Kusculuk teorim yumurtlamayla bozuldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mechelen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Mechelen

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa Altnsoy
Meslek
Belcika
İlgi Alanı
Kediler
Forumda bu aralar acayip bir arastirma pesindeyim,unutulmus hafiza canlandiracak ve yeni bilgilerle depoluyorum kendimi.
Az öz ve zaman ayirarak kavuruyorum zorlama yok ögrenecegim.
ama daha cuma günü gelen cift,cumartesi yumurtladi.
Cok uysal cok korkak insana aliskin ama diger kuslarla hic bir bagi yok sanki.
pacalari ve bacaklari karnim acikinca yiyecek görünümü veriyor :)
kusun altindaki ilk yumurta kirildi 1 gün yatmislardi üstüne bu sabahta 2. ci gelmis
Fark etmedim ilk yeri rahat degildi diye kenara yapmis.aldim ama yatma huyu ve paca bacak tüy fazla kabaligindan huzursuzdu öyle bir his verdi bana.
bende arasirma sonucu bir kusun altina verdim.tabi bu arastirma tam olmayinca bende elde bir cift posta var yumurta yumurtalari yoktu 4 yildizli yerde biraktim disi yumurtanin yanindaydi ama yatdimi bilmem ve ben tabi arastirmaya devam
neyse bu arada tabi sitede ariyorum ama soru soran cok cevap belirli sayida ve soruyu acan sonucu yazma gereksimi bulmamis tabi konular yarim.
bu böyle olunca ordan burdan bir bilgi ile baska yumurtali kusun altina sürdüm kuslari geri yerine biraktim önce baba yumurtalarin üstüne yatidim,sonrada anasini biraktim oda babayi kovup gece nöbetine yumurtalari cizgi haline getirip kuluckaya yatdi.
bende kirik yumurta kokusu veya baska bir duygudan yumurtasi kirilmis follugu temiziyle degistirdim,bu arada disi uysal kusum asagi atlamis sandigin kenarinda baska bir erkek tarafindan SIKISTIRILIYORDU.
gel dedim senin yerin bura sonra kus temiz follugun icine gecti ve ilk hareket bu resimdi.

size ne bu hareket diye soracaktim olur ya bir bilen vardir diye.
sonra sebebini anladim

bu resimden sonra 1 dakika icinde kus bu resimideki haldeydi

bazi seylere sahit olmak sevindirici tabi bu heyecani cogunuz unutmussunuzdur.
sorum bu kuslar tavukmu
her kilit vurmamda bir yumurta geliyor
diger kusun altindan aldim ve iki yumurta öz ana babanin yaninda.
sorum bu yumurtalar bosmu kus simdiki yerini sevecegine eminim.
eski yerinden rahat 5 yildizli oldu ama ana baba görevleri hic yok korkak.
4 yumurtayi kumesin ilk yumurtlayanLARINDAN güclü ailenin altina versem sonra yavru cikinca öz ailesine versem olurmu?
kisa soru OLmasini isterdim ama cevaplar cok baglantili

simdiden tesekkürler cevaplar icin

Bana göre en büyük hatan follukların çok kötü normal ölçülerde folluk alırsan kuşların daha rahat eder.

Mustafa abi çok dikkatli okudum ama inan tam anlayamadım merak ettiğini.
Daha öz kısa sorular sorsan :(

Ama sanırım ayna var follukların arkasında bu bence kesinlikle yanlış eger doğru gösdüysem?
Ve neden var ayna onu da anlamadım?

Size sadece şunu söyleyebilirim en güzeli ve doğrusu örnek kümes resimlerini ve bilgileri okursanız yuvaları ona göre dizayn ediniz ve tamamen DOĞAL haline bırakınız emin oldun en doğrusu bu kendi kendilerine onlar yumurtlar ve asar herkes kendi yumurtasına bassın.

