Kuşlara Güçlendirecek Doğal Çözümler Arıyorum!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuschçu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

kuschçu

Üye
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
57
Tepkime puanı
0
Yaş
31
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berkan Unal
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bugünlerde kümesime dışarıdan çok kuş geldi ve sadece bir kaçına karantina uyguladım.Bazılarıda bu yüzden güçsüz düştü.Kuşların performanslarını artırıp güçlendirecek uyguladığınız yada bildiğini< formülleri bekliyorum.
 
Eczanaden 'Balya' adında ki balık yağını almanı tavsiye ederim.. Fiyat olarak cebinide yakmaz 4TL olması gerekiyor.. Kuşları hem dinç tutar hemde kızgınlaştırmaya yardımcı olur.. Saygılar.. Tabi daha iyi bir yöntem bulursanız onu uygulayın =)
 
Doğal olarak:
+ Karışık yem yedirirsen canlanıyo hayvanlar hele birde uzun zamandır buğday yiyorlarsa çok iyi olur..
+ Yumurta kabuğu yedirebilirsin..
+ Mineral kumu (taşı) yedirebilirsin.
+ Sularına limon sıkabilirsin veya ağızlarınada damlatabilirsin.
+ Sularına elma sirkesi katabilirsin biraz.
+ Sularına bal katabilirsin biraz.
+ Küçük küçük sarımsak yedirebilirsin.
+ Yeşillik yedirebilirsin..
+ Toprak yedirebilirsin..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar...

Böyle şeyleri arada bir yap hem hasta olmazlar hemde devamlı güçlü, canlı dururlar..




...........SİNAN ÖZTEKİN..........
 
Kuşları güçlendirmek için doğal çözümler mutlaka var , ama bir sihirli değnek misali hemen her derde deva olabilecek türde doğal ilaçlar yada benzer kullan at tipi tabiri caizse kapsül gibi hızır doğal çareler malesef yok ..
Bunun yanında uygun fiziki koşullar , kaliteli bakım ve yemleme , temiz su gibi birincil koşular mutlaka oluşturulmalı
kümeslerde sık güvercin giriş çıkışı olmamalı , mevsimsel bakımlar yapılmalı .. Kümesler mümkünse toprakta olmalı , kuşlar günde birkaç defa toprağa basabilmeli topraga gaga vurabilmeli .. Kış aylarında eşlerin ayırılarak dinlendirilmesi , birkaç ay kendilerine gelmeleri için imkan verilmesi , ,..
Uçum kuşarında düzenli anreman , havadar kümesler yeterli sayıda kuş tutulması ve bunlar gibi pekçok önlem sıralanabilir ..
Tedbirli ve bilinçli hareket etmek her zaman kuş yetiştiricilinde önemlidir ..
Günümüzde Hastalıklar çok çabuk yayıldığından hastalığın bulaşmasını önlemek için önlem alınmalı, bunun en başlıca koşulu kuş alış verişinde sağlıklı kuşların tercih edilmesi ve karantina imkanı sağlayabilmek ...
Hastalılarla karşılaşıldığında gelişi güzel ilaç kullanımından sakınmak , bazende tedbir olsun diye aşırı ilaç yüklemesinde bulmamak .
Yani çabuk alınabilecek önlemlerden ziyade belirli bir bilinçle hareket etmek , Ben bu otu kullandım her derde deva gibi bir durum kesinlikle yok , balık yağı göz taşı , pemanganat , tuz , çamaşır suyu , vs ilaç bende kullanıyorum ama yerini , zamanını ,ve miktarını iyi ayarlamaya çalışıyorum , hop kullandım hepsi mükemmel oldu, bak bunu dene, başka hiç bir şeye ihtiyaç kalmadı , gibi bir bakış açısı mümkün değil .. selamlarŞEREF
 
selamunaleykum
evet daha once yazmis butun arkadaslarin fikirlerine katiliyorum bende birsey yazmak isterim kuslar icin dogal vitamin veya guclendirici olarak yeterli gunes banyosunu oneririm ozellikle gunesli havalarda kuslari guneste tutarsak birmuddet kuslara cok buyuk faydasi oluyor ben su an gunesli gunleri az olan bir sehirde yasiyorum ve bunu kendi kuslarimda gorebiliyorum gunesli havalarda kuslarin gunes almalarini saglarsak goreceksiniz kuslar doha guclu olacaklardir
saygilarla ferhat
 
Şeref Bey permanganat ve çamaşır suyunu temizlikte mi kullanıyorsunuz, sularına mı katıyorsunuz? Permanganat çok güçlü bir oksitleyicidir. Bilinçli kullanılmazsa zarar verebilir. Asidik etki gösterir. Tıpta çok ciddi zehirlenmelerde kullanılır(yılan sokması gibi.) Genel suların mikroplardan arındırlmasında da kullanılır ama suya kattığınız oran konusunda veteriner hekim desteği alsanız bence faydası olur. Çamaşır suyunu ise kuşların içme suyunda kullanma ihtimalinizi bile düşünmek istemem.
 
