kuşlarda hastalık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşlarımız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mükremin yaman
Meslek
elektronik
İlgi Alanı
Kediler
s.a arkadaşlar bnde sizler gibi kuş beslemeyi seven bi insanım yaklaşık 1 yıla yakındır besliyorum fakat sizler kadar tecrübeli değilim.bnm zümrüt arap ırkında yaklaşık 4 veya 5 aylık yavrudan çıkma bi kuşum var.bu kuş yeni yeni sefer yapmaya takla vurmaya başlamıştı ve en az 20 ile 40 dkka arasında uçuyodu.2 veya 3 gün önce kümesten çıkarıp uçurmak istedim fakat hayvan uçmadı.yerden kalkamadı bile.kanat bile çırpmıyor.öle yerde sekiyor.her şeyi tam hayvanın fiziksel görüntüsünde yada kanatlarında hiç bir sorun yok.yani hiç bir darbede almadı kuş ne oldu anlamadım.yalnız eskisi gibi yem yemeyi kesti çok az yiyor.arkadaşlar nolur sizden yardım istiyorum ne yapabilirim bu kuşu kaybetmek istemiyorum.bana lütfen yardım edin.SAYGILAR...

Yani bir çok hastalık var açıklamalarınız biraz zayıf kalmış , besin takviyesi olarak paletyem den azar azar mama verebilirsiniz .. Vede balık yağı takviye edebilirsiniz ..selamlarŞEREF

Mükremin bey öncelikle foruma hoşgeldiniz.Kuşunuzun hastalığı bir cok sebebten olabilir.Bu konu ile daha fazla detay öğrenmek için, forumda hastalıklar bölümünü incelemenizde fayda var.Bu aralar kuşların tüy ve dinlenme dönemi, gerekli vitamin, kalsiyum taşları ve yemleri bu aralar cok dikkat ediniz, eksik etmeyiniz.Kuş sitresede girmiş olabilir, kumes şartlarınız kalabalıkmı bunu bilmiyoruz.Yakın zamanda kümese dışardan kuş soktuysanız, bir salgının başlangıcı olabilir.Kuşun yem yememesi ve dışkı durumunu değerlendirip ayrı bir bölüme, karantinaya almanızı tavsiye ederim.

öncelikle cvblarınız için sağolun.kümesde çok kuş yok.kümes zaten küçük 4 tane kuş var.ayrıca yabancı kuşda sokmadım.ne olduysa bilmiyorum ama birden bire oldu..

arkadsların dediği gibi çok sebeb var kuşun dışkısını ve burun akıntısını salyasını ince le ona göre bilgi ver

kardeş kuş hakkında bilgi ver ki ona göre bişe yazalım su içmesi normalden fazla mı yada kıçı ıslakmı yani kuş ishal mi burnunda gözünde akıntı falan var mı dıçkısı ne renk ve kıvamı nasıl biraz bilgi ver inşallah diyer arkadaşlarında yardımıyla kuşu iyileştirelim unutmadan ilk yapman gereken şey kuşun ağzına bir tane balık yağı at mujtlaka hayvan yem yemiyor diye bitkin düşmesin sonra hastalıktan değil açlıktan ölmesin

cvblarınız için sağolun.dediğim gibi kuşun fiziksel görüntüsünde yada kanatlarında bir sorun yok.ağız,gözlerinde ve burnunda herhangi bi akıntı ıslaklık veya sorun yok.dışkısıda normal hatta pisliğinin çıktığı bölgede tertemiz.bi kuruluk katılaşma yada yumuşaklık ıslaklıkda yok.yem yemeyede başladı ama hala uçmuyor.bi değişiklik yok.yem olarak karışık mısır çetene veriyorum.balık yağı dediğiniz nası oluyor.yemcilerde bulabilirmiyim..

balık yağı eczanede bulunur kuş yem yemeye başladıysa düzelir hayvan korkup kümesin içinde kendini biryere vurmuş olmasın kanat ve ayak kemiklerini kontrol et kırık çatlak var mı diye

kardeş dediğin ilacı eczanelerden nasıl ne diye istiycez.valla kardeş kırık çıkık varmı bilememde.kantlarında herhandi bi yaralanma izi de yok.kanatları ayrıca düşükde değil gayet toplu ve düzgün..çıkık kırık olsaydı kantları düşmezmiydi..

arkadaşım eczacı arkadaşa balık yağı de verir onların irilisi ufağı olur mu onu eczacıya sor sanırsam standarttırkanatlarını açıp kapatıyor mu hani uçma girişimi felan yapıyor mu kırık kardeş benden sana dost tavsiyesi bu kuşu çevrende kuş besleyen tecrübeli birine göster o sana daha yardımcı olur kuşu görmeden bişe diyemiyorum hadi sağlıcakla kal

merhaba,balık yağı yada balya diye isteyin biri iri biri küçüktür balya işinizi görür.ama fazla kullanmayın isal yapabilir :slm:

evt sağol kardeş.kanatlarını acıyo kapıyo yani bi kç defa kanat çırpıyo.uçma girişimide var ama uçamıyo...yerde sekiyo.kalkamıyo.yem yiyyo...

kardes bildiğim kadarıyla yardıncı olmaya calısayım kusu az bırsey tuylerını yol 250 tetra kapsulu agzından yuttur bırde yaptıgı dıskıya bak yesıl uzun yapıyorsa kurt var ola bılır kurt ilacı alıp vermen lazım

Geri