Kuşları nasıl indiririm?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mysterio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

mysterio

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
uğur YASSI
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar benim 4 adet kuşum var,kuşları 2 aydır bakıyorum yeni yeni salmaya başladım bir kaç gündür kısa süreli salıyorum,bugün kuşlar ın hepsi birden havalandılar ve çevremdeki binaların çatılarında geziyolar,kuşlar aç yem atıyorum ama inmiyolar,bizim yan binada kaldılar bu gece acaba sabah onları nasıl indiririm? yemede gelmiyolar,yem atmaktan başka ne yapabilirim?Elimde başka kuşda yok.Arkadaşlar lütfen yardım edin.Teşekkürler

selamlar(benim fikrim) kuşlar eğer başka damlara kalkıp ınmeden ilk uçuşlarında direk turladılarsa biraz zor olucagını düşünüyorum eğerki kumesını alışmışlarsa tavsıyem bır tane kuş almanız o kuş yem yerken diğer çatıdakı kuşlarda açsa o kuşu gorup inebilirlerde inmeye bilirlerde..umarım geri donerlerr..

saygılarımla

Kümesin önüne kanadı bantlı kuş koyun diyeceğim ama başka kuş yok dediniz, yani bekleyin bakalım daha öncede saldığınızı söylüyorsunuz , iyce acıkınca inmeleri gerekir kuşların .
Uzaklaşmamış yakın çatılarda bekliyorlar diyosunuz yerde kuş görseler inereler olmazsa ödünç falan alın birdaha ki seferde yerde kuş bırakın uçamayan yerde kalan kuş, ki görsünler birkaç kez inip çıkınca alışırlar . Kolaygelsin bol şanslar.selamlar.ŞEREF

Etrafinda baska kus besleyen yoksa inme sansi dahada artar eger varsa etrafinda baska kuscular oralara inebilirler, sen yerde yinede cok az yem bulundur sabaha iyice acikirlar buyuk ihtimal inmeye calisirlar zaten birisi inerse digerleri pesinden gelir inerler.Insallah inerler ne diyelim , daha gecen hafta benim 1 tane kacti umarim seninkiler kacmazlar.

Kuş görseler kesinlikle gelicekler ama elimde kuş yok, yakında kuş alabileceğim bir yer de mevcut değil.yarın birşekilde kuş temin etmeye çalışacağım.Teşekkürler

FAZLA DAYANAMAZLAR IYICE ACIKTIKLARINDA INERLER AMA ETRAFINDA KUSCU VARSA ONADA INEBILIRLER YERDE YEM BIRAKMA YOKSA SABAHIN ERKEN VAKITLERINDE INIP YEMI YEDIKTEN SONRA YINE KALKARLAR...

Arkadaşlar çok sevinçliyim hepinize çok çok teşekkür ederim kuşlarımdan eş olan 2 tanesi 3.gün sonunda bugün geldi.Çok şaşırdım ama bi okadarda sevindim,kuşlar çevreyi tanımamalarına rağmen geldiler.Kuşları aldığım yakınım çok akıllı kuşlar olduklarını söylemişti inanmamıştım,İnşallah diğerleride gelir ama bunada şükür.ilk kuşlarım olması nedeniyle mi bilmem ama 3 gündür doğru düzgün uyumuyodum valla kuşların gitmesi nekadar zormuş ya allah kimseyi kuşlarından ayırmasın.

Gözün aydın diyelim Uğur kardeşim.Kuşçuluğa yeni başladığını söylemişssin.Bu gibi şeylerle hergün tecrübeler kazanıp,bazen yüksek heyacanlar yaşayıp,güvercin sevdasının ne kadar derin bir sevda olduğuna kendin tanık olacaksın.kuşçuluk hayatında başarılar.
Bu arada diğer kuşları görebilyormusun çevrede?

gökhan @k' Alıntı:
Gözün aydın diyelim Uğur kardeşim.Kuşçuluğa yeni başladığını söylemişssin.Bu gibi şeylerle hergün tecrübeler kazanıp,bazen yüksek heyacanlar yaşayıp,güvercin sevdasının ne kadar derin bir sevda olduğuna kendin tanık olacaksın.kuşçuluk hayatında başarılar.
Bu arada diğer kuşları görebilyormusun çevrede?

