KUŞCULUK SİZCE HOBİ MİDİR?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscuhalit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kuscuhalit

Üye
www.kuscuhalit.net
Ad Soyad
halit şentürk
Meslek
sağlık memuru
İlgi Alanı
Kediler
KUŞCULUK SİZCE HOBİ MİDİR?

bana göre habi olarak başlıyo.sonra dan da hep daha iyi peşinde koşuluyo ve iş ticarette bitiyo.yani yan gelir olarak başlıyo...

kuşçuluk hobimidir bilemiyorum ama izlerken herseyi unuttuğu mu biliyorum hemm oynar beslemek bir tutkudurrr :))

Selamlar Halit,

Bu sorunun cevabı ne yazık kişisel olarak değişkenlik gösterecektir. Ticaretini yapanda var, hobi olarak yapanda, ben hobi olarak yapanlardanım.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

ben avarelerde ticaret yapıyorum avarelerde.yakaladığım kuşu satıyorum.avare yakalamak bile çok zevk verir insana.güvercinin iyi uçanını üretmek ise sanattır..

güzel bi hobi dir zamanın nasıl geçtigini anlayamazsın ve ileleyen zamandada daha iyisini daha güzelini yapmaya çalışırsın benim 12 yaşında bir oglum var eren ismi onla beraber besliyoruz ortagız yani herkez drsleri zayıf olur güvercin hastası olur okumaz diyor bizde onlara inat yapıyor besliyoruz erenin ders ortalamasıda 80 90 95 onlarmı biz haklıyız yıl sonunda görücez herkeze balıkesirden saygılar..

Kuşculuk tabi ki hobi olarak başlar.Eger başkasından alıpta satmaya başlanırsa bu ugraş ticarete dönüşür.Ama kendi kuşlarından üretip te satılıyorsa benim görüşüm bu yine hobi dir.kendi kuşunu üretip satmak bu hobinin tatmin aracı yada seviye tespit aracıdır.Yani kuşlaınızı ne kadar pahalı satabiliyorsanız,kuşlarınızı ve hobinizi o kadar geliştirmişsinizdir.Yada şöyle de diye biliriz,HOBİ OLARAK BAŞLAR TİCARETE DE DÖNÜŞEBİLİR TUTKUYA DA.benim görüşüm budur.saygılar.....

Günümüzde hobi olarak yapanların sayısında ciddi azalmalar görebilmekteyiz.Kuşçuluk kültür,sosyal bir hayvan sevgisi olduğu kadar babadan deden çocuklara ve diğer ailelere geçen bir töre gibi olduğunuda görebiliriz.Kuşçuluk ata erkil toplumların bir birlerine devrettiği farklıda bir kültürdür.Bu kültürün mirasçıları bizleriz.Yöresel yerel ırklarımızı yetiştirmemizden de anlışılacağı gibi bu hobiye yöre kültürü olarakta bakılabilir.

En önemlisi ise bu önemli bağların güvercin dünyasının kültürel ve sosyal zengiliğinin farkında olabilmektir.Bunun farkında isek bizler soysal güvercin gelişimi içinde gelişebilen kültürleşen bir güvercin dünyamızın olduğunu söyleyebiliriz.

Özünde pek tabiki güvercin kültürü bir hobidir.(ama KÜLTÜRDÜR.)Bunu farklı şekillerde icra etmek Kişiye göre değişir.

Kuşçuluk öyle bişeydir ki; o güzel hayvanlarla uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini, dertlerini, sıkıntılarını unutursun.. Onların yumurtlaması, yavru çıkarması seni dünyanın en mutlu kişisi yapar, eğer bir gün olurda bir kuşunu atmaca alırsa için kinle dolar.. Ama bilmezsin ki o da Allah'tan.. Tıpkı kuşunun yumurtlayıp, çoğalması gibi.. İşte kuşçuluk böyle bişeydir.. Artık ismine ne derseniz: ister hobi, ister başka bişey deyin ismi o kadar fark etmez bence...
Bu arada sadece ticaret amaçlı besleyenleri hiç dikkate almıyorum....