Siz belki iyi niyetle müdahele ediyorsunuz fakat o iyilik için yaptığınız müdahele bile onların zararına emin olun olması gereken gibi kümes yapın ve akışına bırakın.

yumurtanın kabuğu ince galiba biraz. Kırılma riski var, bence hiç dokunmayın

Vermis oldugunuz bilgiler icin önce tesekkür ederim.

folluklarin kücük olmasi olayi ne yazikki kusun cüsseli olmasindan dolayi.
disisi bir erkek gibi kabarik halde tirnaginin nerdeyse tamaminda túy var
yani bacak but tüm tüylü bildiginiz recep icedik.

ben tam kestiremedim özel olarak satici verdi ertesin gún yumurtaya basladilar.
3 yumurta yapti birinni kirdilar ve hayvanlarin hic ilgisi yok yuvada duruyor ama altina alamiyor yumurtayi.. erkeklik cesaretleri sifir korkak uysal insan seviyorlar ama diger kuslardan uzaktalar penuen gibi yürüyorlar
tum kuslarlar bir arada tutdum bu seferde erkekler her ikisinede kur yapiyor

folluk bu kus icin kücüktür anliyorum orda haklisiniz ama birde digerine bakalim ebatlari ayni.

aynali olmasinin sebebi aynali eski bir dolaptan olmasi icinde vardi :) yani büyük genis bir rafin ve alti camdan kolay yürüsünler diye aklima geldi oraya koydum,sanirim 30 40 yillik ahsap dolap rayli camdan sürmeli raf var yani caylik gibi birsey kapinin kilitide garaj kapisinin anahtarida ayni sans
eski dolap almistim bedava onu hayvanlar icin yer yuva yaptim simdilik cogu disi cikamiyor o yúzden degerli kuslar icin raf seklinde kapakli bir kümes yaptim.
bu yüzden aynali olani bu beyaz cifte jest yaptim ama hic bir seyi begenmiyorlar.
cok uysal ve disi nedense erkekle hic berarber olmuyor
aldigim zaman ciftmi yoksa ekemi sizin deyiminizle kardesmi anlamadim adam konustuda benim kafam iyiydi unutdum

bu gún 2 yumurtasi olan kuslarin altina sürdüm(resim) cok iyi sekilde bakiyor hanim aga kümeste.
hayvanlar iki haftalik ve gecen persembeden düne kadar 5 yumurta 2 cift biri kirildi yumurtanin.

keske 50 kusla baslamasamiydim yada öyle umursamayipta kendi hallerinemi biraksam bilemiyorum.

Kesinlikle kendi haline bırakın bence ve aynayı ya boyayın beyaza ya da gazaete falan ile yapıştırın ayna ruh saglıkları için iyi olmayabilir :)

Bir dişinin 10 günde 5 yumurta bırakması bence imkansız gibi birşey.

Bu cins kuşları daha önceden bir videoda görmüştüm , gerçekten paçalı tavukların küçültülmüş halleri yürüyüşleri de çok farklı dediğiniz gibi penguen gibiler . Maşallah çok da tatlı ve şirinler uysal olmalarıda ayrı bir güzellik.
Bence böyle güzel bir ırka sahip olduğunuz için bu kuşları çoğaltmaya bakın.Yumurtayı sürmekle de çok iyi yapmışssınız,bir kaç hafta sonra tekrar yumurtladıklarında inşlallah yavrularınızın hepsi sağlıkla büyürseler daha çabuk üretmiş olursunuz.Aynı cins ve değerli kuşlarınızı üretmek de size büyük bir mutluluk ve heves kazandıracaktır. Bu kuşların izinden yürümeye başlamış olacaksınız , çünkü kuşlar çok özel ve de güzeller..
Fakat size bir tavsiyem var , kuşlarınızın bulunmuş olduğu yere jest olarak koyduğunuz aynayı çıkartın. Kuşlarınız daha rahat olacaktır..
Saygılar .

ilk olarak sunu deyim 2 cift 5 yumurta. bunlardan ilki ilk gelen sürü.Sonrada 3.sürü 1 hafta arayla beyaz ikinci günü basladi ve en son bir gece birde aksam yumurtladi 1.yumurta kirildiktan sonra.
bugün yarin gerisi gelir hepsi bir es pesinde bazilarinin var ve yer ögreniminde artislik felan icraat cok.

