KUŞLARA ÇAMAŞIR SUYU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdal_01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

erdal_01

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdal külte
Meslek
memur
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Öncelikle kuşcu arkadaşlarıma selam eder.Hastalıksız ve sağlıklı bol yavrulu bi yaz dilerim. Bir Arkadaşım Kuşların sularına hypo çamaşır suyu koyduğunu söyledi bende olmaz dedim kuşları zehirler boğazları tahriş edersin dedim dinlemedi.5 lt suya 2 kapak çamaşır suyu döküp veriyormuş.Banyo sularınada koyuyormuş bi zararı olurmu bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler

Çamaşır suyu veya ozon suyunu kuşların içme suyuna kattığını söyleyenler var. Kuşların içme suyuna bunları katanlar, kendi sularına katıp içsinler madem canlı organizmaları için faydalıymış!!

İnsan aklını dumura uğratacak dereceden bir tuhaflık örneğidir bu! Hayvanların canlı organizmalarında bulunanan virus ve mikropların, çamaşırdaki kiri temizleyen bir madde ile yok edileceğini sanan akla eyvahlar olsun............

Sizde yapmayın kardeşim, eğer suya bir katkı yapacaksanız, elma sirkesi! 5 litre suya 2 kapak elma sirkesi! Özellikle kış aylarında hayvanların içini sıcak tutmasına da faydalı! Salatalara döküp yediğimiz bildiğini elma sirkesi yani!

Selamlar..

Bencede, bizler içme sularımıza çamaşır suyumu koyuyoruz dezenfekte için. mutfağımızda ne yapıyoruz sebze ve meyvaları dezenfekte için, sirkeli su yapıyoruz değilmi? Kuşlarımıza da illada çamaşır suyu (iç anadolu ozon diyor) ege bölgesi ise klorak der) veya elma sirkesi gerekmez. diğer sirkeleride kullanabiliriz. fakat sirkeli suyuda abartmamak önemlidir. 1 kğ suyuna 1 tatlı kaşığı sirke yeterlidir. Sarmısaklı suyu da fazla koymamak üzere sularına katabiliriz. Ben mesela arada benim içtiğim mersin yaprağı sıcak suda demleyip suyunu, içme sularına katıyorum. Mesela mersin yaprağı ve adaçayını demleyip içme sularına verebilirsiniz. bu 2 şifalı bitki antibiyotik etkilidir. nasıl bize faydası oluyorsa kuşlarımızada faydası olacağına inanıyorum. Çamaşır suyunu kümes temizliğinde kullanabiliriz. fakat şunuda unutmayalım çamaşır suları daha icat edilmeden çok önceleri yani yüzyıllar öncesinde sirkenin dezenfektan olarak kullanıldığını da unutmayalım.

sağolun arkadaşlar teşekkür ederim bilgileriniz için

İçme sularına değil de , ben banyo sularına sirke ile biraz çamaşır suyu ve tuz koyuyorum.

Arkadaşlar kuşlarımın boğazında balgam vardı domestos sıktım 5ml ister inanın ister inanmayın ama deli gibi balgam söktürüyor kuşta en ufak rahatsız olmuyor ilk sıktıgınızda kuş agzı açık kalıyor ama sonra rahatlıyor.

öncelikle su işinde çalıştıgım için tecrübeli biri olarak konuşuyorum evet içtigimiz sularada klor koyuluyor ben köyde yaşan biri olarak nüfüs 5000 suyu test ettin ve 1ppm civarında klor oldugunu gördüm belediyeye söyledim biz bilerek koyuyoruz sudaki mikrobu kısın diye dediler.yani haberli yapılıyor şehirlerde genellikle dabacana satın su içildigi için bunun farkına varmaya bilirler ama çeşmeden içilen sularda muhakkak klor dozlama işlemi uygulanıyordur ben test ettigim için biliyorum kloruda test etmek çok basit labratuvar malzemesi satan yerlerde tozları satlıyordur biz merc firmasından alıyoruz suya dökersin su kırmızıya döner ozam klor var demek bunun yogunluguna görede klor oranı belirlenir su beyaz kalırsa klor yok demek

mehmet1994' Alıntı:
Arkadaşlar kuşlarımın boğazında balgam vardı domestos sıktım 5ml ister inanın ister inanmayın ama deli gibi balgam söktürüyor kuşta en ufak rahatsız olmuyor ilk sıktıgınızda kuş agzı açık kalıyor ama sonra rahatlıyor.
Kuşlar mı soyledı rahatsız olmadıklarını :)

Arkadaşları kuşların tuylerı temızlenmesı ve parlak/canlı gozukmesı ıcın bende sirke ve cok cok az mıktarda camasır suyu koyuyorum, ıcme sularına degıl ama banyo sularına.

Hayvan yem yiyemez duruma gelmiş tüy soktum ne yaptıysam nafile çamaşır suyunu 5ml sırıngayla dayadım söktü balgamını çok şükür şimdi zımba gibi.

bir damla icme sularina ayda bir düsüncesindeydim.
gerci aklima geldikce yapiyorum,Dún bir kus ölünce hemen temizlige basladim ve icme sularina ilac katdim.

ve 10litre banyo suyuna 1cay bardagi sirke ve bir kapak (ozon) yada temizlik ilaci döktüm.
2. sefer oldu 2 aydir bir zararini görmedim.
daha önce sitede okumustum.

Bu bit pire ve baska canlilar icin evde hazirladanak ne var.ben burda sizlerin buldugu ilaci bulmakta zolaniyorum.

Geri