kusları ayar yapmak ıcın yontemlerınız soyleyer mısınız??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RjKiLLeRs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

RjKiLLeRs

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TAMER KILIC
Meslek
ÖGRENCİ
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
S.a beyler ben yenı kus bakmaya basladım da ...kuslarımı ayar yapmak yontemlerınızı soyleyebılır mısınız...cevremde de cok uyanık kuscular var da..!!şimdiden herkese teşekkür ederim

a.s bu özellik kuşun kendi kanında vardır.yani iyi özellikli akıllı soy kuşlardan alırsanız sorun cıkmaz. fakat iyi yem iyi su iyi bakım eşsiz olmaması v.s. bunun gibi bir sürü faktör var ama bence en kolayı iyi soy almak değilse kendi semtinden kesinlikle kuş almamak.

sana ogrendigim kadariyla anlatmaya calisyayim... kuslarin es ise erkek disiyi yumurta icin yuvaya kosturdugunda erkegi salablrsin disiyi gostererekde indirirsin kusu ogrendim bnde yeni paylasiyim dedim ta bi 1 2 hafta cikarican yemlicen falan cano...

Re: kusları ayar yapmak ıcın yontemlerınız soyleyer mısınız?

rakı içir ama sek olmasın haftada bir kavun beyaz peynir ohh tam ayar olur :) kelebek falan besliyosan on numara fırıl fırıl döner..şaka bi yanada iyi bakarsan yerini severse tamamdır.kelebek saya dönek falan beslemiyosan kolay kolay bi yere inmez.bu tarz kuşlar biraz salak olur her pırıltıya çakılır.herkese iner herkes yakalar bunları.yerin müsaitse vaktin bolsa beklerim ilgilenirim diyosan şamatalı hareketli ekşınlı patırtılı kuş seviyosan mardin (oyun kuşu)besle..düz kuş seviyosanda bango baska bursa posta tarzı kuş besle hiç biyere gitmezler.özelliklede posta besle sende uçan kuş ömür boyu sende kalır satsan kanatlarını kesseler 5 sene sonra bile kanat verseler sana gelir kimsede bağlasan durmaz..posta alıcaksanda hiç uçmamış yavrulardan alıcaksın yada kendin damızlık yapıp yavru alıp uçurcaksın.yoksa milletten alimde uçurim dersen sende de durmaz..yani ayarsa al sana 24 ayar kuş..bulgaristana verdiğimiz kuş 7 sene sonra geldi sen hesap et.bu ayar işindeki son nokta mülakat kuşlarıdır.asla ilk uçtuğu yerden başka bi yere alışmaz benimsemez durmaz.istersen on çift yavru al kuş sütüyle besle kanat verdiğin anda yol alır gider.

-BEYAZADAM-' Alıntı:
rakı içir ama sek olmasın haftada bir kavun beyaz peynir ohh tam ayar olur :) kelebek falan besliyosan on numara fırıl fırıl döner..şaka bi yanada iyi bakarsan yerini severse tamamdır.kelebek saya dönek falan beslemiyosan kolay kolay bi yere inmez.bu tarz kuşlar biraz salak olur her pırıltıya çakılır.herkese iner herkes yakalar bunları.yerin müsaitse vaktin bolsa beklerim ilgilenirim diyosan şamatalı hareketli ekşınlı patırtılı kuş seviyosan mardin (oyun kuşu)besle..düz kuş seviyosanda bango baska bursa posta tarzı kuş besle hiç biyere gitmezler.özelliklede posta besle sende uçan kuş ömür boyu sende kalır satsan kanatlarını kesseler 5 sene sonra bile kanat verseler sana gelir kimsede bağlasan durmaz..posta alıcaksanda hiç uçmamış yavrulardan alıcaksın yada kendin damızlık yapıp yavru alıp uçurcaksın.yoksa milletten alimde uçurim dersen sende de durmaz..yani ayarsa al sana 24 ayar kuş..bulgaristana verdiğimiz kuş 7 sene sonra geldi sen hesap et.bu ayar işindeki son nokta mülakat kuşlarıdır.asla ilk uçtuğu yerden başka bi yere alışmaz benimsemez durmaz.istersen on çift yavru al kuş sütüyle besle kanat verdiğin anda yol alır gider.