aynali olan kismini belki yanlizlik cekmezler diye düsünmüstüm ama haklisiniz boya simdi bozar belki nede olsa kimyasal madde var ama belki kagitla kapatabilirim bu güzel fikirdi..

resimdeki cift o bölgenin hakimi yaninda ayni kümesten gelen bir sabuni ve birde siyah beyaz karisik bir erkek kirma var
baska kimse ne üste nede yanlarina geliyor yumurtalar emin ellerde olduguna inaniyorum.

anne sabah aksama kadar gezer.
bazen 1metrede 2 takla ile yere iner
aksama kadar zorla erkegi yumurtanin üstüne yatrir
aksam olunca yumurtalarin üstúne kendi yatar
baba iyi ayni nerdeyse ikiside oyuncu
sorum yarin bu 4 yumurta olduda cikti.
anne baba bu 4 yavruya bakamaz ben sabah ögle aksam suni yem versem yasatma sansi %kac
yada iki yumurtayi alip altlarina sansa biraksammi?

4 yumurtayı çıkaramazlar bence.
Ve çıkarsada 1 hafta falan anası bakmalı ki sonra siz elde buyutebilirsiniz yoksa sıfır yavruyu elde büyütemezsiniz.

Sifir yavru elde büyümüyor anladim.

acaba geri yumurtalari kirilma vakti geldiginde geri altina sürsem öz anasinin bakabilirlermi ozaman.

Bu yumurtalarin 18 gün sonra öz anasi babasina versem ozaman kurtulurlarmi kirilinca ana baba kabul edermi yavruyu?

gerci nerden bilecek ama ne biliyim kus beyinliler sonucta olur ya cakmaz ve kusmaya baslarmi yada bir mucize ile yasarmi.

böle stres beklemedim derdim büyük.
Kafam bos hafiza kaybida var. back-up da silik

birde bu kalmisti aklimda
Diyelimki bu kuslarin 4düde cikmaya yaklasti.
Yeni bir cift 3 yada 4 günlük yumurtasi varsa onun altina sürsem olurmu cikan yavruya bakarmi?

bilgiler icin tesekürler

Az önce olan oldu ve bir yumurta daha 4 gün 4 yumurta halen cikamadim isin icinden.
bazen acaba ikiside disiydide baska erkektenmi kalkti bana geldiler diye dusunuyorum.

Mustafa kuşların hayırlı olsun.

Şayet anlattığın kuşlar güvercin ırkındansa,hiç bir dişi kuş 4 yumurta yapmaz:))))

Büyük ihtimal o kuşların ikiside dişidir.

Şayet erkekde döllememişse yumurtalarda boştur.

Birde başka kuşların altına yumurta kaçıracağın zaman,kuşların yumurtlama günleri birbirlerine yakın tarihte olması

önemli,çünki kuş yavru çıkmasına yakın 4 gün 6 gün önce çıkan yavrulara kusmak için kursağında mama hazırlar,

yavrulara ilk 4-6 gün bu kursak maması ile beslerler sonra yediği katı yemi kusmağa başlarlar.Bu yüzden günleri

arasında 5-7 gün bir ara olan kuşların altında yavru çıktığı zaman o mamayı hazırlamamış olurlar,büyük ihtimal yavrular

yaşamazlar.

Bu yüzden yumurta kaçıracağın zaman gün takibi yapman daha sağlıklı olur.

Selamlar sağlıcakla kal.

Senol abi verdigin bilgiler icin tesekkür ederim

bende iki disi oldugunu saniyorum.
sahibine mesaj atdim aksama cevap gelirse yazarim.

