Kuşlar kabarıp duruyo

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RoMaN39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

RoMaN39

Üye
www.balkanmuzik.org
Ad Soyad
Oktay Bey
Meslek
Piyanist
İlgi Alanı
Kediler
göz nezlesi olan 2 kuş vardı onlardanmı oldu bilmiyorum ama 2 kuşum daha çatıda kabarıyo ve tünüyo yani halsizlik belirtileri var bu 4 kuşu karantinaya aldım acaba bunlar düzelirmi ...
düzelirse ne yapmam lazım bilgilerinize ihtiyacım var

göz nezlesi olan kuşlarıma genta göz damlası veriyom ama faydası yok diğer halsiz kuşlarıma tatra kapsül verdim ama fayda göremedim bilgisi olan üstadlarımdan bilgi rica ediyorum saygılar

Sen göz damlası verıyosunda abi bu hastalık içten solunumdan gelen bısey dısaten evrdsıgın ılacın faydası olmaz tetra 250 ml mondonoxs bunblar sıtede o hastalıga ıyı gelıyo arastırın tedavısını yapın

tetra kapsulü hem suyuna katarak hemde az bir miktarda ağızdan olarak verdim ama nafile acaba yöntemim mi yanlış anlamadım onlar orda öyle durdukça benim canım acıyo yaaa parasında değilim can bu sonuçta

Bu sene bende bu hastalıgı çok atlattım 9 10 kusumda oldu fakat çok şükür hepsi iyileşti kimini tetra geçirdi kimini genta fakat 1 tanesine 2 side fayda etmedi kendi kendine geçti.

Ayrıca göz nezlesi aslında kusları kaabrtmaz kuslarda baska sorun var bence.

Kuruma olabilir eline al kuslar gögüs kemigi eline geliyorsa kuruma başlamıs demektir.

kuruma dediğiniz hastalığa tedavi ne olabilir o halde

öncelikle gecmiş olsun abi bende de bu problem var 5 kusumu kaybettm tüylerini kabarttıp hayvan pusuyor dıskısı ishal yesil halsiz olup 2 yada 3 bilemedn 4 günde ölüyor o kadar ilac tedavisi uyguladıysamda basarılı olamadım inş sizin kuslar toplarlar abi gecmiş olsun tekrardan

çakmaklıının biri uçarken çatının birinde antene çartı çatıya düştü orda kaldı ben ondan ümidi kestim + 2 baska 1 de yavru kırması sabuni var bunlardas tedavı edemezsem yolcular

arkadaşlar aynı hastalık bende ve çevremde birkaç arkadaşımda var sanırsam salgın bir vürüs bende genta ve tetra
kullandım ama nafile.hastalık yeme düşmüş yavruları vuruyor.kuşlar hem halsizleşip pusuyorlar,hem gözleri nezle oluyor ama nezleyle aşırı kızarıklık ve şişme,hemde ağı izi yara gibi oluyor sitede ve internette gezindim ama net bir tedavi öğrenemedim.bende ustalardan yardım bekliyorum.

her gün multivitamin verin iyi gelirse o gelir gözdeki enfksiyonuda tetra gidermiyorsa monodox kapsülü suda çözeltip ağızdan verin yanında gentayıda göze uygulayın geçmiş olsun

abi kümesini dezenfekte et hasta olanları durumu şüpheli olanları ayır digerlerinede gecirme ihtimali yüksek

abi kümesini dezenfekte et hasta olanları ayır durumu şüpheli görünenleride ayır diger saglam olanlarınada hastalık gecirme oranı yüksek inş toparlarlar

abi kümesini dezenfekte et hasta olanları durumu şüpheli olan kuslarını ayır diger saglam kuslarada hastalık gecirme oranı yüksek

kardesim kuşlar kurumaya girdiyse öncelikle karantina olayın doğru sonra izleyeceğin 3, yol var
1, hayvanlara balık yağı sarmısak ve bezelye vererek yemiyolarsada elinle yedirerek besleyeceksin ve 15 günlük süreyi atlatacaksın zamanla düzelecek
2, tetra ve b12 ile ortinox veya dolarex tedavisi yapacaksın (ki ben ilaç tedavisine karşıyım)
3, hayvanları tek tek ayrı ayrı kümes dışında muhafaza edip temizliğine dikkat edip minerallerini kilini mısır cekirdek benzeri yağ oranı yüksek yemlerle birlikte ısırgan otu kaynatıp suyunu suluğuna koyup 2 gün elinle besleyecek ve vitamin takviyesi yapacaksın
ama vadesi de dolduysa veterıner olsan kurtaramazsın :(

abi kümesini dezenfekte et hasta olanları durumu şüpheli olanları ayır saglam kuslarına da hastalıgı gecirme oranı yüksek

Geri