sizin bölgenizde saya ve kelebek besliyenlerin tümkuşları yakalanıyormu inanın çok merak ettim. ben Ankara da saya ve kelebek besliyorum. ve benim terasım öyle ki sadece bir önü açık ve diğer tüm yerler kapalı olduğu halde şu an sayam ve kelebeğim yakalanmıyorlar.bazıları bazı zamanlarda dönmekten aptallaşıyorlar 1 gün sonra kümesin önünde bekliyor buluyorum. daha dün 2 adet taklacıyı yakaladım sahibine verdim. bakın posta yarışlarına veya güvercin satış ilanlarına avareden geldi, tutak gibi ifadelerle kuşlar satılmaktadır.içlerinde postasıda var, taklacısıda,sayasıda,kelebeğide, bursa kuşuda,adana dalıcısı da var. kuş alırken hangi kuş beslenmeye karar verildi ise o kuşun alınacak olan kişiden uçurulmasını talep edin bu talebinizide mesela hafta sonu yapınki tüm kuşçular evinde kuş uçuruyor olsun.uçurduğunda evine gelirse performansınıda beğenirseniz alın. salmalarda sadece renklerine, kostümlerine göre kuş üretip satanlardan kuş almayın.neden derseniz bu kişiler kuşun performansına, damarına bakmazlar,sadece kostümüne,rengine ağırlık verirler.bu tür kuşları uçurduğunuzda ilk ve son performansını görmüş olabilirsiniz. yada bildiğiniz tanıdığınız itimat ettiğiniz kişilerde veya bu kişilerden duyduğunuz satılıpda gelen güzel kuşlar varsa o kuşları alma yoluna gidin.kesin kanatlarını o kuşların yavrularını alma yoluna gidin.postalarıda aynı şehirden veya yakın şehirlerden almayın. alırsanızda yeni yeme düşmüş olanlardan almaya bakın.bu yavruları bile kanatlarını en az 1-2 hafta bağlı tutun. benim bildiğim kuşun kanı sağlamsa kimseye yakalanmaz.kanı bozuksa nerde yem varsa oraya gider.yakalanmış kuşları almaktan uzak durun.yakalanan kuş ilk sahibine kazık attı ise sizede kazık atabilir.(bu yakalanma bir kuşçu tarafından kümese indirilipte kümese sokulmak suretiyle yakalanmadır.çatılarda geceleyin elle yakalananlar bu konu dışındadır.

teşpihde hata olmaz ve istisnalarda kaideyi bozmaz..her kuş kaçar iner yakalanır diye bişey yok zaten böyle olsa kimse kelebek saya beslemezdi.burda yazdıklarıma katılacaktır çoğu kuşçu arkadaş.yazdıklarımda kuşların karakteristik özellikleridir.yazınızda sizde mülakat kuşunu aynı ilden hatta yakın şehirden bile almayın diye belirtmişiniz :)demekki mülakat kuşunda hem fikiriz.kelebek ve saya kuşu çevremde besleyen arkadaşların muabbetinde hep oraya çakıldı buraya çakıldı ona indi buna indi tarzı söylemler duyuyorum kendi beslediğim bi ırk deyil oyunları gerçekten çok güzel hoş.bu kuşlara bırakın pırıltıyı kuş göstermeyi,yerden beyaz kağat bile sallasak ona bile tepki veriyolar dalıyolar.benim çevremde en çok alıştırılıp uçurulduğu halde 2-3 senelik aynı yerde uçan yavrusu yumurtası alınmış kuşlardan kaybedilen kaçırılan sağa sola yakalatılan kuştur saya cinsi.hiç uçurulduğu kümesten posta bursa kuşu yakatan kaybeden görmedim duymadım.yukarda konusu açılan ayar olmak deyimi eğer eve yuvaya bağlılıksa sadakatse bu işin number one ları posta ve bursa kuşlarıdır..bu konuda bu iki cinse hayran olmamak mümkün deyil.postalar zaten bu işin 24 ayarı.kelebekleride bizim burdaki kuş camiasındaki tabirle sayaları salak sayarlar..bırakın sağa sola düşmeyi yakalanmayı ben döne döne kamikaze gibi resmen çatıya çakılarak ölenleri ve hatta çatıyıda ıskalayıp asfalta ve gene hatta ve hatta giden arabaların üstüne çakılanları bile gördüm güldüm giden arabanın üstünde ışıkmı görüyo noluyosa resmen arabaya dalan kuşlar gördüm şaka deyil bu yazdıklarım...bunları ben kendi gözümle gördüm.bu kuşların aklından endişe etmimde napim :) kuşların hepsi meraklısına göre güzel özeldir eywallah ama arkadaş konu açmış sormuş.bende kendi gördüğümü bildiğimi şahit olduğumu yazdım..yorum bizden taktiri sizden...bizimkisi kendi tecrübelerimizi paylaşmak yoksa kelebeği yada bi başka ırkı beslemek tamamen zevk işidir.ilerde başka bi ırk beslicek olursam bende ekşını hareketi sevdiğim için kelebek dönek tarzı deli dolu oyun yapan bu kuşlardan beslerim salak malak ama ilginç bi hayvan bunlar.evi barkı unutup karıştırsalarda sağa sola çakılsalarda kaçsalarda müthiş oyunları var.zaten kafalarının karışmasının sebebide bu oyunları.

Geri