Kuşlarda çok at sineği oluyor[YARDIM]

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tr-Pasha61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

Tr-Pasha61

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan ÇAKICI
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
Kediler
Başlıktaki gibi kuşlarda çok at sineği var.Bi arkadaş bi toz onermıstı yıkandıkları suya at diye ama o sudan hem ıcıyorlar hem ıcınde yıkanıyorlar.+ Kümesin iç-dış heryerini kireçledim, follukları ve kumesin tabanını 1 haftada bir kireç tozuyla dezenfekte edıyorum.Ama hayla at sineği var ve ciddi rahatsız olmaya basladım.Nasıl önleyebilirim bunu ?
Birde karınca felan oluyor onları nasıl engelleyebilirim ?

ben sana bolfo diye bir toz öneririm kesin çözüm eczannelrede 10 lira ama sana 2-3 sene en kötü ihtimalle ktunun üzerinde güvercin başı 1 2 gram diyo ama bol bol yap bi zararı olmaz hemde kesin çözüm 1 kez yaptıktan sonra yabancı bir kuş getirmediğin sürece kolay kolay bi daha olmuyor kümesindeki heryere yap bi sıkıntı olmaz ama çıplak yavrulara yapma:)

hünkari 03' Alıntı:
ben sana bolfo diye bir toz öneririm kesin çözüm eczannelrede 10 lira ama sana 2-3 sene en kötü ihtimalle ktunun üzerinde güvercin başı 1 2 gram diyo ama bol bol yap bi zararı olmaz hemde kesin çözüm 1 kez yaptıktan sonra yabancı bir kuş getirmediğin sürece kolay kolay bi daha olmuyor kümesindeki heryere yap bi sıkıntı olmaz ama çıplak yavrulara yapma:)

Tam olarak nasıl kullanıldıgı acıklarmısın ?

Arkadaşım eğer kümesine yabani güvercinler dadanmışsa bunu çözemezsin.Ama yabanilerden uzak bir kümesim var sadece kuşlarımdakileri temizliyim dersen benim uyguladığım bir yol:
4-5 litrelik yıkanma kabına su doldur.Bir su bardağı çamaşır suyu koy.Kuşlarını tek tek kafaları dışarda kalacak şekilde 2-3 dakika osuda beklet.Bütün vücudu suda olsun(kafa hariç)
bunu yaparken suyun tüy altlarına su geçecek şekilde kuşlarını ov.
at sineklerinin kuşu terk ettiğini ve bitlerinden temizlendiğini göreceksin
Kuşu saldığında uçamayacak kadar ıslanmış olması lazım yani suyun her tüyün altına geçtmesini sağla.
Not:kostüm kuşu besliyorsan çamaşır suyu renklerinde bozma yapabilir...sonra toparlar.

arkadasım zaten bu ilaç toz yemeğine tuz eker gibi al kanatarının altına kuyruğuna kıç kısmına boyun bölgesine sırtına bağrına tuz eker gibi ek sonra ektiğin yerlerielinle hemen oğuşturuver tamm 1 saat en fazla kümesinin heryerine yap

En bantıklısı blotic var eczanelerden bulabilirsin 5 litre suya 1 kapak koyacaksın kuşlarının kafası suya girmeyecek sekılde batırıp cıkarıcaksın 10 sn fln suda kalacaklar 1-2 gun ayakları ile tepinebilirler ama bi zararı yok geri kalan ilacıda cif şişesıne koy kumesını ilaçlar bol bol

Yabanilerden uzak bi kümesim var :) Yani yabanılerden geçme olasılıgı cok dusuk.Bende blotic düşündüm birçok kişi onu tavsiye etti.17 kuş var hepsini tek tek yapıcam bi kapak yeterlimi 5 litre suya ? Veya suyu yenılemem gerekimi her kus ıcın ? :slm:

Az önce dernege gidip blotic aldım.bi leğene 4-5 litre su koyup ilaçtan 1,5-1 kapak ilaçtan koydum.Sonra kusların kafalarını sokmamak suretiyle kusları sırayla 10ar saniye suya sokup cıkarttım.Bağzı at sinekleri kaçıştılar bazıları suyun ıcınde oldu bazılarıda hayla kuslardaydı.Sonrada camsil şişesini tamamen doldurup 1.5-1 kapak ilaç atıp kümesin iç-dış bütün köşelerini folluklarını tabanını tavanını ilaçladım sinekler felan kaçıştılar.

Simdi
O kuşlarda kalan at sinekleri ölür dimi ? Yani bi sorun yaratmaz ?
Kuluçkada olan 3 çiftim vardı birinin 2. yumurtası gelmemisti daha onlarıda yıkadım 2 si yattı yumurtaya ama tüyleri ıslak ya yumurtaya bısıy olmaz dimi ? Biride yatmadı yani yatarmı ?
Ben sabah ve aksam yemlerim gene oyle sabah yemlemiştim simdide aksam yemeklerini verdim normalde saldırırlardı ama dokunmadılar bile :S
Bide kuslar kabarıp gagalarıyla tüylerini felan temizliyolar ilaç agızlarına gidermi bişey olurmu ?

