Kuşlar Yerden kalkmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar ben kumese cıkıp kumesin kapısını acıyorum direk 4 tanesi fırlayıp ucuyor.Diğer 4 taneside yumurtada yatıyor.Masallah cok iyi ucuyorlar.5 dakkada gozden kayboluyorlar.Ama kuslar yerdeyken yerden kaldıramıyorum.Sopayla kovalıyorum.Bezle kovalıyorum.Ucuna poset bağlı sopayla kovalıyorum ucmuyorlar.Sinir oluyorum.Ne yapmalıyım ?

BİR ADET SİYAH ŞEMSİYE AÇ YANLARINDA BİRTANESİ KALMAZ DAMDA KALKARLAR VE KEÇİ DERİSİ KULLAN

Damda Kalkarlar Derken Ne Demek İstedin anlamadım ?

Birde yerden kaldırmaya calısınca karsımdaki catıya konuyorlar.Eskiden gitmiyorlardı.Siyah poset bağlasam o catıya bir kaç tane giderlermi ?

Kalkmama nedenleri takladan dolayı mı? Yani takla atıp gerimi düşüyorlar?

Yok hayır Kelebek ve Baska Zaten Bide mardin ama sertte felan deiller yani.Kaldırınca hemen hooop karsı catıya.Valla moralim cok bozuluyor. :sinirli:

Demekki orası kolaylarına geliyor ve kaçış yeri olarak görüyorlar. Uçmak istemeyen oraya konup rahat ediyor. Bu durumda mümkünse oraya konmalarını önleyecek poşet ve benzeri bir şey asın. Oraya konmalarını önleyemiyorsanız sil baştan kümesteki kuşları yenileyeceksiniz. Başka çaresi yok.

Peki karsı catıya Bir tane Cuval boyunda siyah poset bağlasam yetermi yoksa bayağ asmam lazımmı.

Buradaki amaç onları ürkütecek bir şeyin orada olması. Bu bir poşet olur, bir korkuluk olur veya benzeri bir şey olabilir. Dahası küçük torpil patlayıcılar vardır. Oraya konduklarında bir iki defa patlatırsanız sesten de ürküp konmazlar. Ama arsızlık edip hala konacak olurlarsa ya daha büyük bir şey koyun veya son çareye başvurun.

merhaba kardesim senın kuslarının düzensizlikten uçmaz yanı kusları yavas alıstıracan
kuslar yani hemen uçmaz sen aliştirmişin kusları zorlama sana diyem

Şimdi kuslar oraya kondu mesela.Ben oraya kondukları zaman torpili patlattım diyelim.Kuslar artık oraya konmazmı ?

erdalmagic' Alıntı:
Arkadaslar ben kumese cıkıp kumesin kapısını acıyorum direk 4 tanesi fırlayıp ucuyor.Diğer 4 taneside yumurtada yatıyor.Masallah cok iyi ucuyorlar.5 dakkada gozden kayboluyorlar.Ama kuslar yerdeyken yerden kaldıramıyorum.Sopayla kovalıyorum.Bezle kovalıyorum.Ucuna poset bağlı sopayla kovalıyorum ucmuyorlar.Sinir oluyorum.Ne yapmalıyım ?

benim kuşlarımda aynı öyleydi. Şimdi 1 tane gerçekten çok iyi uçan baska aldım onun sayesinde hepsi uçuyo.Sanada tavsiye ederim...

Muhtemelen konmazlar ama konarlarsa bir kaç kez yinelemek gerekebilir.

bak kalkmaları için teker teker sal eline al da havaya at
yakala bir tanesini at havaya ben böyle yaptım benimkiler uçtu bazı kuşlar yerden kalkmıyordu

Geri