Kuslarda kanat yenmesi!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baran06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

baran06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
baran anka
Meslek
isci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar kumesimdeki kuslarimda kanatlarin uclari yenmis veya kopmus gibi bitten suphelendim enseye damlatilan ilactan yaptim pek faydasini gormedim eski kanatlari cektim yenisi gelince belli bir sure sonra tekrar oluyor bilgili olan arkaslar var ise sevinirim.tsk.

Ekli dosyalar

• SP_A0141.webp
    SP_A0141.webp
    15.1 KB · Görüntüleme: 1,349
Taklacı güvercinlerin kanatlarından uçarken veya kalkış iniş anında sesler gelir bu kanatlarını birbirine çok hızlı çarpmalarından dolayı olur böyle oluncada kanat uçları kırılır veya zedelenir sonucuda sizin kuşunuz gibi olur.

Öncelikle Selamün Aleyküm...
Kardeşim taklacı gibi her kuşunda tülek zamanı olur ve her tüyünü (kanatlarıda dahil) değiştirirler.
Büyük ihtimallede tülekde kuşun..
Saygılar...

ikinizin cevaplari icin tsk ama sorun o degil arkadaslar tsk

Kenson diye bir toz var kuşu afif ıslatıp tozu tüy içlerine iyice yediriyorsun bir hafta arayla iki kere yap bu arada kuşlr banyo yapmasın ii geliyor .bende de oluyor.

Taklacı performans kuşlarında, kuşun kanat yemesi hoş görülmez.. istediğin ilacı kullan, bu olay genetik bir eksiklik olduğu için kanat ufalama, kırpma, yeme devam edecektir.. kanat yiyen veya elleyen, yapışan, tutunan,yer yapan vs gibi kuşlara boşuna emek vermeyiniz, sonu hep hüsrandır.. Selamlar..

NECDET KARDES TSK CEVABIN ICIN DENIYCEM ARKADASLARIM TUM KUMESIMDE VAR KUSLARIMIN HEPSINDE OLUYOR TAHMINIMCE BIT VEYA ONUN GIBI BIR SEYDEN HAYVAN STRSTEN ZARAR VERIYOR LUTFEN BILGISI OLAN ARKADASLAR CEVAPLARSA SEVINIRIM!tsk herkese saygilar

Çok çeşitli parazitler var kümese ve yuvalıklara da iyice temizledikten sonra sep. kuşlara zarar vermiyor ben faydasınıı gördüm.
hadi kolay gelsin

Ahmet bey güzel açıklamış siz istediğiniz ilacı kullanına ama taklacı kuş eğer soyunda varsa siz istediğiniz ilacı kullanın fayda etmez kuşlarız eğer uçmuyorsa yani yatıksa ondan olabiliyor eğer uçan kuşsa elden çıkartın gitsin oyle ilaçla felan olacak iş değil ilaçla olsa taklacı besleyen arkadaşların hepsinde bu ilaçlar olurdu

Aynı sorun benim çakmaklıdada var kardeş ancak kuş oyununa devam ediyor ben bir çare bulamadım hala aynı

fotodak kuş kanat yemememiş.kanatlarını baltalamış.buda normaldir.benim görüşüm bu.

abi uçmamış yani oyun yapmayan anaç kuşların bazılarında bu kanat yenmesi oluyor çeksende yeni gelen belli süre sonra yine yer abi yavruları oyuna sok :))

ilgisi yok.. Tamamen genetik.. ne yaparsan yap bu sorun devam edecektir..

filo' Alıntı:
Taklacı performans kuşlarında, kuşun kanat yemesi hoş görülmez.. istediğin ilacı kullan, bu olay genetik bir eksiklik olduğu için kanat ufalama, kırpma, yeme devam edecektir.. kanat yiyen veya elleyen, yapışan, tutunan,yer yapan vs gibi kuşlara boşuna emek vermeyiniz, sonu hep hüsrandır.. Selamlar..

üstad doğru söylüyor. Makbul olan budur. Kanat yiyen kuşlar beslemeye değmez özellikle bu kuş bir taklacıysa!
Kuşlarda kanat herşeydir unutmayın kanatsız kuş kuş deildir.

Geri