5 yumurta oldu dün birini(sonuncuyu) öz annesini babasinin yanina biraktim.
3 +2 =5 yumurta ile bir ana babaya eziyet olur.
1 yumurtada daha koysam 5 yumurta olur.!

simdilik aklimda olan kuslar var simdiden yer belirliyorlar yumurtlama pozisyonundalar.
eger bügün yarin bir cift yumurtlarlarsa onlarin altina sürecem ve zaman kazanacam.
belki sonradan gelen yumurta 18/23 gün sürer.
14 gün var yumurtalarin cikmasina bir hafta gecerse yeni ciftin yumurtasi zamanlamam iyi diye düsünüyorum.

acaba yumurtasi yeni olan cift,altina yeni sürdügüm yumurtalar 1 hafta sonra cikarsa yeni cift sonradan koydugum yumurtaya kusma yaparmi?
1 hafta sonrada 2.öz yumurtalari kirilirsa 4 yavruya bakarlarmi?
yoksa her yeni yumurtasi olan ciftin altina bir yumurta koyup sansami biraksam.
saygilarimla Altinsoy Mustafa

uzun süre bekledigim haber ne yazikki halen gelmedi.
bir süredir hastaydim ve takipte etmedim pek

bu arada okurlarida merakta birakmayim.
halen yeterli bilgi alamadik biz kusculugu sade kendi besledigimiz kadar milli olanlari ögrenmisiz

bu kuslar 4 günde 3. yumurtayi birakti ve ikiside cift olduguna eminim.
disi yatiyor ve erkek cali cirpi getirip duruyor güvenligini sagladilar.

ilerde 3 yumutaya bakarmi zaman gösterecek 1 ayda 7 a 8 yumurladi.Kus yumurtayi üclemeyince yatmazmis.
yani diger kuslarin bilgileri 2 yumuta hesabi bu kuslara uymadi
.
kusun altindan yumurtalari 2 yaptikca arkasi kesilmemisti,her gün bir yumurta bile olmustu,kimi zaman sabah ve aksamdi
ama simdi 3 yumutayia cok rahat bakiyorlar.bende altlarindan cekmiyorum.

az önce kuslari seyederken bu kuşlarin nedense dişi olan yada sandigim yerinden kalkarken tökezledi.
sanki bi sey takilmis gibiydi az öne geldiki ne görüyüm 4.yumurtayida birakmiş ve kanadındaki tüylerden birine yapışmış.
kalkarken öndeki tasa vur kir yumutayi.
hayretdeyim halen kuş 4.yumutayida bırakmış.
3 hafta olmadi sanırım 10 üzerinde oldu sanirim konuyu yeni okuyanlar saymıştır.
bu nasil iş anlamadim.
1 ay oldu ilk kuşun yumurtalari ve halen çıkmadılar onlarada şaştım
birde kuşlar neden yağmurda uçmayı severler bir bilen yanıtlasın bazıları da heyacanla ucuyor ve damda 1 gün bekliyor ıslanınca.

Ekli dosyalar

• Afbeeldingkinderkamer 035.webp
    Afbeeldingkinderkamer 035.webp
    216.8 KB · Görüntüleme: 659
  • Afbeeldingkinderkamer 031.webp
    Afbeeldingkinderkamer 031.webp
    215.1 KB · Görüntüleme: 678
  • Afbeeldingkinderkamer 032.webp
    Afbeeldingkinderkamer 032.webp
    218 KB · Görüntüleme: 669
Klavyede sorun vardi R ler yazamamisim özür dilerim harf eksikse R düsün

Yok Dayı Bakmaz Ama Bazı Kuslar Var Her Yavruya Bakıyo Bende Vardı Her Yavrunun Agzına Kusuyor Onlardan Bulursan COk Iyı Olur Veya Dayı Yavruyu Kendın Beslıcen Zor Olsada :(

yorum icin ellerine saglik

bende posta vardi ama yavudan istiyorum olursa.onlar iyi bakiyormus diye duydum.
simdi düsündümde 10 yumura var kus altinda ve halen yer belirlemeye ve ciftlesmeye baslayanlar var
bu gidisle yaz sonu elimdeki kuslarin 2 kati kus olacak
bu sebeten kendi hallerine birakacam yasayan güclüdür basarir yoksa hayatin aci yönüyle tanisirlar
satma düsüne bilirim ama hic niyetim yok simdilik 30 üstü kus ucuyor birden cok olursa sikayet gelebilir.

Geri