Çamaşır suyunu siprey kutusu ile kıyı köşeye sıkıyorum , ayrıca tünemeliklere ve zemine de .. İçme suyuna katmıyorum , bazende kümesi yıkadığım suya katıyorum ..
Permanganatı ise banyo suyuna katıyorum az bir miktar, tabletten çok küçük bir parça , ve ayaklarını gagalarını yıkıyorum bazende ..
Banyo suyundan bir miktar içtikleride oluyor zaman zaman , ancak dediğim gibi kısıtlı kullanıyorum ve önlerinde sürekli bırakmıyorum , kontrollü bir şekilde gözetimim olduğunda, başlarında takip ettiğimde kullanıyorum , rastgele değil..
Her iki sininde çok fazla faydasını gördüm .. Zehirleyici etkisi olduğunu biliyorum , siznde belirttiğiniz gibi dozunu iyi ayarlalak lazım, bilmeyen birisi rastgele kullandığında kuşlarını öldürebilir , veya hasta edebilir , özellikle permanganatı , içtiğinde oran fazla ise kuşlar kırmızımsı bir kusmuk çıkarır .. Hatta dışkı bile kırmızımsı olabilir ..
Ben artık alıştım oranını iyi ayarlıyorum ..
Permanganat harici parazitler içinve gaga , ayak mantarı gibi mantarlar için faydalı bir ürün tabi bunlar sürekli kullanım için mutlaka uygundeğil, belirli dönemlerde kendi takipve konrol sürecime göre kürler şeklinde kullandığım şeyler .. selamlarŞEREF
 
Bilgilendirme için teşekkürler. Bahsettiğiniz şekilde kullandığınızı öğrenmek içimi rahatlattı :)) Nasıl kullandığınızı da bu vesileyle paylaşmış olmanız, bilinçsiz kullanımı önler diye düşünüyorum. Sağlıkla-huzurla kuşlarınızı beslersiniz İnşallah.
 
Bundan 10 15 yıl önce olsaydı hastalık neymiş derdik , kuşun hasta olduğunu da bilmezdik , verirdik buğdayı , ahırlarda, damlarda gelişi güzel bakardık, hatta teneke yağ kutularını yuva yapardık en büyük sıkıntımız atma şahindi.. ..
Ancak günümüzde aşırı kuş trafiği var, ve her yöreden kuşlar süratli bir şekilde yer değiştiriyor, belirli bir bağışıklık sistemi , yöresel koşullara uygun bağışıklık ve kalıtım kalmadı , bir yönü ile doğal seleksiyon , yani şartlara uyum sağlama sürecinde güçlülerin çoğalması gibi bir durumda yok ..
Hasta ve kusurlu kuşlardan da yavru alıyoruz artık çünki ekonomik bir değeride var kuşun günümüzde .. ,.. Günümüzde kuşlarımız İster istemez zayıf, hastalıklara daha açık ..
Buda sentetik ürünlerrin ilaçların kullanımını yaygınlaştırıyor .. Ben her geçen gün farklı bir durumla karşılaşıyorum, yada duyuyorum ... Tecrübelerimiz malesef her durumda bizi kurtaramıyor..
Artık ilaç kullanımı kaçınılmaz , Doğal yöntemler nedir ? açıkçası burada bilenler varsa paylaşmalı ...
Bana göre bu işin en başında önlemler alarak kuş bakmak lazım , ısrarla yazdığım gibi öncelikle tecrit bir kümese sahip olamya özenmeliyiz .. Kuş trafiği olmamalı yada karantina koşullarını oluşturup , daha sonra çok çok kısıtlı kuş trafiği olmalı kümesimizde ..
Başlıca olmazsa olmazlar kuşlar için güneş , toprak , havadar ,ortamlar uçma imkanı , temiz su temiz yem temiz yuvalar , abartısız üretim , bunlar gibi daha pekçok konuyu arkadaşlarda sıralamış .. selamlarŞEREF
 
Şeref Bey zaten bir çok değerli bilgiyi paylaşmışsınız. Burda yeşillik kıymaktan, sarmısaktan, bakla gillerden...vb. şeylerden bahsetmeye artık gerek bırakmamışsınız zaten. En önemli vurguyu yapmışsınız; kuş sirkülasyonu o kadar arttı ki hatta kuşları bırakalım insanlarda bile her gün yeni gripler, bu gibi hastalıklara neden olan yeni virüsler... Doğa ciddi bir değişim içersinde... İnsanların bu süreci hızlandırdığını, doğasını kendi elleriyle mahvettiği ortada... Gözümüz gibi baktığımız kuşlarımızda elbet ki bu seleksiyondan nasibini alıyor malesef. Burda önemli bir noktaya da ben değinmek isterim, yeni bir bilgi olmamakla beraber. Bizler kuşlarımıza ne kadar iyi imkanlar sağlarsak onların yaşama tutunma çabası artıyor. Allah(C.C.) öyle büyük ki; Biz insanların anlayamayacağı, sadece gördüğümüz olaylardan yaradanın varlığını anlayabileceğimiz mucizeler veriyor. Bahsetmek istediğim örnekler çokta bugün kendi kuşumda gördüğüm şeyi anlatayım zaten sizlerde doğayı seven, gözlemleyen insanlarsınız örnekler çoğaltılabilir. Kuşlarım içersinden birinin isal olduğını gördüm tabi gerekli müdahaleleri yapacaktım ki birşey çok dikkatimi çekti. Kuş karışık yem içersinden pirinçleri seçerek yiyor. Prinç bildiğimiz gibi isali kesme etkisine sahip en doğal besin kaynağıdır. Ama soruyorum arkadaşlar bu bilinci "kuş beyinli" denilerek küçümsenen kuşa bile veren güç nedir, bu içgüdüyü nerden almışlardır?
Yaradılanı yaradandan ötürü sevmemek, hayran kalmamak mümkün mü?

Kısaca bizler elimizden gelen güzel,temiz ortamları sağlarsak en doğal ihtiyaç olan güneşi görmelerini sağlarsak, suları temizse sürekli uçuruyorsak hasta olsalar bile hastalıklara boyun eğmeyen güçlü kuşlarımız var demektir. Kuşlarımıza en çok zarar verebilecek etkeninde yine bilinçsiz kuş sahipleri olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla...
 
Geri
Üst