Kuşlarda Halsizlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ua46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

ua46

Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
nurullah çiftçi
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Ben güvercin beslemeye başlayalı 3-4 ay oldu o yüzden bu konularda yeniyim.
Beslemeye başladığımız günden sonra sürekli kuşların bazılarında hastalık oluyo. Bi kaç tanesi felç oldu kafası bazılarında da halsizlik oluyor geçiyor bi köşeye tüylerini kabartıyor orada duruyor öyle çok az yem yiyor.Hasta olan kuşları satmıştık şimdi de bi tanesi aynen bu şekilde tüyleri kabartıp geçiyo bi yerde duruyor.
Acaba soğuktan mı oluyor? geceleri havalandırmayı kapatıyorum ceyran yapmasın diye yine de etkisi olmadı.
Veterinerden aldığım vitaminleri sularına düzenli olarak koydum 5 gün boyunca. O vitaminler bittikten 5 gün sonra da başka bi vitamin daha verecem kuşlara "LEVAMİX" diye bir ilaç bu son vereceğim parazitlere karşı koruma sağlıyormuş. Diğer verdiklerim de bağırsaklarla falan ilgiliydi.
Umarım hastalığı anlatabilmişimdir. Bu hastalıktan kuşları nasıl koruyacağım hakkında yardım ederseniz sevinirim..
Şimdiden herkese teşekkürler

Kardeşim günde 1 deva kuş 1 diş sarımsak ver inş.iyi gelir

diger konularda aradıgın hastalıklar mevcut..sallabas dıye arat..ıkıncı bır mevzu sayın kardesım yuvanı kıreci ıslatıp fırcayla hertarafına surt..mıkrobunu kırar ..sulukları yemlıklerı ıyı bır yıka..hertur hastalık var gıbı hemen hemen o yuzden tavsıyem yuvayı guzel bır temızlık yaptıktan sonra saglamından saglıklı kuslar getır devam et bu hastalıkları cok basını agrıtır yuvana gelen kusta hastalanır moralın bozulur..

Daha önceden de yapmıştım içini dışını kireçle boyadım ama etkili olmadı demek ki. Anlaşılan tekrardan yapmam gerek bunu. Kümesin tabanını iyice temizleyip ızgara koymayı düşünüyorum tünekleri temizleyip ateşle üzerindeki tüyleri, mikropları yakıp iyice temizleyecem bide içini ilaçlamam gerek ama yumurtada yatan kuşlar var onlara bişey olur diye yapamıyorum ilaçlama işini

ilaçlama sen kırecle yuvanı hasta kuslarıda yuvadan cıkar..ama ben ıyılestırırım dersen tedavıler konularda mevcut

Geri