kuşlarım bana yaklaşması için ne yapabilirim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sonerezgi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

sonerezgi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
soner güdük
Meslek
teknisyen
İlgi Alanı
1 çift güvercinim vardı (posta) şimdi birbuçuk aylık yavrularla beraber 4 tane oldular ve şimdi yine yavrular yeme düşünce tekrar yumurtladı 2 yavru daha yolda , herşey yolunda ama ele gelmiyolar sevdirmiyolar ancak akşam kümese girdiklerinde sevebiliyoruz. aç bırakmakta istemiyorum küçük yavru varken

Postalar genelde ürkek oluyor benim görüşüm.Fakat yanlarında ani harekette bulunmayıp yemlemeyi yakınınıza yaparsanız yavaş yavaş alışabilirler.

teşekkürler arkdaşım sende olmasan cevap veren olmayacak

soner bey bazı kuşlar kendini sevdirir çok çekingen değillerdir ama bazıları da sizin anlattığınız gibi kaçarlar.bu ırka bağlı bir özellik genel olarak.ama yine de eğer yemlemeyi yanınızda yaparsanız arkadaşın dediği gibi alışacaklardır size.hatta eğer gün boyu aç bırakırsanız elinizden bile yemek mecburiteyinde kalırlar fakat yine de tedirgin olurlar ilk başlarda.sonra tamamen alışırlar

kardeşim kuşlar kafesi girince hergun 1-2 saat al kuşu eline kafasını okşa ürkütmeden yavaş yavaş sev yani ani hareketler yapma

Kuşlara yem verirken yere çök yeme veren elini fazla yakında tutma uzaklaştırma da hareketlerin yavaş olsun onlarda yavaş yavaş alışırlar. Ama bu kedi köpek yada muhabbet kuşu gibi olmayacaktır. Sadece yem yerler elinde üstüne falan çıkarlar o kadar.

bi ara benim kelebek güvercinler bana öyle bi alışmıştıki kovalıyodum üstümden gitmiyolardı ama kolunu falan çok çiziyolar acıtıyolar

Bendede 15 kuş var hepsi bana alışık tam dediğin gibi elime geliyorlar üstüme konuyorlar omzuma felan.Kuşlarım oynar+kelebek oynarlar için çok ürkek derler ama kendime alıştırmayı başardım.

:haha:
Anil ne yapiyon sen ya.

Posta güvercini taklaci kustan daha sicak daha cana yakindir.
Ben bana gelen bir postadan iyi biliyorum.3günde ele gelir ve havada elinde yem yer.
Sonra kuslarin az öyle 20,30 kusla ugrasmiyorsun ben az kusun cok kustan daha cabuk alisacagina inaniyorum.
Sonra yavrulara gelirsek sanmaki yavru sende dogdu seni tanir hep gelir sever korkmaz.
Bende yavru gözde beyaz kusum vardi ilk baslarda yanliz birakmadim ucamiyordu cok yaralaniyordu diger kuslardan,onu omzumda gezdirdim,ayri baktim.
ama simdi kaciyor benden yani tam gel diyorum saklaniyor üstüne yaklastimmi hemen cöküyor yere yakaliyorum yani bu Demek oluyorki sevgin ve ilgin hic azalmamasi gerek duygularin cok önemli bu durumda.
Postalarda öyle diye düsünüyorum sonucta posta evini sevmesi icin bir cok önemli durum olmali yoksa basar gider.

Bence Kuşu Rahat Bırakmalısın Eline Alma Yakalıcam Die Uğraşma Kendi Hallerine Bırak Hem Yumurta Almanda iyi Olur Hemde Kuşlar Yerlerinde Rahat Olur Yerlerine Bağlı Olurlar.. Nabıcan Kuşa Yakın Olup :)))

insan gibi tüm mahlukat açlık ile terbiye olur

Geri