Kuşlar Uçmuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serdar46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

serdar46

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serdar şahin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Mrb arkdaslar .!

Benim Balkonda 1 çift kuşum var.(Tip-Mavi)

2 günde bir kuşlarımı salıyorum !

Ama saldığımda direk çatıya konuyolar !

Çatıyada çıkmaya izin vermiyolar ki korkutayımda uçsunlar !

Ne yapabilirim ? YarDıM ....!!!!!

maalesef balkonda veya bahçede kuş besleyenlerin sık karşılaştığı bir durum. Resim koysaydınız yerinizin durumunu tam olarak görerek daha iyi yardımcı olabilirdik. Birde 1 çift kuşum var demişsiniz, şöyle 5-10 tane olsalardı belki uçurmak daha kolay olurdu. Yinede uçurmak için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz; uzun bir kamış veya oltanın (4-5 metrelik) ucuna poşet bağlayıp sallayabilirsiniz. Kuşları elinizle havaya atarak uçurmaya çalışabilirsiniz. Tok olarak uçurulursa binaya konma ihtimalleri artar, çok doyurmadan uçurun. Bir kaç tane daha uçurmalık kuş alabilirsiniz.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

kelebekci34' Alıntı:
maalesef balkonda veya bahçede kuş besleyenlerin sık karşılaştığı bir durum. Resim koysaydınız yerinizin durumunu tam olarak görerek daha iyi yardımcı olabilirdik. Birde 1 çift kuşum var demişsiniz, şöyle 5-10 tane olsalardı belki uçurmak daha kolay olurdu. Yinede uçurmak için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz; uzun bir kamış veya oltanın (4-5 metrelik) ucuna poşet bağlayıp sallayabilirsiniz. Kuşları elinizle havaya atarak uçurmaya çalışabilirsiniz. Tok olarak uçurulursa binaya konma ihtimalleri artar, çok doyurmadan uçurun. Bir kaç tane daha uçurmalık kuş alabilirsiniz.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Haklı ...

Lütfen Beğenin Arkadaşlar Kuş Alım Satım bilgi her şeyi burda var isteyin paylaşim beğenin

http://www.facebook.com/pages/G%C3%BCve ... 377?ref=hl

bende bir ara balkonda beslediğim için sana yazayım deneyimlerimi, ilk başta aynı sendeki durumdu, baya da bir kuş kaçırdım, sonra tavsiyeleri dinleyip 2 çift bango aldım, eşti onlar, 2-3 hafta uçurmadım onları , sonra erkeklerin kanat bantını açtım ilk, zamanla alıştılar, elimde atsamda bi bakıyorum 5 dk geçmemiş geri gelmiş balkona, sonrada diğer çatıda yatan kuşları aç olarak at çatıya elinlede atsan olur, peşinede alışık bangoları uçur, eninde sonunda onlarda geri geliyor, ama şimdi kış geldi çatıda kalırsa gece hasta olma ihtimali çok, aç uçurmalısın birde o çok önemli tok kuşa söz geçmiyor. birde ne yaparsan yap malesef bazı kuş balkona inmiyor inmezde, onude kaçtı say zaten. kendi yavrunu aldığın zaman işin dahada kolay , yere inen yavru bile balkonlardan uça uça geliyor yeterki istesin.

birde son bir şey yazayım , ilk kuş topladığımda herkes kümesinde yatan uçmayan oynamayan kuşları vermişti bana :D malesef onlara çare bulamadım , uçmaya alışık kuş al derim ilk.

ilk önce balkonun kaçıncı alt katlarda önun kapalı ıse işin zor ama çatı katı ise biraz daha kolay olur. ilk önce sana en kötü 1 çift pırıltılık oyunsuz kuş lazım onlar alıştıktan sonra eğer parayla alıyorsan kuşları biraz paraya kıyıp hazır ucan yerinde gidip izleyip o şekilde alacaksın yoksa işin zor.ayrıca aç olmalıdırlar ki çatıla kalmamamalı çatıya alışmamalı indikten sonra balkona inmeli direk

kardes bende çatıda besliyorum etrafımda çok çatı var ilk baslarda hep çatılara gıderlerdı ama taşla korkutr indirirdm kesinlikle sen benım yaptıgımı yapma uçurucagın gun salmadan önce yem verme aç kalsınlar ha bide alkış sesine alıstrabılırsen onu dene san cok yardımı bulunur aç salarsan indirmek istediginde proplem yasamazsın :tamam:

Geri