beyzade
Üye
- Katılım
- 14 Ağu 2008
- Mesajlar
- 345
- Tepkime puanı
- 0
- Yaş
- 32
- Ad Soyad
- Engin ÇAVUŞ
- Meslek
- Öğrenci
- İlgi Alanı
- Kuşlar
NEDEN KENEVİR?
Çünkü kenevir dünyanın en önemi ve önde gelen yenilenebilir doğal kaynağıdır. Endüstriyel Kenevir suni gübre, böcek zehiri veya kimyasallar olmadan büyüyebilen kendine has bir bitkidir.
Kenevir lifi yumuşak, parlak ve çok dayanıklıdır. Denizciler yıllardır kenevir lifinden yapılan halatları ve yelkenleri kullanırlar.
Kenevir kumaşı emici özelliğiyle teri vücuttan çeker. Güneşin zararlı UV ışınlarını bloke eder. Vücudu bakterilerden korur, alerji oluşumunu önler. Nefes aldığı için yazın serin, kışın sıcak tutar. Yıkandıkça ve giyildikçe güzelleşir.
Kenevir birçok açıdan doğa dostudur. Kenevirden kağıt üretilir ve ağaç kesimine gerek kalmaz. Ağaç lifi yerine kenevir lifi kullanılarak kağıt yapıldığında ormanlar kurtulur, vahşi habitat dengelenir, su kaynakları azalmaz, oksijen üretimi çoğalır ve karbon atık azalır. Kenevir küresel ısınmanın azalmasında büyük rol oynar.
Kenevir bitkisi çok az su ile yetinir. Güçlü kökleri ile toprağı tutar ve toprak kaybını önler. Besin açısından zengin tohumuyla kendisini ve toprağı besler, gübreye ihtiyaç duymaz. Toprağı toksinlerden arındırır ve yeni ürün için hazırlar.
Selüloz açısından zengin olduğu için geri dönüştürülebilir plastikler yapılır. BMW otomobillerini geri dönüşümlü yapabilmek için kenevir ürünleri kullanır.
Kenevirin doğal bej rengi klor gibi zehirli ağartıcıların kullanılmasını gerektirmez. Deniz tuzu gibi doğal alternatiflerle ağartılır.
Kenevir tohumu vücut için gerekli amino asitlerden ve Anne sütünde bulunan gamma linoleic asitten (LA) %55 ve linolenic acitten (LNA) %5 oranında içerir. Gelişim için gerekli yağ asitleri sağlıklı bir vücut ve zihin için gereklidir. LA ve LNA ciğerlerimizden vücudumuzdaki hücrelere oksijen taşır, hücre zarında oksijeni tutarak virüs ve bakterilere karşı bariyer oluştururlar. Bakteri ve virüsler oksijenin olduğu yerde barınamazlar.
Alıntıdır.
Çünkü kenevir dünyanın en önemi ve önde gelen yenilenebilir doğal kaynağıdır. Endüstriyel Kenevir suni gübre, böcek zehiri veya kimyasallar olmadan büyüyebilen kendine has bir bitkidir.
Kenevir lifi yumuşak, parlak ve çok dayanıklıdır. Denizciler yıllardır kenevir lifinden yapılan halatları ve yelkenleri kullanırlar.
Kenevir kumaşı emici özelliğiyle teri vücuttan çeker. Güneşin zararlı UV ışınlarını bloke eder. Vücudu bakterilerden korur, alerji oluşumunu önler. Nefes aldığı için yazın serin, kışın sıcak tutar. Yıkandıkça ve giyildikçe güzelleşir.
Kenevir birçok açıdan doğa dostudur. Kenevirden kağıt üretilir ve ağaç kesimine gerek kalmaz. Ağaç lifi yerine kenevir lifi kullanılarak kağıt yapıldığında ormanlar kurtulur, vahşi habitat dengelenir, su kaynakları azalmaz, oksijen üretimi çoğalır ve karbon atık azalır. Kenevir küresel ısınmanın azalmasında büyük rol oynar.
Kenevir bitkisi çok az su ile yetinir. Güçlü kökleri ile toprağı tutar ve toprak kaybını önler. Besin açısından zengin tohumuyla kendisini ve toprağı besler, gübreye ihtiyaç duymaz. Toprağı toksinlerden arındırır ve yeni ürün için hazırlar.
Selüloz açısından zengin olduğu için geri dönüştürülebilir plastikler yapılır. BMW otomobillerini geri dönüşümlü yapabilmek için kenevir ürünleri kullanır.
Kenevirin doğal bej rengi klor gibi zehirli ağartıcıların kullanılmasını gerektirmez. Deniz tuzu gibi doğal alternatiflerle ağartılır.
Kenevir tohumu vücut için gerekli amino asitlerden ve Anne sütünde bulunan gamma linoleic asitten (LA) %55 ve linolenic acitten (LNA) %5 oranında içerir. Gelişim için gerekli yağ asitleri sağlıklı bir vücut ve zihin için gereklidir. LA ve LNA ciğerlerimizden vücudumuzdaki hücrelere oksijen taşır, hücre zarında oksijeni tutarak virüs ve bakterilere karşı bariyer oluştururlar. Bakteri ve virüsler oksijenin olduğu yerde barınamazlar.
Alıntıdır.