Kuşlarda Başlıca Kısırlık Nedenleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gepsalma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

gepsalma

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan bahadır
Meslek
hemsir
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar bende basit bir taklacı arap vardı ve kus 4 aydır yumurtlamadı bende kısırlık ve yumurtlamama nedenlerını arastırdım ve sızınle paylasmak ıstedım...sızde eklersenız eksık yerlerı sevınırım

kısır olma sebepleri :

1-Genetik bir hastalık

2-Yumurtalık kısmında anormallıkler ( çatalı kırık,egri yada tamamen kapalı)

3-Tümör ve genıtal bolgede ıltıhab

Güvercinlerimiz bu nedenlerden dolayı kısır oluyormus .

Tedavi: tedavı sırasında kusumuzu tellı ayrı bır kafese koyuyoruz ..

FARLUTAL tablet denilen sökülmeyı saglar..Bu ılac bayanlarda adet duzensızlıgı ıcınde kullanılıyor

5mg tabletın yarısını kusa verıyoruz.10-15 gun bu sekılde devam edıyoruz

16.gün cipro 500 mg dörtte birini 4 gün kullanıyoruz

Bu işlemler sırasında arada kusları yanına koyup 10 15 dakıka bekletıp otmesını ve dişi kusta horman salgılanmasını saglıyoruz.20. günden sonra kusumuzu eşe kapayabılırız

Kusumuzda tümör varsa onun tedavısı ıle yeterınce bılgım yok ..Fakat catalı kırık ıse kalsıyum takvıyesı yaparak duzelmesını beklemelısınız.....

Güvercının kısır sanıldıgı noktalar ( arkdaslar ozellıkle bu konuyu arastırdım kı kısır olmayan kuslara kısır rolu yapıyoruz)

1-Bazı kuslar sık yumurtlama surelerınden sonra 6-8-12 ay yumurtlamayı kesıyor dınlenmek ıcın.

2-Kusta beslenme duzensızlıklerı ,hastalıklar (kalsıyum esıklıgı(vıtamın eksıklıgı)

3-Erkegının dişiye ıyı basamaması ..Erkegının kısır olma ıhtımalı var onuda goz onunde bulundurup kusu baska bı ese vurabılırız

4-Kısır kusa altına yumurta surdugumuzde genelde yatıyor cıcıklerede bakıyor fakat bunun herzaman kısır oldugu ıcın yattıgı anlamına gelmez ıstısnayende yatabılıyor

5-Yuvayı begenmedıgı ıcınde yapabılır ..Bazı kuslar vardır yuvayı cok sevdıklerı zaman 1-2 haftaya kalmaz yumurtlar bazı kuslar vardır yuvaya alısamaz ondan yumurtlamaz

6-Çok yaslı olması yumurtlama suresını uzatır

AMACIM BILGICLIK TASLAMAK DEGIL ARKADASLAR AMACIM HEPIMIZ GUVERCIN BESLEYENLERE EK BILGI OLMASINI SAGLAMAK .SIZDE EKSIK OLAN BIRSEY VARSA SOYLERSENIZ SEVINIRIM..CUNKU BU KONU HAKKINDA BİRÇOK YERDE TAM DETAY ANLATILMAMIS..

Re: kısır guvercın

paylaşım için çok teşekkürler benim için çok faydalı oldu şuan öyle bir dişim var daha önce yavrusunu aldım yalnız yaklaşık 6 aydır yumurtlamıyor bu bilgiler sayesinde biraz daha içim rahatladı umarım tekrar yumurtlar.saygılarımla Hakan...

yardımcı olduysam ne mutlu bana kardesım ama emınım o kus dınlenmededır...forumda çok arkadasın ilgisini çekmedı konu sanırsam moralım bozuldu :((

Paylaşım için teşekkürler Hasan kardeşim,
Belki başlikta anlatılmak istenenin yazılmamasi başlığın dikkat çekmesini engellemistir.
Başlığı belki «kuşlarda kısırlık nedenleri » olarak yazsaydınız daha çok dikkat çekerdi.
Paylasimlarinizin devam etmesi temennisiyle...
Khalid

Khalid' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler Hasan kardeşim,
Belki başlikta anlatılmak istenenin yazılmamasi başlığın dikkat çekmesini engellemistir.
Başlığı belki «kuşlarda kısırlık nedenleri » olarak yazsaydınız daha çok dikkat çekerdi.
Paylasimlarinizin devam etmesi temennisiyle...
Khalid

haklısın kadır kardesım :) tesekkur ederım dıkkate alırım bırdaha

mardin hayranı xxx' Alıntı:
ABİ ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK :tamam:

sagolasın kardesım begendıysen ne mutlu bana :))

Merhaba arkadaşlar bende 1çift buz mavi var eş ama yumurtlamıyor acaba kısırmıdıer erkek ötüyor aama hiç yuva yapmadılda ne olabilir bilgi berin acil
--- Mesaj güncellendi ---
Yuvalıklara da girmiyorlar alallı 1 ay oldu

Ama kısır ise nasıl anlarım biraz daha zaman vereyim teşekürler

Ca-D3 EFERVESAN TABLET.webp

FLAGYL SERUM.webp

largopen-250-mg-suspansiyon_big.webp

ZİMAX 50 ML .webp

4 LÜ İLAÇ KARIŞIMI.webp