Kuşlarım aniden öldü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan angaralı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

angaralı

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Selçuk Pehlivan
Meslek
müdür
İlgi Alanı
Kediler
Sevgili dostlar;
Hayatımda hiç başıma gelmeyen bir olay oldu cuma akşamı 3 günlük bir seyehat yapmak zorunda kaldım pazartesi gün gece kümesime girdiğimde şok oldum,7-8 tane kuşum ölmüş terasım kuzey cephede olduğu için sular donmuş,kuşların susuzluktanmı hastalıktanmı öldüğüne karar veremedim,geçtiğimiz yıllardada sular hep donardı ama bildiğim tek şey kuş 2-3 günde susuzluktan ayrıcada soğuktan pek etkilenmez bu duruma anlam veremedim daha, herhangi bir hastalık yoktu sadece bir kuşum çok yaşlı buradada bahsettiğim gibi kuruluk olmuştu bir tek bu olay vardı onun harici bi hastalık belirtisi yoktu..sadece sularına vitamin eklemiştim gitmeden
Böyle bir olayla ani ölümler olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler.....

Selamlar Selçuk bey,

Geçmiş olsun, soğukdan donarak ölebilme ihtimali bana çok zayıf görünüyor. Suların donduğunu yazmışsınız, acaba susuzlukdan mı öldüler. Güvercinler susuz olarak ne kadar süre yaşayabilirler bunu hiç araştırmadım, ama bagırsak sistemine yapışan ve kuşların bol bol su tüketmelerine neden olan, sizin gözle fark edemediğiniz bir rahatsızlıkları vardıysa bu onların suya olan ihtiyaçlarını normalin üzerine çıkarıp susuzluğa dayanabilme süresini kısaltmış da olabilir. Benim yazınızdaki açıklamalarınıza istinaden yapabileğim şahsi yorumum budur. Tekrar geçmiş olsun, Allah bir daha böyle bir durumla karşı karşıya getirmesin, sizi ve diğer bu işe gönül vermiş güvercin dostlarımızı.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

angaralı' Alıntı:
Sevgili dostlar;
Hayatımda hiç başıma gelmeyen bir olay oldu cuma akşamı 3 günlük bir seyehat yapmak zorunda kaldım pazartesi gün gece kümesime girdiğimde şok oldum,7-8 tane kuşum ölmüş terasım kuzey cephede olduğu için sular donmuş,kuşların susuzluktanmı hastalıktanmı öldüğüne karar veremedim,geçtiğimiz yıllardada sular hep donardı ama bildiğim tek şey kuş 2-3 günde susuzluktan ayrıcada soğuktan pek etkilenmez bu duruma anlam veremedim daha, herhangi bir hastalık yoktu sadece bir kuşum çok yaşlı buradada bahsettiğim gibi kuruluk olmuştu bir tek bu olay vardı onun harici bi hastalık belirtisi yoktu..sadece sularına vitamin eklemiştim gitmeden
Böyle bir olayla ani ölümler olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler.....
S A SELÇUK KARDEŞİM GEÇMİŞ OLSUN ÇOK ÜZÜLDÜM BİLDİGİM KADARI İLE KUŞLAR İKİ ÜÇ GÜN SUSUZ KALMAYLA ÖLMEZ YEMLİKLERİNE İKİ ÜÇ GÜN YETSİN DİYE BOL YEM KOYUP AÇ KALMASINLAR DİYE DÜŞÜNEREK YEMLERİ BOL OLDUGUNDAN KUŞLAR KENDİLERİNİ İYİCE DOYURUP SULARI DONDUGU İÇİN SUSUZ KALMIŞLAR İSE ESKİLERİN DEYİMİ İLE //TOKMALAMIŞ//YANİ HAZMEDEMEYİP BOGULUR GİBİ NEFESSİZ KALIP ÖLMÜŞ OLABİLİRLER
YADA YAŞLI KUŞ KURULUK DİYORSUN KURULUK DA BİR HASTALIK ONDAN GEÇMİŞ ÖLMÜŞ OLABİLİRLER AYRICA KURULUK OLAN KUŞ YAŞIYORMU
SON İHTİMAL İSE ZEHİRLENMİŞ OLABİLİRLER KÜMESİ BAŞKA AÇIP KAPAYAN VARMI
ÇARESİ İSE ZAMAN KAYBETMEKSİZİN ÖLÜ KUŞUN BİRİNİ VE KURULUK DEDİGİN KUŞU VETERİNERE GÖTÜRÜP ÖLÜM SEBEBİNİ ÖGRENMEN ÇOK ÜZÜLDÜM GEÇMİŞ OLSUN ÇÜNKÜ İKİ ÜÇ GÜN AÇ SUSUZ KALMA İLE ÖLDÜKLERİNİ SANMIYORUM SAYGILAR

muharrem abi sağol eyvallah
1.ihtimalin hiç aklıma gelmemişti evt olabilir 2-3 gün biryere ayrıldığımda bol yem koyarım hatta yedek suluk ne olur ne olmaz diye,kuruluk olan yaşlı kuş biliyosun veterinere götürdüğüm kuş o öldü geçen hafta.Ama aklıma başka olasılıklarda gelmiyo değil ev çatı katında evin içinden bölme sağlam bi demir kapısı var arkadan sürgülü..bi penceresi var küçük telli buradan zehirli buğday atılma ihtimalleride dahil herşeyi düşünüyorum kapı zorlanmış gibi ve daha evvel hırsızlar geldi bi kaç kez şimdi terasta kameralar var kayıtları inceliyorum bakalım abi ne çıkacak.ama bu zor bi ihtimal tabi ama aklımada başka birşey gelmiyo abi:(((

Çok geçmiş olsun selçuk abi sen üstlerine titredikçe hep olumsuzluklar oluyor bir nazar boncugu as bari müsesin kapısına.

