kuşdaki eser düzelir mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdemekshi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

erdemekshi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdem ekşioğlu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
arkadaşlar kuşlardaki eser düzelir mi

bu eser in diğer adıda yer oluyo sanırım.aynı konuyu ben de açmıştım.eğer kanadında yağlanma yoksa uçura uçura geçermiş.uzun süre uçmayan kuşlar da görülüyomuş...

saygılarımla...

Eser ile yel farklı şeyler.. yel kanatta olur eser boyunda.. eser, kuşlarda bulunan muhtelif hastalıklar sonucunda ortaya çıkar.. tamamen geçmez, kuş uçar lakin adından da belli olacağı gibi boynunda biraz eğiklik yani eser kalır..

Posta cinsi kuşumda eser oluştu ve kendi haline bıraktım 1 ay sonra iyileşti. Hastalık süresi içerisinde kuşa iyi bakmak gerekior.

Eser dediğimiz durum çoğunlukla kuşun boynunun dönmesi, dengesinin kaybolması , kontrol edilemeyen titremeli yürüyüşler , yeme tam vuramama ,VS , şeklinde olur ... Tamamen hiçbir zaman geçmez , zaman içerisinde azalır , hafifler ..
ÜRETİMLE İLGİLİ, KOŞUN YAŞAM KALİTESİ İLE İLGİLİ SIKINTILARI BELKİ AŞILABİLİR, LAKİN PERFORMANS KUŞU İSE ARTIK YARIM KUŞTUR .. Tam bir verimli oyun, uçum , vs gösteremez .. selamlarŞEREF

şeref abi öyle diyorsunda benim oyunlu mardinim vardı 4-5 saat uçuyordu.daha sonra eser oldu 1-2 hafta çok iyi baktım karışık yemler verdim bol bol antreman verdim.uzun süre yerde dolaştırdım tam geçmedi ama yine geçti ve şuanda eski halinden daha fazla uçuyor bazen 8 saati buluyor uçması

ertugondes' Alıntı:
şeref abi öyle diyorsunda benim oyunlu mardinim vardı 4-5 saat uçuyordu.daha sonra eser oldu 1-2 hafta çok iyi baktım karışık yemler verdim bol bol antreman verdim.uzun süre yerde dolaştırdım tam geçmedi ama yine geçti ve şuanda eski halinden daha fazla uçuyor bazen 8 saati buluyor uçması

Bahsettiğiniz kuş muhtemelen' eserlenmemiş ' olmalı bana göre , belki başka bir rahatsızlık , yada ufak çaplı bir tutulma olabilir elki , ...
Zira ben ne gördüm nede duydum tam eserlenen kuşun tam olarak eski halini aldığını , yerde çok sağlıklı gözükse de, diğer kuşlardan farklı bir durumu olmasda , eserlenen kuş elinize oldığınızda kafasını çok hafifte olsa sağa yada sola doğru kaydırır, tam olarak kafasını ekseninde tutmaz ... Yani eski dengesini tam olarak kazanamaz.. Benim gördüğüm ve bildiğim bu şekilde , farklı tecrübeleri olanlar da olabilir, belki bilmiyorum . .. selamlarŞEREF

Kuş sallabaş olduktan sonra anında müdahale edilirse: hatta tam olmadan müdahale edilirse eser falan kalmıyor ortada. Ama biz gökten vahiy inecekmiş gibi hastalığın kendiliğinden geçmesini beklersek eser kalıyor ve bir daha asla geçmiyor. Şahse benim başıma geldi; bu yüzden böyle emin konuşuyorum..

Taklacı kuşta kalıcı oluyor evet.Taklalarında savrukluk oluyo dengesizleşiyor binevi. Uçar ama oyuna girdiği kendini kaybedebilir.

sevgili arkadaşım kuşundaki eser ,sallabaş,kafa dönmesini boynundaki tüyleri yolarak ve toplu iğne yardımıyla kirli kanını akıtıp daha sonra sarımsak sürüp geçirebilirsin az bi eserlik kalır ama çokta belli olmaz.

simdiye kadar gorduklerimin cogunda eserlilik kalmisti

Geri