Kuşlara Vermemde Sakınca Varmıdır ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 942
A

Anonymous

Misafir
Arkadaşlar sitede gördüm herkez kuşlara toprak felan veriyomuş bende gittim bizim parktan kum topladım bu kumu vermem yararlı olurmu yada zarar verirmi versemmi diye çelişkide kaldım sizce vermelimiyim :? :?

Ekli dosyalar

• IMG0709A.webp
    IMG0709A.webp
    5.6 KB · Görüntüleme: 373
  • IMG0707A.webp
    IMG0707A.webp
    3.7 KB · Görüntüleme: 379
  • IMG0708A.webp
    IMG0708A.webp
    3.3 KB · Görüntüleme: 391
kuş zaten kendine zarar verecek şeyi kolay kolay yemez, kumdan topraktan kasıt, tavuk güvercin vs. gibi gagalı, dişi olmayan hayvanlar, yediklerini çiğneyip öğütemeyecekleri için taşlıkları vardır, kareli köşeli yuvarlak olmayan taşları yiyerek taşlıklarında depolarlar, sonrasında yedikleri buğday mısır vs. gibi yemleri taşlık bölgelerinden geçirterek öğütürler, diğer türlü taş toprak kum yiyemediklerinde, yedikleri yemler bütün olarak kursaklarında kalır, ve su yolu ile öğütmeye çalışırlar, bu esnada çok efor sarfedip su içeceklerinden çabucak rahatsızlanırlar. Bu yüzden mineralli taşın kumun toprağın önemi bu tarz hayvanlarda çok önemlidir. (+ olarak yumurta kabuğunu da bu şekilde taş kum topraktan elde ettikleri kalsiyum ile yaparlar)

bunu yerine mineral tasi al fiyati 1-2 lira birsey

Tamam sağol mesut abi .

Halit bende zaten var da ayrıyetten vercem bunu bakçam işte yerse devam :D

halilkursat96' Alıntı:
Bahsettiğiniz vitasandın 7 8 renkli poşet minerali heralde, bunun kuşlara yaramadığını çok yakın bir kardeşimden duydum, kendisi Hikmet Yılmaz abiyle birlikte posta bakıyor bir bildiği vardır heralde okadar kupa kaldırdılar.

marka vermedim ben kuslar sevdigi icin veriyorum kirmizi renk.kus salma ise vermenize gerek yok !

koray_a' Alıntı:
halilkursat96' Alıntı:
Bahsettiğiniz vitasandın 7 8 renkli poşet minerali heralde, bunun kuşlara yaramadığını çok yakın bir kardeşimden duydum, kendisi Hikmet Yılmaz abiyle birlikte posta bakıyor bir bildiği vardır heralde okadar kupa kaldırdılar.
Bende hem o vitasandın 5li renkli minerali var şu her sıranın yarısı farklı yarısı farklı bide vitasandın güvercin kili var aynı kırmızı biber gibi rengi bunları veriyorum vede bunların yararlı olmadını söylemişsiniz bence alakası yok hem bence kuş kendine yaramayan şeyi neden yesin vede yumurta yapmada felan yararlı oluyor zaten yararı olmasa neden satılsınki :tamam: :tamam:

KuscuEmrah55' Alıntı:
koray_a' Alıntı:
halilkursat96' Alıntı:
Bende hem o vitasandın 5li renkli minerali var şu her sıranın yarısı farklı yarısı farklı bide vitasandın güvercin kili var aynı kırmızı biber gibi rengi bunları veriyorum vede bunların yararlı olmadını söylemişsiniz bence alakası yok hem bence kuş kendine yaramayan şeyi neden yesin vede yumurta yapmada felan yararlı oluyor zaten yararı olmasa neden satılsınki :tamam: :tamam:
Dediklerin yanlış kuşlar neden kendine yaramayan şeyi yesinki yazmışsın yemleri yere atarsan kuşlar pislikleriyle beraber yiyor.Ayrıca yararı olmasa neden satılsınki diyosun şöyle düşün 10 tlye alınan meyvemi daha yararlı 2 tlye alınanmı ?

Bende hem o vitasandın 5li renkli minerali var şu her sıranın yarısı farklı yarısı farklı bide vitasandın güvercin kili var aynı kırmızı biber gibi rengi bunları veriyorum vede bunların yararlı olmadını söylemişsiniz bence alakası yok hem bence kuş kendine yaramayan şeyi neden yesin vede yumurta yapmada felan yararlı oluyor zaten yararı olmasa neden satılsınki :tamam: :tamam:[/quote]

Kuş kendine yararlı olmayanı nasıl yemez ısı yalıtımında kullanılan köpükleri birgüzel yiyen kuşlar biliyorum nerde bunun faydası?Madem güvercin değil kuş dedin kanaryadanda örnek vereyim duvara asılıpta duvar kağıtlarını didik didik yiyen kanaryalarda var nerde bunun faydası? Valla bana bunu diyen kişi profesyonelle birlikte takılıyor youtube kod adı şampiyon yaz videolarını gör sence bu adamlar yanılırmı?

Geri