Biraz çok soru sordum ama ben kus beslemeye baslayalı 1-2 ay oluyor kusuruma bakmayın.

Simdiden tesekkurler

kardeşim güzel bir kabın içine ılık suyu koy ilaç koymana gerek yok kuşları tek tek sok ve yıkanmalrını sagla gorucenki sinekler suyun üstüne bogulmuş şekılde çıkıcaklar kimyasala gerek yok suyun içinde tutunca hepsi neye ugradıgını şaşırıyo zaten.

Arkadasım ben neguen toz kullandım blotıc kullandım bence hıcbırı iş yapmıyor ardap dıye sprey ilac buldum cok işe yarıyor kanaryalar ıcın uretılmıs kumese dırek sıkıyorsun yavruya deymesın turunden sorunlar yasamıyorsunkuşlar içerdeyken sıkıyorsun ben herhangi bi sorunla karsılaşmadım birde kumes deki tüylerden kurtul bol süpürge çöpü at yumurtalıklara kopan tüyleri taşıtma kuşlara

arkadaşlar yukarda arkadaşımızın bahsettiği gibi BOLFO çok kaliteli bir ilaç bit , pire , at sineği gibi kuşların kanataltlarına kuyruk altlarına döşüne ve yuvalıklara yumurta üstüne 10 günlük yavrulara hepsine tuz serpergibi serpin hiç korkmayın , çok iyi sonuç almak için akşam karanlıkta yapınki sabaha kadar uçamasınlar , ayrıca yağmur yağarken çıkarın kuşları dışarıya ıslansınlar yada yağmursuyu biriktirin sadece onunla banyo yaptırın 1 kere ozaman bakın sinek kalıyormu bitleri bilmiyorum ama at sineğine kesin çözüm
saygılar

yağmur yağarken dışarıya çıkar yağmurda ıslansınlar yada yağmur suyunu biriktir onunla banyo yaptır sonucu siz görün efsanelerden alıntı saygılar ,

kardeşim Opigal5 isimli bir toz ilaç var hemen her eczanede bulabilirsin ben bunun üstüne dış parazit ilacı tanımam bende hata yaptım gittim başka bi toz aldım pişman oldum en iyisi Opigaldir sen beni dinle tozu kuşlara döküyosun 5-10 dk sonra kuş bi seilkeleniyo uzerinde ne varsa atıyo ayrıca o at sinekleri kuşların yuvasına dışkı bırakarak enfeksiyon bulaştırıyo o enfeksiyonlar kuşlarda ağır hastalıklar yapıyo saygılar

Bu ve buna benzer sıkıntılar için banyo sularına elma sirkesi katılması ve opigal 5 toz ilacın ense,kanat altı ve içi ile kuyruk üstü bel kısımlarına dökülerek ve kümes içi ve yumurta yaptıkları bölümün her yavru büyüyüp yeme düştüklerinde tekrar yumurta yapmadan follukların temizlenmesini önerebilirim kendim öyle yapıyorum bazen kuşun üzerinde görüyorum elimle dahi yakalayıp öldürdüğüm oluyor... Saygılar...

selamın aleyküm at sineği için tek ve kesin çözüm var yağmur suyu ile banyo yaptır anında göreceksiniz hepsi ölüyor saygılar

cenk1905' Alıntı:
kardeşim Opigal5 isimli bir toz ilaç var hemen her eczanede bulabilirsin ben bunun üstüne dış parazit ilacı tanımam bende hata yaptım gittim başka bi toz aldım pişman oldum en iyisi Opigaldir sen beni dinle tozu kuşlara döküyosun 5-10 dk sonra kuş bi seilkeleniyo uzerinde ne varsa atıyo ayrıca o at sinekleri kuşların yuvasına dışkı bırakarak enfeksiyon bulaştırıyo o enfeksiyonlar kuşlarda ağır hastalıklar yapıyo saygılar
abi tozu avuçlayıp rasgele dökeyimmi üstüne kanadına felen ? ku gagasıyla ibikleyip ölmesin tozu?
1de tozu döküp 5dk sonra suyamı sokalım kuşları?

tozu tuzluk gibi birşeyin içerisinde doldur kanat ve kuyruk altlarına uygula abartmadan dök hiç birşey olmaz eğer kümesin içinde yapacaksan içeride suluk yemlik olmamasına dikkat et

ılacın adı ( ectomin ) sadece kanatlı hayvanlar ıcın uretılmıstır enseye tek damla damlatarak 3 ay boyunca kuslarınıza hıc bır turlu bakterı kus bıtı at sınegı kumes bıtı gıbı dıs parazıtlerden genellıkle korur eger enseye damlatmayıp uzun omurlu olsun ıstıyosanız 1 lt suya 6 damla damlatıp sıprey yoluyla kusun kanat atlarına sıktıgınız da yıne aynı etkıyı saglıyo arkadaslar ve kumesın ıcınede sıktıgınız zaman sıpreyle hıc bocek kalmıyo

Geri