Kuslarda kanat yenmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baran06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

baran06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
baran anka
Meslek
isci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar kuslarimin hepsinde kanat yenmesi var yani uclari kopmus yenmis gibi,baktim bit varmi diye tahminimce yok genede enseye damlatilan bit ilaci yaptim ,bunula bilgsi olan arkadaslar tsk.

mardin kuşlarının kanat uçları genelde kırılıyor kanatlarını birbirine vurunca uçları parçalanıp kopabiliyor. diğer kuşlarda da gözüküyor ama onlar kanatları fazla vurmadıkları için nadir oluyor. uçmasına en gel teşkil etmeyecek şekilde ise kalsın öyle ama çok kopuk varsa tek tek çekin ama çektiğiniz tüyün uzamasını bekleyin.

kardes mesajin icin tsk ama cekiyorum yerine gelen kanatlarda belirli gn sonra ayni oluyor bir sey var ama bilemiyorum tum kuslarimda oluyor .bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim.tsk

kuş sert kuş ise ne kadar çekersen çek o olay yinelenir. kuşu uçururken incele kanatlarını çok sert mi vuruyor falan diye takip et 2-3 gün saldığında nedenini anlarsın yada tahminlerde bulunursun en azından kendinde

kardes senin dedigini anliyorum bilgilerin icin tsk ama sen benim dedigimi anlamiyorsun kumesimdeki tum kuslarde var kanat yenmesi kanatlarini kopuk kopuk ,tahminimce bit veya parazit veya baska birsey bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim

hmm ben kanat uçlarındaki yenme sansım anladım şimdii. işallah yardımcı olan biri çıkar

bir fotoğraf eklersen belki daha açıklayıcı olur

eğer kuşlar hiç uçmuyor ve damızlıksa belli ölçüde yatan kuşun kanadı bozulabilir ancak ucan kussa durum sudur : kuşlarda kanat yeme ırsidir ve performansı düşüren bir etkendir, o yüzden kanat yiyen bir kuş çok iyi oyun kuşu olsa da elden çıkarılır, damızlıklarını değiştirmeni tavsiye ediyorum kardeş, düzeltemezsin ! saygılarımla...

Geri