Öncelikle çok teşekkürler
Evet bu olaydan çok güzel dersler çıkardığım kesindir.
Diğer kuşlarda ilk 2-3 gün içinde çok yakındaki çatılarda dolaşıyolardı ama şimdi çok uzaklaştılar gün içinde neredeyse hiç göremiyorum.İnşallah gelirler ne diyelim artık.

Gözunaydin arkadasim kuslarin tekrar geri gelmesi kadar sevindirici birsey daha yok umarim diger kuslarinda gelir hersey gonlunce olsun

saygilarimla

Arkadaşlar kuşlarımdan biri daha bu gün geldi süper ya bi baktım kümesin etrafında dolanıyo hemen kümese aldım kuşlar acaip sevindiler sürekli ötüyolar,atlayıp zıplayıp duruyolar hemde en beklemediğim ençok uzaklaşan kuş geri geldi,hemde 4. günde. :oley: Bakalım diğeride gelicekmi.
Arkadaşlar ben bu kuşları bidaha nezaman salmalıyım?
Acaba yerde durması için başka kuş alıp kuşları sonramı salmalıyım?

kendine iki tane yoz kuş edin onları uçurma başka çatıya konunca onlara yem ver yozların yem yediğini görünce gelirler belki kesin değil ama denemeğe değer inşallah gelir kuşlarınız saygılar

Artik yuvayi biliyorlar demektir bi kac gun daha disari cıkart bi kac saat gezsinler yemle iyice cevreyi gorsunler esli olan kuslarin disilerini ucurma erkeklerini ucur yerde mutlaka kus olsun

saygilar...

kuşların buyuk ıhtımalle yerde ki bırşeyden korktular (kedi,sansar,gelıncık v.b)
ındırmek ıcın emanet bırkus bul kanadını bantla ve yemle kolay gelsın arkdasım...

iki ay kusun alismasi icin uzun bir sure ve bu surede eger kus kumesi ogrenemediyse
senin guvercinleri alistirma asamasinda yaptigin bazi eksikler olabilir.ve yeni baslaniliyorsa kumeste en az bana gore 3 veya 4 cift kus olmali ve bunlarin esli olmasi mantiklidir.
ve kuslari her gun ayni saatte salmali ve yemlemeli kusun kumese alismasi icin iyi bir yemleme egitimi almasi sart ilk aldiginiz da ilk ayda kanatlari bagli olarak kumese girip cikmalarini ve cevreyi kendileri ogrenmeleri saglanmali sonrasinda kanatlari acilinca ilk ucuslarini kendileri yapmali cevreyi ve kumesi gorerek ucarlar ama arkadaslarin dedigi gibi her zaman kumeste kus olmali her ihtimala karsi baska catiya konar inmezlerse o zaman kumesteki kuslari cikarip birazda yem verdiginizde diger kuslar da gelecektir.
onun icin kuslarin her zaman ac ucmalari ipleri sizin elinizde tutacaktir.
ben yurtdisinda santiyede besliyorum daha bir ay olmadi 4 cift kus ile basladim kuslar 2 haftada kumese alistilar ve artik duzenli olarak ucmaya basladilar.
insallah senin kuslarda bir duzene girer.
ama dedigim gibi disiplin sart egitim sart buna cok dikkat et her gun ayni saatte ucurmaya ve yem vermeye dikkat et yeter

kardeş diğer kuşlar gelmediğine göre bişeylerden ürkmüş olabilirler ama 4. günde 1 geldiğine göre inşallah diğerleri de gelir

Diğerleride derken sadece 1 tanesi geri gelmedi.gelenleride artık uçuruyorum.

bencede al tane kuş harıltılık werirsin o zmn inerler
KUBİLAY saygılarımla......

Geri