KUŞLARDA SES KISILMASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tekço
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

tekço

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet toprak
Meslek
emekli tekçi
İlgi Alanı
Kuşlar
değerli arkadaşlar iyi akşamlar.benim sorunum erkek kuşlarımda ses kısılması ve hırıltı var.fakat neşeleri iyi ne tür ilaç kullanmalıyım. bilgi verirseniz sevinirim.SAYGILAR.

Selamlar,

Arkadaşım benim bu konuda sana olacak yardımım şudur. Eczaneden Tetradox isimli ilacı al bir tane kuşa yuttur... Etkisini göreceksin

Saygılarımla

İyi akşamlar Mehmet bey çeşitli nedenlerden oluşabilecek bu arazı saptayabilirmisiniz? Kirli su içmiş difteri oluşma ihtimali varmı? Kümeste dışkı birikimi çok fazla ve her güvercinin doğar doğmaz boğazlarında yaşamaya başlayan hepsinde bulunan TRİKONAMASlar hat safhaya ulaşıp neden olabilirmi? Kuşun boğazını incelediğinizde beyaz, sarımtrak oluşumlar farkediliyormu? Sağlıklı güvercinle kısık sesli güvercinin yutak görünümünde renk farkı varmı? Beslediğiniz yeme ilaçlama yapılmış ve etken madde böyle bir alerjik reaksiyon gösterebilir. Bu yüzden dikkat edin saptamaya çalışın ona göre yardımcı olmaya çalışalım. Varsayımlarla yola çıkıp kaş yaparken göz çıkarmak doğru olmaz sanırım. Selamlar.

arkadaşlar ilginize teşekürler.tahir bey kuşlarımın temizliği konusunda cok hassasımdır. kümesimin tabanı kum vekirec tozuyla karışıktır.kümesimde kücük yavrular olduğu icin karışık yem veriyorum.palet yem{kuzu yemi}kırık pirinc,cavdar ve civci yemi veriyorum.sularını her gün değiştiriyorum. haftada bir sularına elma sirkeside koyuyorum fakat terslikler beni buluyor SAYGILAR.

Mehmet bey birinci teşhis olarak,
asla ve asla salma, kümes içine kireç tozu koyulmaz. Kireç tozu nemi gördüğünde fermantasyon oluşturur yanma oluşur. Kanat darbelerinde uçuşan kireç zerrecikleri gözlerde ve solunum esnasında bronşlara ulaştığında illaki hasar meydana getirir. Kısıklık sebebi için uygun bir durum.
Fakat yarış atı ve besicilikte tavuk çiftliklerinde kireç tozunun işlenmişi kullanılırki bu işlem görmüş perlitli kireçtir ve yan tesiri yoktur. CALDEZ adı altında satılır ve yıllardır kullanırım sorun yoktur.
İkinci olarak sakın bir daha kuzu için veya tavuk için üretilen palet yemi tercih etmeyin. Nedeni ise;
tavuk ve güvercinin metabolizması farklıdır. Kuzunun çok daha farklıdır. İçinde gelişim için eklenen kan unu, kemik unu, yüksek miktardaki tuz oranı güvercin metabolizması için resmen zehirlemedir. Kısa sürede yararlı görülebilir fakat zamanla iflasa gider metabolizmaları. Ayrıca güvercin SALMONELLA ya karşı çok duyarlıdır. Palet yemin içindeki kan ve kemik unu nemi gördüğü anda veya ambalajında uzun süre beklediğinde derhal bakteri üretmeye başlar. Az bir nemden oluşan küf tavuğa zarar vermez fakat güvercinde anında salmonella salgınına dönüşür. Güvercin kan ve kemik ununa ihtiyacı olmayan bir yapıdadır. Ancak güvercin için tamamen tahıllardan üretilmiş bir kompoze palet yemi içindeki uygun tuz ve mineral desteğiyle verilmesi uygundur. O da asla nem görmeyecek, güneşte beklemeyecek, hijyenik bidonunuzda kapalı gölge yerde muhafaza edilmelidir. Salmonella başlangıcında ses kısıklığı üst solunum yolu enfeksiyonu belirtilerinden start alabilir dikkat edin.
Üçüncü olarak elma sirkesi kullanmak mükemmel bir destektir çok yararlıdır. salmonellaya karşı koruyucudur. İştah açar, barsak hareketlerini düzenler, iç ve dış parazitleri kontrol altına alır. Her şey iyi güzel fakat dozu kaçırdığınızda ne olur? Elma sirkesi şişesini dikin ve büyükçe bir yudum yutmaya çalışın. Genziniz yanacak, su içseniz dahi bir kısıklık bir defarmasyon görülecektir. 300 Gr.lık bir güvercini doz aşımı sirkeyi içmek zorunda bırakıyor iseniz az bir ihtimalde olsa bu mümkün olabilir. İçme suyuna elma sirkesini eklediğinizde su nefaseti kaybolmamalıdır. Sirkeli salata gibi değil 5 lt,lik içme suluğuna 1 tatlı kaşığı kafidir. Eğerki SALMONELLA şüpheniz varsa sadece o dönem için 1 yemek kaşığı verebilirsiniz. Asittir ve fazlası zarar verir. Haftada bir gün olması güzel fakat 1 tatlı kaşığı 5 lt. için yeterlidir. Ayda bir kere veriyorsanız 1 yemek kaşığı olabilir. Salmonella sağaltımı düşünüyorsanız 1 hafta hergün 1 tatlı kaşığı vermeniz yararlıdır. Devamında taze temiz su ile metabolizmadaki yüklenen asit temizlenmesi için bir ay süre vermemek yararlıdır. Unutulmamalıdır ki herşeyin fazlası illaki zarar verir. Geçmiş olsun inşallah yararlı olabilmişimdir. selamlar.

iyi akşamlar arkadaşım.vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim.sizin ve kusculuk camiasının kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar.daha nice bayramlar dilerim.SAYGILAR.

Allah razı olsun kardeşim bende sizin Mübarek Kurban Bayramınızı gönülden kutlar, sağlık, mutluluk, başarılar dilerim.

Geri