kuşlara arıların yanında bir sorun olurmu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertbrs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

mertbrs

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert can
Meslek
işçi
İlgi Alanı
ben kuş beslemek istiyorum fakat arılarda var acaba bir sorun olurmu yardımlarınızı beklıyorum

selamlar kesinlikle sorun olmaz ayni bahcedeler sanırım biri tahıl ve bakla gil taş toprak gibi şeylerle besleniyor biride ciçeklerdeki polenlerle fakat birbirlerine cok yakınsa sizi arılar bolca sokar mı ? onu bilemem.

tşk ederım benım asıl demek istedıgım arılar kuşlar yuzunden kacarmı

Gardaş geçmişte bir olay görmüştüm senin konunla ilgili çankırının çerkeş ilçesinde şimdi ismini hatırlayamadıgım bir arkadaşla tanışmış kuşlarını görmüştüm bütün kuşlarını bahçede besledigi arıları sokmuştu kuşların yarısı sanki urlu kuş gibi sagı solu şiş halde geziyorlardı dedigine göre arıların soktugu kuşların şişlikleri inmiyormuş uçamıyorlarda onun için beslersen kümesin onlara uzak olsun allaha emanet ol şafak

Kümes ile arılar çok yakın olursa arılar kuş çırpıntısına karşı tepki gösterip kendilerini savunmak için kuşlara ve etraftaki insanlara saldırabilir . Yeriniz geniş ise kuşlar ile arıları olabildiğince birbirinden uzaklaştırın ki ne kuşlar arılardan ürksün nede arılar kuşlara saldırsın bu arda sizide sokmamış olurlar .. selamlar.ŞEREF

ben arının kuşu sokacagını sanmıyorum şeref arkadasın dedigi gibi ne kadar uzak olursa o kadar iyi kimse kimseden ürkmez ozaman

tşkler

tabi tutar kovanların dibine yaparsanız kesinlikle sorun olur .ama kovan cıkış istikametiyle kuşların kümesleri ter istikamette olursa sorun olmaz.

Arılar bal yapabilmek için suya ihtiyaç duyarlar ve su yollarını belirleyip sürekli o istikamette uçarlar.Kışın zaten salık olmadıklarına göre sorun yaz aylarında başlar.Arıların kovanlara girdikleri yolu tespit edip kümesi ona göre yapın derim.Zaten kuşları genelde akşamüzeri salıyoruz arılar kovada çoktan girmiş olur.Bizim burda zeytinlik var adamın kümesi kovanların arkasında kalıyo bi iki defa kuşları soktular ama kuşlar artık oranını tehlikeli olduğunu anlayınca gitmemeye başladılar kümesi güzel yaparsanız kuşların bir ikisini sokarlar sonra alışırlar.
Saylarımla.

kesinlikle koyma derim ben istanbulda kuş besliyorum istanbulda böyle bi sorunum olmadı ama memlekette kuşlar havalandığı dakkada 8 10 tane arı kuşun peşine düşüyo kuş konana kadar rahat bırakmıyolar çevremdekilerinde çok kuşu öldü arı yüzünden saygılar

arı ile kuş aynı yerde olmaz, olmuyor. bizzat denenmiştir. güvercinlerin arılara bir zararı yoktur, ancak arılar kendi bölgelerinde güvercinleri tehdit olarak görüyor ve saldırıyorlar.

Geri