Kuşları tüyden erken çıkartmanın yolları!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar malum bu aralar bütün kuşlar tüyde... Peki kuşları tüyden erken çıkartmanın yolları nelerdir? Herkes burada bildiği şeyleri paylaşsın mesela ilk ben başlıyım:
Tüye giren kuş öncelikle, uçurmaya çalışılmamalıdır. Çünkü kanatları döküldüğü için hayvan uçamaz ve kendini zorlar ve bunun sonucu olarak çok kötü şeyler olabilir(Örn: kanadını ağrıtabilir). Benim ustalarımdan duyduğum kadarıyla kuşların tüyden erken çıkmasını sağlamak yulafla olur. Yani bu aralar kuşlara yulaf yedirmek lazım. Ama bizler İstanbulda yulafı bulamıyoruz. Peki başka neler yedirmeliyiz kuşlara?
Birde ben bişey daha duydum ama bana biraz saçma geldi bakalım sizler ne diyeceksiniz: 5 litre suya 1 çay kaşığı çamaşır suyu kuşları tüyden çıkarırmış..

Bu arada kuş ne kadar iyi besleniyorsa tüyünü o kadar fazla dökermiş Yani eğer siz kuşunuzu iyi besliyorsanız kuş tüye çok iyi girer nerdeyse bütün tüylerini dökermiş....

SİNAN ÖZTEKİN

Birde vitaminle çabuk geçiyormuş ama hangi vitaminle bilmiyorum bilen var mı?

SİNAN ÖZTEKİN

slm kuşun tüy den erken çıkma yolunu bilmem ama 5 litre suya 1 çay kaşığı çamaşır suyu koymak bana biraz saçma geldi kuşun iç organları yanar :?

Kuşun sağlıklı tüğe girmesi ve tüğlerini düzmesi bakımı ve beslenmesiyle doğru orantılıdır. öyle çamaşır suyu falan değil gerekli olan, ilk önce yapılması gereken mümkünse her gün kuşlara banyo yaptırmak, içecekleri suyu her gün değiştirmek, yem çeşidi olarkta souylmuş arpa tüğe giren kuşlara rahatlık sağlar,ama en önemlisi bu mevsimde banyo,

onder41' Alıntı:
slm kuşun tüy den erken çıkma yolunu bilmem ama 5 litre suya 1 çay kaşığı çamaşır suyu koymak bana biraz saçma geldi kuşun iç organları yanar :?

Bana da saçma geldi o yüzden sordum :hhh: Güya kuşun içini temizliyormuş :hhh:
Kuşları öldürmenin alemi yok....

SİNAN ÖZTEKİN

dushekimi' Alıntı:
Kuşun sağlıklı tüğe girmesi ve tüğlerini düzmesi bakımı ve beslenmesiyle doğru orantılıdır. öyle çamaşır suyu falan değil gerekli olan, ilk önce yapılması gereken mümkünse her gün kuşlara banyo yaptırmak, içecekleri suyu her gün değiştirmek, yem çeşidi olarkta souylmuş arpa tüğe giren kuşlara rahatlık sağlar,ama en önemlisi bu mevsimde banyo,

Bütün gün tepside su önlerinde hazır ve bütün her gün yıkanıyolar. Ama buna rağmen çok fena tüydeler hele 2-3 tanesi valla yan çatıya bile gidemiyor ben terasta besliyorum çatıya zor çıkıyolar.
Bu arada ben karışık yem yediriyorum içinde arpa var ama yemiyolar.

SİNAN ÖZTEKİN

Arkadaşlar biraz daha araştırma yaptım yeşillikte iyi geliyormuş tüye...

SİNAN ÖZTEKİN

bu yöntemdeki amaç kuşlardaki bit ve parazitlerin dökülmesidir
onder41' Alıntı:

Ozdemir59' Alıntı:
onder41' Alıntı:

Ama kuşlar o sudan içince bi zarar vermez mi?

SİNAN ÖZTEKİN

Kuşlar tüğdeyken bol bol siyah küçük çekirdek verin en doğal ve pratik yöntem ama ayrı verin yemden.

BReZza' Alıntı:
Kuşlar tüğdeyken bol bol siyah küçük çekirdek verin en doğal ve pratik yöntem ama ayrı verin yemden.

Bunun ayrı olmasının nedeni nedir? Yani ben karışık yem kullanıyorum ve içinde bolca çekirdek var. Böyle olmuyo mu ayrı mı vermek gerekiyor?