..........SİNAN ÖZTEKİN...........

Zevk alarak ticari amaç gütmeden besliyorsak Hobi'ye girer.Ticari amaçtan kastım birilerinden yada pazarlardan 3e 5-e toplayıp 10a satma işidir.Kendi uçurduğunuz yetiştirdiğiniz kuşları satmak ticarete girmez çünkü zaten emeğiniz aldığınızdan daha fazla..

Kuşçuluk her zaman hobidir bence.. Sadece mezate gidip kuş alıp ertesi gün pazarda satanlar için ticaret yönü vardır.. Sonucta onlarda canlı ve üremesi gerekicek o kadar kuş kümese sığmıyacağı için ,hemde bakım parası ve yem parası için satılabilir.. Şahsen ben arada yapıyorum..

Bana göre , aslında hobi olarak başlar; zamanla bağımılık olur .. İlacı yoktur malesef , kişilerin kendi terapilerini kendileri düzenlemesi ihtiyacı doğar..,
Çünki dışarıdan dilini kimse anlamaz. Gün boyu oruç tutup ta sigara içemeyen bir sigara tiryakisinin bağımlılığı vardır , sabredip mücadeleyi daima sıcak tutmak gerekir ..
UCu bucağı bırakıldığında maddi manevi , çok büyük kayıplara sebep olabilir .. Kişiyi toplumdan koparır , Aklını alır .. !! İflah ta etmez kolay kolay , bu sebepten , Kuvvetli İRADE GÖSTESTERMEK GEREKİR .. Hayatın tümü kuşlarla örülü değil .. DEnge kurmak şart ve bir okadar güç .. selamlarŞERER

benim ve bir cok arkadasimin oldugu gibi kusculuk bir tutkunluktur sahsen onlar olmayinca buyuk bir eksiklik hissediyorum hayatimda yani benim icin degildir...

yakalandığın zaman asla kurtulamadığın bir hastalıktır

Hastalık daha ötesi yok :D ;D

Benim Görüşüm Arkadaşlar Hobi olmasından yana Ama hobiyle başlayıp cok değşik boyutlar alıyor bu konu önce hobi diyoruz sonra kıyaslamalar başlıyor ve akebinden değer biçilmeye başlıyor sonra ne oluyor sahibinin gözleri parlıyor fiyatları duyunca benim besleyiş şeklim sadece evde bi aktivide olarak boşzamanımda kahve köşelerinde sıgara dumanın altında zaman gecirmekten terasımda otur mayı eyliyorum çayımı demleyip oturup ucurmak izlemek kadar bana hiç birşey zevk vermiyor egolarımı sadece ucurarak yeniyorum Tabiki bu sadece benim Görüşüm ...SmTaTş...

Kuşçuluk kuş beslemek uretmek hobidir, o kuşları havada ucurup döndürmek sanattır..bence kuşçuluk bagimilik olmamasi lazim günün yarisini onlarla geçirmekte yanliş diye düşünuyorum az ve öz,yemini suyunu verip havadar bir kaç saat uçurduktan sonra zzevkini aldiktan sonra kapatmak en guzeli..işin ticaretine gelince bazı insanlar meslek haline getirmiş kuşçulugu guzel kuşları uretip satmak ve para kazanmak..veyahavadan gelen kuşu yakalayıp satmak,evet urettıgını yakaldıgını elbet satıcan elbette kuşların belırlı bır masrafı oluyor onları elbet cıkarmak zorundasın..ama kuş uzerinden para kazanmak yanlış eger bunu yapanlar kuş beslemeyi hobı olarak gormesınler..
EN GUZEL KUSCULUK SECTIGINIZ BIR SOY UZERINDEN O CINSIN EN IYISINI URETMEYE ÇALIŞMAKTIR..

(eleştirenler olursa saygı duyarımsadece fıkırlerım..)

Geri