Kuşlarda yumurtlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RequeNN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

RequeNN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berkay
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Selamun aleyküm benim 2 çift kuş var 2 çiftte çiftleşiyor.Ne zaman yumurtlar dişiler.Ayrıca bi dişinin kuyrukları kırıldı bazısı koptu bende çektm bi sorun olurmu yumurtlamada??

Eğer kuşun kuyrugunu cektıysen kusun butun enejısı kuyruga gıdecektır oyuzden yumurtlamaz ayrıca toprak kılıde kusların onunden eksık etmesen ıyı edersın nekadar cok eslesırseler okadar cabuk yumurtlarlar. Saygılar...

bide yumurtlarsa ne zaman yumurtlarlar diğer çift

yumurtlarlar hocam kanadı kuyrugu eklıklıgı sorun yaratmaz !

hmm. zaten yuvaya ot taşıyolar bugünde kızıştırıyolardı.Ne zaman yumurtlucaklar bakalım.Bide Bu Yumurta kaç günde oluşup dişi yumurtluyor ?

arkadaşlar ben daha kuşçuluğa yeni başladım 1 çift sabunim var 3 gün önce ot çekiyolardı bnde çam ağaçından düşen o ince dalardan getirdim onu yuva yapmış dişi kuşum ben pek kümesi kapatmam akşam saat 7 gibi kümesi kapattım gece 4 de iş yerine gittim bu arada bn fırıncıyım arkadaşlar kümesim fırının üsünde gititim gece 4de baktım yumurtlamış ama yumurtanın üstünde deildi bu arada yuvayıda kasaya deil iki kasanın arasına yere yapmış neden kaynaklanıyor olabilir acaba bu yavruları kesinlikle almam lazım yardımcı olursanız sewinirim saygılar

merhabalar ben bugun kafese gırıp anı hareket yaptım kuluckadakı kusum kalktı yumurtaya hıc dokunmadım kusum tekrar kuluckaya otururmu

arkadaşlar ve abiler merhaba . uzun süredir güvercinlerle ilgileniyordum yetiştirenlerin yanında takılıyordum falan hafif bişeyler kaptıktan sonra bakmaya karar verdim . kendime alışmak için 1 çift mısıri aldım . ilk 2 gece kümesim ufak ove dandik olduğundan evin içinde ufak bir köpek kullübesinde baktım . kuşlarımı şmdi büyük kümese koydum . ilk saldığımda biraz çekingendiler bana yaklaşmadılar . ikinci saldığımdada bana yaklaşmayıp uzaktan yem yediler .dişi kaçmayı denedi ama kanadı koparılmıştı uçamadı . ne yapmam gerek kümese alıştırmam için yanına 1 çift daha mı almalıyım ve şuan onlardan yavru alabilirmiyim. yardım bkliyorum

RequeNN' Alıntı:
hmm. zaten yuvaya ot taşıyolar bugünde kızıştırıyolardı.Ne zaman yumurtlucaklar bakalım.Bide Bu Yumurta kaç günde oluşup dişi yumurtluyor ?
Yuvaya ot taşıyorlarsa yumurta geliyor demektir yaklaşık en fazla 3 4 gün içinde yumurtlamaları gerekiyor.Tabi ot taşıdıkları süre içinde de çiftleşiyorlarsa bu yumurtlama süresi daha kısa olacaktır.
sabunici' Alıntı:
arkadaşlar ben daha kuşçuluğa yeni başladım 1 çift sabunim var 3 gün önce ot çekiyolardı bnde çam ağaçından düşen o ince dalardan getirdim onu yuva yapmış dişi kuşum ben pek kümesi kapatmam akşam saat 7 gibi kümesi kapattım gece 4 de iş yerine gittim bu arada bn fırıncıyım arkadaşlar kümesim fırının üsünde gititim gece 4de baktım yumurtlamış ama yumurtanın üstünde deildi bu arada yuvayıda kasaya deil iki kasanın arasına yere yapmış neden kaynaklanıyor olabilir acaba bu yavruları kesinlikle almam lazım yardımcı olursanız sewinirim saygılar

Kuşlar kendilerine rahat gelen ortamı seçerek oraya yuva yapar ve yumurtlarlar. Sizinkide demekki yumurtladığı yeri rahat görmüş ki oraya yumurtlamış. Eğer yumurtayı alıp kasaya koyarsanız kuşlar yumurtaya yatmaz eğer kasanın ortasında hiç bir sorun olmayacaksa(yumurta düşme,yavru düşme gibi) bırakın orada çıkartsınlar yavruyu. Aslında bu konu hakkında yorum yapabilmek için resme ihtiyacımız var yuva yaptıkları yerin nasıl olduğunu bilmediğimiz için net bir yorum yapamıyorum. Ama bence bırakın orada çıkartsınlar yavruyu .

patron35' Alıntı:
arkadaşlar ve abiler merhaba . uzun süredir güvercinlerle ilgileniyordum yetiştirenlerin yanında takılıyordum falan hafif bişeyler kaptıktan sonra bakmaya karar verdim . kendime alışmak için 1 çift mısıri aldım . ilk 2 gece kümesim ufak ove dandik olduğundan evin içinde ufak bir köpek kullübesinde baktım . kuşlarımı şmdi büyük kümese koydum . ilk saldığımda biraz çekingendiler bana yaklaşmadılar . ikinci saldığımdada bana yaklaşmayıp uzaktan yem yediler .dişi kaçmayı denedi ama kanadı koparılmıştı uçamadı . ne yapmam gerek kümese alıştırmam için yanına 1 çift daha mı almalıyım ve şuan onlardan yavru alabilirmiyim. yardım bkliyorum
Şahsen ben kanat çekilmesine karşıyım , kuşun o kadar canı yanıyor , çekmek yerine bantlayarakda daha rahat bir biçimde alıştırılabilir. Gerekli kümes koşullarını sağladığınızda kuşların rahat bir ortamı olduğu sürece kuşlar size daha kolay ve çabuk alışacaktır. Şimdi yeni aldığınız için yabancılık çekiyorlar fazla ürkütmeyin kendilerini rahat hissetsinler , ileriye doğru kümesinizi sevdikleri taktirde eşleşip yuva yapacaklardır . Dediğim gibi siz yeterli kümes koşullarını sağlayın gerisini onlara bırakın..

Geri