SİNAN ÖZTEKİN

polllat' Alıntı:
Ozdemir59' Alıntı:
onder41' Alıntı:

SİNAN ÖZTEKİN
selamlar
kuşların sularına konulan 5 litre ye bir kapak çamaşır suyu hiç bir zarar vermez
hayriyetten banyosuyuna konulan çamaşır suyuda kuşların hem bit ve haşeresine hemde kendi temizliğine faydası vardır...
SAYGILAR...

BATILI' Alıntı:
polllat' Alıntı:
Ozdemir59' Alıntı:
onder41' Alıntı:

SİNAN ÖZTEKİN
selamlar
kuşların sularına konulan 5 litre ye bir kapak çamaşır suyu hiç bir zarar vermez
hayriyetten banyosuyuna konulan çamaşır suyuda kuşların hem bit ve haşeresine hemde kendi temizliğine faydası vardır...
SAYGILAR...

Peki bişey soracağım bonyo sularına çamaşır suyu katınca kuşun gözüne falan zarar vermiyo mu?

polllat sen post kasıyosun her konuda bir çok mesajın var biraz daha suskun olmaya dikkat et

Tüy mevsiminde kuşların bu dönemi en rahat şekilde atlatabilmesi için kullanılan GERVİT-W adında bir vitamin vardır ondan kullanın fiyat olarak yüksektir yalnız kesinlikle görülen neticeye değer..

arkadasım yesillik derken kuslarınıza bol miktarda semiz otu yedirin semiz otununda ilacsız olan larına dikket ediniz hem içini temizliyormus bir sürüde yararı varmıs

nusretgskr355' Alıntı:
polllat sen post kasıyosun her konuda bir çok mesajın var biraz daha suskun olmaya dikkat et

Ne demek istediğini tam anlamadım üstelik konuylada bir alakası yok. Benim mesaj yazmama kimse karışamaz. Fazla mesaj yazmak yasak olsaydı zaten yöneticiler belirli bi sınır koyardı.

SİNAN ÖZTEKİN

kemal' Alıntı:
Tüy mevsiminde kuşların bu dönemi en rahat şekilde atlatabilmesi için kullanılan GERVİT-W adında bir vitamin vardır ondan kullanın fiyat olarak yüksektir yalnız kesinlikle görülen neticeye değer..

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim Kemal abicim. Ben 2-3 çeşit vitamin denedim ama hiç bir işe yaramadı bende şimdi doğal yollardan çözüm arıyodum. Bunuda denicem...
Bu arada benim kuşlarım tüyden bayağı çıkmaya başladı ufak ufak uçmayada başladılar. tüyleri döküldüğünde malum uçamıyodu hayvanlar ben de gıcık oluyodum ama artık morelim düzelmeye başladı 2 gündür maaşallah kuşlar iyi uçuyo...

SİNAN ÖZTEKİN

Semiz otu tüye erken sokar erken çıkarır.soyulmuş arpa da iyidir

Canım kardeşlerim izliyor okuyor ve bekliyorum lütfen yazmış olmak için yazmayın bilmiyorsanızda biliyormuş havasında olmayalım bu yazdıklarınız deli saçması şeyleri genç kardeşlerimiz de okuyor dolasısıyla çamaşır suyu meselesine fena takıldım o arkadaşa da bir çay kaşığı vermek istiyorum onun da içini dolayısıyla kafasını temizler ufku açılır ve gözleri daha iyi görür .Hayvanlar normal zamanlarda zaten uçarken tüylerini dökerler kapalı ve güneş görmeyen efor sarf etmeyen kuşlar erken tüye sokulmak istenir ise o zaman sularına Berovit-B ,E selenyum veya E-sevil yemlerine (saka yemi )arpa soyulmuş yulav yaz aylarında kavun çekirdeği verilebilir selamlar.

Ahmet ağbi doğru söylemiş çamaşır suyu son derece yanlış bir bilgidir, unutmayın ki banyo suyunu aynı zamanda içiyorlar. Tüy yapısının % 88'i proteinden oluşur, kuşların bu zamanı çabuk atlatması için protein ağırlıklı yem ve vitamin verilmeli, sıcak havalarda haftada 2 kere banyo yaptırılmalı. Tüy döneminden çıktıktan sonra kışın karbonhidrat ağırlıklı yem veriyorum, böylelikle yağlanmaları önlemiş oluyorum ve uçucu oluyorlar.

Geri