KUŞLAR YATIK NE YAPAYIM ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mutlu11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

mutlu11

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mutlu Özkurt
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
1 Hafta Önce Birinden 7 tane kuş aldım izlemedim güvendim ama kuşlar yatık çıktı karşı çatıdan kümese o kadar başka bir şey yok nasıl uçurabilirim tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler :) (:

Yatık derken hanı bazen kuşu atarsın takla atar atar düşer o mesele mi ?

sibersahne' Alıntı:
Yatık derken hanı bazen kuşu atarsın takla atar atar düşer o mesele mi ?
Kardeşim O dediğine çözek derler bizim burda. Havaya çıkıp uçmayan, yada uçup takla atmaya başlamadan uçurulmayıp yatırılan yada damızlığa çekilen kuşa yatak (yatık ) denir.Mutlu arkadaşım kuşlarının yaşı 2-3 üzerindeyse hiç uçurmanı tavsiye edmem çok uğraştırırlar ama bu yaşların altındaysa ve de yatıksa bi kere uçan kuşun kesin olması lazım,şayet çatıyı tanıdılarsa, yavaş yavaş uzaklardan sal kuşları açılırsa açılırlar sana kolay gelsin.

Bizim burada yatık kuşa kapaklanmış derler.Ben 4 senedir uçmayan sökük kuşu açtım.Şuanda 40 dk aşşağı uçmuyor.Bende açılmaz diye düşünürdüm.Kuşlarımı indirirken sürekli onunla pırıltı verirdim.Havaya atardım 10 tane takla ata ata düşerdi.Geçen yine pırıltı verdim bir baktım uçmaya başladı.Şimdi yeni bir kuş üzerinde deniyorum.O kuşta el çekiyorum takla ata ata çakılıyor.Bakalım onuda açabilirsem demek ki bu taktik işe yarıyor.

sibersahne' Alıntı:
Bizim burada yatık kuşa kapaklanmış derler.Ben 4 senedir uçmayan sökük kuşu açtım.Şuanda 40 dk aşşağı uçmuyor.Bende açılmaz diye düşünürdüm.Kuşlarımı indirirken sürekli onunla pırıltı verirdim.Havaya atardım 10 tane takla ata ata düşerdi.Geçen yine pırıltı verdim bir baktım uçmaya başladı.Şimdi yeni bir kuş üzerinde deniyorum.O kuşta el çekiyorum takla ata ata çakılıyor.Bakalım onuda açabilirsem demek ki bu taktik işe yarıyor.

Kuş takla atarak belli bir noktaya yükseliyor sonrada yine takla atarak alçalıyor ve takla atmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlarsa sersem derler zaten düzelmez, havaya çok hızlı takla atarak çıkıp seferini tamamlayamadan kendini bir yere atan kuşa da yatık derler benim bildiğimde.

sibersahne' Alıntı:
Kardeşim senin anlatdığın anladığım kadarıyla çözek çözekler kuşun sertliğine göre açılıp açılmayacağı değişir.kuş çok sertse açılsada uçuşundan memnun kalmassın fazla uzun oynamaz.Ha şöyle bi olayda ben anlatayım senin yaşadığını gibi bir tane kül dişim vardı yaklaşık 1.5-2 direk arası ayak göstermeden 7-8 başla 2 saat uçar en az 20 sefer yapardı düz oynardı size afaki gelmesin kesinlikle mübağla yapmıyorum orta halli bir kuştu. Bilmediğim bir neden den dolayı gözünün biri kör oldu,bende uçmasını uygun görmeyip damızlığa çektim oda doğal olarak çözek getirdi.yavru kuşumun biri rüzgarda uzak biyere atmıştı Bu kuşla senin gibi parlak veriyordum birden uzamasın mı ! eve geldiğimde yavruda ikiside çatıdaydı. okuduğunuz için herkeze TEŞEKKÜRLER.

alger' Alıntı:
sibersahne' Alıntı:

Kuş takla atarak belli bir noktaya yükseliyor sonrada yine takla atarak alçalıyor ve takla atmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlarsa sersem derler zaten düzelmez, havaya çok hızlı takla atarak çıkıp seferini tamamlayamadan kendini bir yere atan kuşa da yatık derler benim bildiğimde.

ben cok anlamam kustan ama bi abi var 45-50 yasında babasıda abinin ogluda kus besler. onların yanında kus seyrederdim.kendi kusları bu serseme düştü filan dedigi kendi bir kac kusunu biliyorum. ucamıyor takla atmaktan saga sola takla atarak dusuyordu yaptıgı olay kuyruklarını cekiyor ve o sekilde ucuruyordu ve kusun kuyrukları tamamen duzelmeden kus sersemden cıkıyordu.

hakan bu arada bendekil eke 2 erkek acıldı gunde 4-5 sefer kaldırmaya basladım yaklasık yarım saat 25 dakka filan oldukca yuksekde ucmaya basladı yavruları kaldırmaya cesaret edemiyorum hala

birde tuyden ne kadar zamanda cıkar kus kanatları makaslı cekmem tuyleri cabul cıkmasına yararmı boynunda belirli bölgeler tuye girmis geliyor oralar , kusları kovalarken 1 mt filan kalkıyor makaslı hakde takla filan var bir an once ucurayım istiyorum

Mrb ben bir cift guvercin aldim
Erkek siyah taklaci
Dişi ise göy bunlari
Erkegi ucuruca havada
Takla atmaya calisiyor atamiyor ve 1 tur
Dondukten sonra hemen catiya
Konuyor ne yapmam
Lazim
Cevaplariniz icin tesekur ederim.

Mrb ben bir cift guvercin aldim
Erkek siyah taklaci
Dişi ise göy bunlari
Erkegi ucuruca havada
Takla atmaya calisiyor atamiyor ve 1 tur
Dondukten sonra hemen catiya
Konuyor ne yapmam
Lazim
Cevaplariniz icin tesekur ederim.

Merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Kuşların tam ırklarını bilmek lazım anne babaları nasıl taklacıydı vs vs. Kuşlarınıza biraz vakit vermelisiniz zamanla birçok şey düzene girecektir. Ayrıca sitemizde kuş uçurmayla ilgili başlıklar mevcuttu bunları incelerseniz kuşu alıştırma yöntemlerinide öğrenmiş olursunuz.

Oncelikle merhaba ben bir cift taklaci aldim tanidigimdan yeme yeni dusmuslerdi kuslar biri 2 ayda sefere basladi digeri tam 4 ayda taklayi dondu gunluk 1 sefer ucuruyodum ikisinide sonra ikiside erkek cikinca kiyamadim birini disiyle degistirmeye ikisinede birer disi aldim ama bir turlu diskis tutmadi disiler hep yatik tarzda cikti dusileri biraz fazla beklettim yuvada acaba ondanmi diyecem ama benim erkekler tuydeyken 2 ay ucurmadim isimde el vermemisti fakat 2 aydan sonra en son yaptığı oyunlari ilk ucmalarinda yaptılar yatslardi erkeklerde yatik kalırdı bulutlara girdiler ilk ucmalarinda acaba diyorum bu yatiklik olayi kusun damariyla alakali olabilirmi bu arada disileride hep sagdan soldan iyi kus diye aldim ama ucmuyorlar ucdlarda ufak bi tuye girince takladan cakiliyorlar kac kus getirdim ama disiler dikis tutmadi rn son bugun en son getirdigim disiyi 2 hafta tuttuktan sonra kaldirdim gökyüzüne abartmiyorum 100 metre takla atarak fisekledi ama sonra karsi catiya takla ata ata oldugu yerden indi 2

Geri