Bence de yem den falan zehirlenmiş olabilirler.

selçuk abi büyük geçmiş olsun kaç senedir vermiş olduğun emekler gitmiş insan kümesin kapısını açıpta böyle bi manzarayla karşılaşınca kafayı yer valla.
abi sen dişilerle erkekleri ayırıyordun heralde eğer ölenler tek cinsse işin çok zor allah yardımcın olsun

eyvallah arkadaşlar sizler sağolun erkek dişi elbette var yedekte ama inanın yılların emeği gitti 10 yaşını geçmiş bi bozdumanlı damızlık dişim gitti gene yaşlı bir erkeğim gitti geriye 4-5 kuş kalan fakat benim üzüldüğüm bu kuşlar kolay çoğalmıyor çoğu arkadaşım der sen bana ver onları 1 senede 40 tane yapıyım ama fıs işte çoğaltamadım yıllardır topu topu 12 kuş olmuştu daha geçtiğimiz yaz can ciğer bi abime yolladım 6-7 tane aramızda kuş mevzusu bile olmaz 5i öldü 2 si kafa döndü benim kümesimde en ufak bir hastalık yada belirtisi yok ama gittiği yerde boyun dönüyo yada sallemello oluyo bir haftada ölüyo kuşlar yemden dedik aynı yerden yem alıyoruz bazı arkadaşlar diyebilir amma sallıyo buda diye ama gördüm şahit oldum yaşadım kuş başka kümese gidince yada eşinden ayrıldığında adeta küsüyo yemden sudan kesiliyo çekilip bi köşeye öyle düşünüyo bu bir değil iki değil üç değil..bi yerde okumuştum bir kumru cinsinde tek eşlilik diye bişey var yani kumru eşi ölürse yada başına bir iş gelirse ömrü sonuna kadar bir daha eşleşmiyor diye ne garip bir duygu değilmi!!!!!!

Selamlar Selçuk bey,

Ben yıllardır hastalıklar konusunda ince bir ayrıntıyı dile getirir dururum, güvercinlerin genelinde salgın hastalık mikrobu vardır, bu mikrobu güvercinin içinde sindirmesine onu yenmesine etken olan, güvercinin düzenli bir yaşam sürmesi ile bağlantılıdır. Sizde yıllardır sıkıntısız duran bir güvercini başka bir arkadaşınıza verdiğinizde oradaki ortama ayak uydurana kadar geçen süreçde bağışık sistemindeki zayıflamadan dolayı mikroba yenik düşer ve hastalığa yakalanır. Düzenli yaşamak biz insanlar için bile sağlıklı yaşamanın temel taşlarından biridir. Güvercinlerimize her ne yapıyorsak, ne veriyorsak saatinde, gramajında vermeli onların ortamlarını düzenlerini hatta eşlerini bile kolay kolay değiştirmemeye gayret göstermeliyiz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

S A SELÇUK KARDEŞİM TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN SENİNDE DEDİGİN GİBİ KUŞ ÖLÜMLERİNİN SEBEBLERİNDEN BİRİ DE BAKIM İLGİ AŞIRI SEVGİ KUŞ BUNU FARK EDİYOR BAKIMI SEVGİYİ TADAN KUŞ DEVAMLILIGI OLMAYINCA KÜSEBİLİYOR BENİM DAMIZLIKLARIM 13 YILLIK PEK ÇÖK EŞİME DOSTUMA VERDİM AMA HİÇ KİMSE SAHİP OLAMADI BURDAN BENİ TANIYIP KUŞ VERDİKLERİMDE OKUYABİLİRLERSE TEYİT EDERLER KUŞ SAHİBİNDE GÖRDÜĞÜ İLGİ VE SEVGİYİ DÜZENLİ BAKIMI BAŞKA YERDE AYNI ŞEKİL GÖRMEYİNCE KÜSÜYOR YEM SU YEMİYOR DÜŞÜNÜYOR ÖLÜYOR BANA VERDİGİM KUŞLARDAN GELEN ŞİKAYETLER BU ŞEKİL KÜMESE GİRDİGİM DE PANTOLONUMUN PAÇASINDAN ÇEKİŞTİREN KUŞUM VARDI OYUNLU PERFORMANSLI KUŞUMUN GUT KUŞ GİBİ DEFALARCA KAFAMA GELİP KONDUGUNU BİLİRİM AYNI KUŞUN BUNU ÇOK KEZ TEKRARLADIGI OLMUŞTUR BUNUN TEK SEBEBİNİN SEVGİ İYİ BAKIM İLGİ OLDUGUNA İNANIYORUM GECEYE KALAN BİR KUŞUMUN ÜÇ GÜN SONRA TANIYIP GETİREN BİR ARKADAŞIMIN DEDİGİ ŞU GETİRMEYECEKTİM DE YEM YEMİYOR BİR KENARDA BURUŞUP DURUYOR ÖLECEK DİYE GETİRDİM DEMİŞTİ YANİ HER ŞEYİN BAŞI SEVGİ SEGİ OLMAYINCA BİR ŞEY OLMUYOR TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN
SAYGILAR

