaparsa yapsın, bir insanın adı çıkacağına canı cıksın ,sağlıcakla kalın :slm:

ONLARDA BELASINI BASKA YERDEN BULURLAR .....................

Bir gün henüz küçükken bir dükkandan güvercin aldım. Adam kuşu çok methetti. Normal fiyatının üç dört misli bir para talep etti. İyi kuşsa değer dedim ve parayı verip aldım. Kuşu uçurunca fark ettim ki kuş bayağı sıradan hatta adi bir kuş. Götürüyüm kuşu belki değişir diye ümitsizce dükkana gittim. Dükkan kapalı idi. Nerede sahibi diye sorunca çocuğunu hastaneye götürdü dediler. Eminim ki adam orada olsaydı da zaten onu alıp verdiğim paraya değecek bir kuş vermeyecekti. İçimden eeee dedim, ilahi adalet bu olsa gerek. Beni kandırarak aldığın o paralar çocuğunun hastane ve ilaç parası olarak senden çıkar, senin üzülüp yorulduğun ve öbür dünyada vereceğin hesap da işin cabasıdır.

Geri