kuşları hiç salamıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ertugondes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ertugondes

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir öndeş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar bildiniz izere istanbulda havalar çok kötü yağmur ,rüzgar...o yüzden kuşları yaklaşık 4-5 gün oldu uçuramıyorum ve dışarı salamıyorum havalanmaları için ve benim yuva fazla büyük olmayıp 10 tane güvercin var ve güvercinler baya pislendi ama yuvayı elimden geldğince temizlemeye çalışıyorum ama ne kadar çabalasan yine pisleniyolar sonuçta hep yuvadalar ve bu yüzdende hastalanmalırndan korkuyorum bu konuda bana yardım edermisiniz yani takviye amaçlı bir ilaç yada temiz kalmaları için bir yöntem :ne: :ne:

Küçük kümeste fazla kuş varsa kuşların hep kirlenir önümüz kış bence kuşlarının bir kısmını azalt. Yaza girince yeniden çoğaltırsın. Hasta olmamaları içinde vitamin verebilirsin veya yem karışık yem kullan ve mineral taşıda ekle yeme.. Ben bu şekilde yapıyorum ve hava ne kadar kötü olursa olsun. Akşam 4 de çıkartıyorum. Kaldırmadığım için hiç uçmuyolar. Sadece çatıda geziniyolar bişeyler falan yiyorlar sonra 4:30 da falan içeri giriyolar. Yani az da olsa bi hava almış oluyolar...

........SİNAN ÖZTEKİN..........

Merhaba hava nasıl olursa olsun kuşların kirlenmemesi için size taban ızgarayı katiyetle öneririm.Kuşların yemi kirli yerden yemesininde önüne geçmiş olursunuz.Böyla kötü havalarda yemide yemliğe koyarsanız hastalıklarında önüne geçmiş olursunuz.

polllat' Alıntı:
Küçük kümeste fazla kuş varsa kuşların hep kirlenir önümüz kış bence kuşlarının bir kısmını azalt. Yaza girince yeniden çoğaltırsın. Hasta olmamaları içinde vitamin verebilirsin veya yem karışık yem kullan ve mineral taşıda ekle yeme.. Ben bu şekilde yapıyorum ve hava ne kadar kötü olursa olsun. Akşam 4 de çıkartıyorum. Kaldırmadığım için hiç uçmuyolar. Sadece çatıda geziniyolar bişeyler falan yiyorlar sonra 4:30 da falan içeri giriyolar. Yani az da olsa bi hava almış oluyolar...

........SİNAN ÖZTEKİN..........

kardeşim ben senin dedğin gibi yapmak isterim ama benim kuşların hepsi full oyun dışarı çıkartıom gezinsin diye yerde kanatlarını açma hareketleri yapıyor bi bakıyorum kuş yok yerde bi bakıyorum havada uçuyor yere gelip onlarca deneme yapıo fişkeliyor tekrar yükseliyor o yüzden o işte benim için zor ama dedğin gibi kuşları azaltıcam 10 tane var 2 tanesini çektim yani benim değil

eğer catıda beslıyorsanız bol bol yem verin sonra bırakın tokken pek ucamazlar eger bu dediniz cok zor dıyorsanız kumesın onune tam boyuna uygun tel yaptırın onu takın bence faydalı olur.. temızlık konusundada bişi dicem cok fazla ustune dusmeyın yanı tabiki temızleyın ama kusların bagısıklıgı acısından biraz pis ortam sorun getirmez.

kedı falanda sorun olur sızın için sız anca yaza dogru ucurursunuz kusları basında durmak sart olmus sızın ıcın.. ama olsun guvercın beslemek sabır ısıdır elınızden geldıgınce özen gosterın ii bakın yeterlı olur =) hasta olmamaları ıcınde o dedigim tel koyma konusunu unutmayın cok ise yarar

havanın kötü oldugu günlerde aksam olmasına yakın hava kararmaya basladıgı zaman cıkar kuslarını dısarda yem yiyip, sularını içsinler 15 - 20 dk. bile dursalar yeterli ben kıs aylarında eger ucurma imkanı yoksa oyun kuslarıma genellikle böyle yaparım, terasdan catıya bile kalmıyorlar hava kararmaya basladıgı ıcın, tabi ürkmemelerıde gerek...
kümesde kapalı kalmaları sorun olmaz ama düzgün yem yiyemeyip, su ıcmemezlerse kıs aylarında hasta olmaları kolaylasır vücut direnlerı düser. ins. ilerde cok daha iyi bir kümesin olur

oyunlu limoni' Alıntı:
havanın kötü oldugu günlerde aksam olmasına yakın hava kararmaya basladıgı zaman cıkar kuslarını dısarda yem yiyip, sularını içsinler 15 - 20 dk. bile dursalar yeterli ben kıs aylarında eger ucurma imkanı yoksa oyun kuslarıma genellikle böyle yaparım, terasdan catıya bile kalmıyorlar hava kararmaya basladıgı ıcın, tabi ürkmemelerıde gerek...
kümesde kapalı kalmaları sorun olmaz ama düzgün yem yiyemeyip, su ıcmemezlerse kıs aylarında hasta olmaları kolaylasır vücut direnlerı düser. ins. ilerde cok daha iyi bir kümesin olur

inşallah abi ben bu kümesi bir heves babama yaptırdım 5 kuş bakıcam dedim ufak bir kümes yaptırdık şimdi işi iicene büyütmek istiorum elimdeki kuşlardan yavru alıp 25-30 kuş yapmak istiyorum elimdeki kuşlarda basit kuşlar deil 2 ala(biri mavi biri sabuni ala eşlerve basık öntepe)bir çift miski (erkek buz miski,dişi kara kanat miski),1 çakmaklım ve onun eşi sarı kafa miski ve tek dişi miskim(en oyunlusu dişi miskim eş aldım ama malesef kaçtı)ve 3 tanede başkalarından çektiğim erkek küllü,erkek trakya yerlisi ve ne olduğunu bilmedğim ama bana şinasi dedikleri bir kuş çektğim 3 kuşu da kış ayları olduğu için elimden çıkartıp yuvadaki kuş sayısını azaltmayı ve yazında elimdeki 6 kuştan yavru alıp kuşları çoğaltmayı planlıyorum ama bir aksilik çıkmaksa tabi

saygılar Emir

kümesin icine toz kirec serp sandiklara falan duvarlara hastalik olmaz kolay kolay

Geri