Geçmiş olsun arkadaşım, seyahate gitmek kuşcuların korkulu rüyası olsa gerek ,çeşke tanıdığın birileri kuşlara baksaydı.Kapalı mekanda açlığa dayanıklı olmayan kuşlar 3 günde ölür birde mevsim kış gerisini siz düşünün.Dışarda olan kuş taş toprak yer yağmur suyu içer daha uzun süre açlığa dayanır.

eyvallah arkadaşım,seninde dediğin gibi tatil matil lüksümüz yok bizim,ayda yılda bir yere gidecek olsak bile en fazla 3 gündür,onuda her ihtimalleri göz önünde bulundurmak şartıyla extra suluk bi dolu yem,bu bir talihsizlik,dediğim gibi ev teras kuzey cephe evi ısıtamıyorumki kümeste kuşlar ne halt etsin,ayrıca suyun donmasıyla 2-3 günde kuş ölürmü araştırmak gerek şundan diyorum herkesin başına gelmiştir mesela aşırı perdahlı kuşlar çatıdan inemeyip agustos sıcağında 2-3 gün çatıda kalmıştır,benim başıma geldi bu en son bitkin düşüp tıpış tıpış gelmiştir ama kırgın hasta olur 4-5 gün içinde toparlar.

usta çok büyük geçmiş olsun canın sağolsun allah beterini vermesin ömer le msn görüştüm seni sordum ya selçuk usta kaç gündür msn yok hasta felanmı diye sorunca dedi haberinin yokmu linki verdi baktım şok oldum yine rabim çocuklarını sana bağışlasın onların kaza belasını götürsünler saygılar

eyvallah sağol üstad,4-5 tane bende bi okadarda adil abide var kuşların soyu bitmiş değil şükürler olsun,yaşlı kuşlar ölmüş zaten ağırlıklı,hala şoku atlatamadım üzerimden,:(((

slm selcuk bey gerçekten uzuldum kuslarınızın ölmesıne yanlız su varkı yemden zehırlenmıs olsalar bu ölumler yedı sekız tane ıle degılde genel olarak hepsının olmesıne sebebıyet verırdı yemden olacagını sanmıyorum.Ankara bolgesıne bırsey dıyemem ama ızmır ve cevresınde asırı derece salgın hastalık var kusların her turlu asıları vıtamınlerı yapılmasına karsılık anı olumler cıktı öncelıkle kusta pusma ertesı gun kafa tıtretme ve uc gun ıcınde olumle sonuclanıyor arkadasım ve bır akrabam kumeslerınde 10 gun ıcınde yaklasık kumes bası 20 ye yakın ölum gerceklestı soguktan kuslar ölmez usumez ceryana yada ruzgara maruz kalmadıgı surece ve sız sulugu doldurmus gıtmısınız uc gunluk uzaklasma ıle kuslar susuzluktan olmez suda anıden donmayacagı ıcın yanı kuslar en fazla bır gun susuz kalmıs olamalıdırlar buda bır gunden bırsey olmaz demek ıstedıgım sız en ıyısı bır veterıner tarafından kuslarınızı gozden gecırın yada yapabılıyorsanız patalojı sonucunda kesın olum belırlenmıs olur buda aklınızda soru ısaretı bırakmamıs olur ıyı gunler saglıklı kuslar beslemenızı temenı ederım..ayrıca ılaca kesınlıkle karsıyım sularından elma sırkesı ve ısırgan otu uyu eksık etmeyın kıs gunlerınde dırenc verır son derece.

Şu an kümeslerde olan salgın veba salgınıdır, en cok yavru ve geç kuşları öldürür.Hastalık isalle başlıyor ve yaşlı kuşları etkilemiyor, bazıları ölmesede titreğe veya sallabaşa giriyor.Şu sıralar kümese yabancı kuş sokmayın, kümese girdiğiniz ayakkabı ayrı olsun.Hastalık benim başımada geldi cok şukur damızlıklarda birşey yok.

Arkadaşlar yanılıyonuz susuzluktan 2 yada 3 gün içerisinde kuşlar ölüyor benimde başıma böyle bir olay geldi 3 günlük işim dolasıyla gidip geldigimde kuşların suları donmuş yavrulu olanlar en başta ölmüş yavruların üstünde yatıp az yemle su içtikleri için ne yapalım sağlık olsun banada kötü bir ders olmuştu artık dikkat ediyorum bu tür olaylara.

Geri