Kuşçulukta bir ilk ama neden böyle oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar abiler kardeşler.Ben yaklaşık 10 senedir kuş beslerim lakin il kkez böyle bir şey gördüm.

Basmalılar geçen ay 2 yumurta ettiler.Lakin, dişinin ilk yumurtası olduğundan pek bakmadı yavrulara.Babada ancak sanırım birine baktı.Bir yavru maalesef 10. gününde kaybettim.Diğer yavru şimdi 20 günlük oldu lakin ona da pek bakamıyorlar.Bu gün yavruyu güneşlensin diye kapıya koydum.Bir anda gördüğüm manzara beni şok etti.

Daha önce arkadaşımdan 2 tane karaoğlan yumurtası getirmiştim.Birisi yumurtadan çıkamadı içinde öldü.Diğer büyüdü şuanda 40 günlük ya var ya yok.Bu karaoğlan yavrunun bahsettiğim basmalı yavruya kustuğunu gördüm.Başta sanırım yavrudan yem yemeye çalışacak sandım lakin hayır.Üst üste 4 5 kez 20 günlük yavruya kustu.

Bu beni gerçekten de hem çok duygusallaştırdı, çünkü gözümde kahramanlaştı.Aksi takdirde yavruyu ana ve babası büyütemez.Hemde keyfimi getirdi.Karaoğlanın babasıda ben yumurtaları getirmeden evvel görmüştüm oda yuvada başka yavrulara bakıyordu.Ama bu cinsin bu kadar ileri gideceğini hiç düşünmemiştim.

Varmı böyle bir şeyle karşılaşan abilerimiz kardeşlerimiz ? Ne yapmam gerekiyor sizce bırakayım mı kusmaya devam etsin mi ? Ama oda cik cik diğeride.Yani yavruya kusan kuş 40 günlük kustuğu yavru 20 günlük.

Eke kuşun başka bir yavruya kustuğunu gördüm ama yavrunun yavruya kusması olayına rastlamadım. Ama açıkcası çok da fazla şaşırmadım, refleks olarak yaptığı kanısındayım. Tabi ki o sahneyi canlı olarak görmek de olaya dediğin gibi duygusallık katabilir, hak veriyorum.

sibersahne' Alıntı:
Merhabalar abiler kardeşler.Ben yaklaşık 10 senedir kuş beslerim lakin il kkez böyle bir şey gördüm.

Basmalılar geçen ay 2 yumurta ettiler.Lakin, dişinin ilk yumurtası olduğundan pek bakmadı yavrulara.Babada ancak sanırım birine baktı.Bir yavru maalesef 10. gününde kaybettim.Diğer yavru şimdi 20 günlük oldu lakin ona da pek bakamıyorlar.Bu gün yavruyu güneşlensin diye kapıya koydum.Bir anda gördüğüm manzara beni şok etti.

Daha önce arkadaşımdan 2 tane karaoğlan yumurtası getirmiştim.Birisi yumurtadan çıkamadı içinde öldü.Diğer büyüdü şuanda 40 günlük ya var ya yok.Bu karaoğlan yavrunun bahsettiğim basmalı yavruya kustuğunu gördüm.Başta sanırım yavrudan yem yemeye çalışacak sandım lakin hayır.Üst üste 4 5 kez 20 günlük yavruya kustu.

Bu beni gerçekten de hem çok duygusallaştırdı, çünkü gözümde kahramanlaştı.Aksi takdirde yavruyu ana ve babası büyütemez.Hemde keyfimi getirdi.Karaoğlanın babasıda ben yumurtaları getirmeden evvel görmüştüm oda yuvada başka yavrulara bakıyordu.Ama bu cinsin bu kadar ileri gideceğini hiç düşünmemiştim.

Varmı böyle bir şeyle karşılaşan abilerimiz kardeşlerimiz ? Ne yapmam gerekiyor sizce bırakayım mı kusmaya devam etsin mi ? Ama oda cik cik diğeride.Yani yavruya kusan kuş 40 günlük kustuğu yavru 20 günlük.

Büyük yavruların küçük yavrulara bakması olağan bir durum, bir çok kez başıma geldi. Ama burada dikkat edilmesi gereken bir konu var yavruyu doyuran da sonuçta bir yavru gelişme çağında olduğu için bazen yediğini o yavruya kustuğu için büyük yavrunun ölümü ile sonuçlanabiliyor. Benim bir 2 defa başıma geldi.

Demek ki bunu yaşayan tek kişi değilmiş arkadaş. Benim anladığım kadarıyla bu besleme işini yaptırmaması lazım diğer gelişmekte olan yavruya. Elle besleme çözüm olabilir çok da basit bir şekilde.

binimde bi kere başıma geldi yavrumun bi tanesi yeme düşmek üzeriydi
diğeride biraz daha büyüktü ama çikçikti
büyük olan küçüğe kustu bende cok şaşırmıştım
demekki ilk değilmiş oluyomuş arasıra :)

Alger abi bahsettiğim yavru resmini koy dediğin yavruydu.Kendinden küçük yavruya kusuyordu.Lakin bu kuş dün yaşamını yitirdi.Tek yumurta olarak bendeydi.Dün anne ve babasını birde yumurta kardeşini getirdim.Lakin dün yere salmak istediğimde dengesiz uçup çok sert şekilde duvara çarptı ve öldü.Çokta güzel gelişmişti.

Yapacak bir şey yok ilahi takdir. Geçmiş olsun.

Sağol abi biliyorsun bu sezon aksilikten bir türlü kuş uçuramadım.Bu yüzden bir kaç tane kuşta nazara gelince foto koymak istemedim.Ama bu yavruyuda bir kaç kişi görmüştü.Ölmeden bir gün önce yine nazara geldi sanırım.Ama o gün resim at dediğin için bir fotosunu çekmiştim abi.Ama foto yaklaşık 20 günlük civarındayken çekildi.Musait zamanda ekleyeceğim

Nazar gerçekten deyiyor ben pek nazara inanmam ama tesadüfte olabilir bir arkadaşım damıma geldi 1 tane vanlıyı begendi eline aldı baktı filan kuş bende sürekli uçuyordu uçurmamla birlikte kuş kaçtı ve 2 gün sonra geldi.Gene 2 gün önce bir arkadaş geldi kuşlarımı çok begendi taklacıları uçurdum allahtan cinsleri ucurmadım giderlerdi:D 5 taklacıyı havaya attım 2 tanesi kaçtı sürekli damımda uçan kuşlar bunlar neyseki 2 saat sonra geri geldiler damda kimse yokken cok güzel ucuyorlar ama biri dama cıkınca kuslara birşeyler oluyor.

Geri