KUŞLARI AÇIK BIRAKMA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakancam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

hakancam

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan ÇAM
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Balıklar
Merhabalar,

Yazın kuşlarımı tüm gün acık bırakmayı düşünüyorum işten dolayı fazla vakit ayıramıyorum .Karga,Martı vs giremeyeceği şekilde kümesin kapısına nasıl bi cözüm bulabilirim.

hiç bi şekilde kendi kuşun girebiliosa peşinde başka kuşlarda girebilir hatta kaçakta yakalarsın ölelikle kümeste yumurta yavru varsa karga ve martılar tehlikedir ve aynı zamanda yabanilerde hastalık bulaştırabilir. ama telden biyer yapabilirsin..

Kuşların girebileceği büyüklükte pimapen boru kullanabilirsin.Pimapen boruyu istediğin zaman açar istediğin zaman kaparsın.
Saygılar.

bence tel örgü çek

Kümesinden açabilecegin ufak bi delik hemen onun önünede güneşlenebilcekleri tel örgü yapman yeterli olucaktır Devamlı açık bırakman hem tehlikeli olur hemde kuşlarını senden uzaklaştırır diye düşünüyorum.Şuan benim kümesimden ufak bi delik açtım telle kapattım akşam 4 e kadar sahil kumuda getirdim Havuzlarıda var Her gün tatil yapıyorlar:))

Mümkünse kümesinin bi kenarına veyahutta kapısına yukarda arkadşımızın dediği gibi tel örgülü bir bölüm yap...açık bırakırsan kargaların uğrak yeri olu, bende denemiştim hatta kapıyı aralık bırakmıştım...1 ay sonra geldiğimde 42 kuştan 17 tane kalmıştı :) ...en iyisi hava almaları için tel örgüden salma ona imkan yoksa kapıya sineklik şeklinde bir tel örgü çekebilirsen iyi olur...

benim kümesin 1 tanesi 24 saat açık sabah kendileri çıkarlar saat 9:00 şapırtıları gelir inerler yemlerini yerler uçuşurlar akşam olmadanda içeri girerler. benim dedemden kalma eski 2 katlı bi evim var .pencerenin üst kısmından iskoç girişi yaptım alt kısımlarada sac çaktım gelincik çıkmasın diye 1 ay oldu fakat kuşlarım için çok iyi oldu 3 tanesi kısa sürede oyuna girdi hiç uçmamış 2,3 yaşındaki yavrudan beslediğim kuşlarım sıkıya girdi çünkü bende işlerim nedeniyle sürekli şehir dışında oluyorum 1 kümesim daha var ordada damızlıklarım var ordan alacağım yavruları içlerine katıp uçuracağım

Geri