kuşlar uçmuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mustafa66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Mustafa66

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa Kılıcarslan
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
kümesim bahçede kuşları yerden kaldırıyorum fakat evin çatısına konuyorlar ordan kaldıramıyorum ev 3 katlı acaba kuşları nasıl uçurabilirim ? şimdiden herkese teşekkürler

Selamlar,

Kuşları kendi haline bırakırsan ve iyi bakarsan zamanla kendileri uçmak için istekli olacaktır. Kuşlarını tok uçurmamaya dikkat, aç kuşu kontrol etmen daha kolay olur.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aynı sorun bndede var balkonda bsliyorum ama kuşları ucurduğumda direk çatıya konuyorlar !!!

evet aykut beye katılıyorum aç olmaları şart

MUSTAFA ATAY' Alıntı:
evet aykut beye katılıyorum aç olmaları şart
bu konu sanırım tam olarak anlaşılamıyor.bende de aynı sorun var.kuşu atıyorsun uçsun diye ama uçmuyor.yandaki binaya konuyor çıkıyor çatıda bekliyor.açlıkla alakalı bir durum oldugunu sanmıyorum.bazı arkadaslar kanla ilgili eleştiriler yapıyor ama benim bildgm kuş dediğin uçar.heleki yatık kalmamışsa her halükarda uçar.
mesela örnek vereyim.benim sefer yapmayan bir yavrum var.hayvan 3 aydır uçmuyor.yani uçmuyor dedigim sefer anlamında.ama bugun ustten halı sirkelediler hayvan bir ürktü bina etrafında 10 turdan fazla attı oyun sergiledi bu sırada.bu örneği bu kuş uçmaz kanında yok demeyesiniz diye yazdım.
tam olarak çözüm sunabilecek olan var mı??( özellikle binada BALKONDA besleyenler için konuşursanız sevinirim)

aç bırakmayı deneyelim bir bakalım nasıl olcak :)

3-4 metrelik bir kamış veya olta alın. Ucuna poşet bağlayın uçuracağınız zaman kaldırıp sallayın. Korkup uçacaklardır. Uçurmadan önce fazla doyurmayın. Sürekli binaya konan miskin,yavru veya kanadı tam çıkmamış kuşları uçurmayın. Dinç,uçmaya istekli kuşları uçurun. Mümkünse kuşların konduğu binaya kuşların korkacağı birşeyler bağlayın. Daha denenecek çok yöntemler var.

aynı sorunla bende karşı karıya kaldım kısa bi süre önce.

kuşları salıyorum çatıya,yemliği sallıyorum yuvaya.çatının üstünde bi tur bile atmıyorlardı.
bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine kuşları sabah işe gitmeden önce 7-8 arası salmaya basladım.bu şekilde 1 hafta sonunda kuşlarım ucmaya başladı.2 hafta sonunda artık sabah aksam ogle farketmemeye başladı aç oldukları sürece uçmaya başladılar.
kuşlar sabah saatlerinde oldukarından cok daha dınc ve ısteklı oluyorlar.

Yeni başlamışsan kuş besLemeye işin biraz zor TecrübeLi kuşLarın oLsaydı her halukarda diğerlerine bakar ve onLAra ayak uydurur ama yeni başLamışsan 2-3 ay içerisinde anca kuşLAr kendine gelip sefer yaparLAr binaya mı kondu git o binanın üstüne 1 poşet bağla veya balon rüzgar vurduğun hareket ettiği için kuş korkar değil o dama gitmek üstünden bile uçmaz saygılar :)

Geri