Kuşlarım Banyo Yapmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan recepacar25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
recep acar
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Arkadaşlar Kırmızı Derinliği 25 Cm Kdr Olan Legene Su Koyuyorum Çeşme Suyu Ama Kuslar Banyo Yapmıyor Sızce Neden ? Ne Yapmalıyım Banyı Yapmları Icın :banane:

10 cm yap yeter 25 cm yüksek

25 cm çok fazla.derin olduğu için başına gelip girmeye cesaret edemiyorlardır.yarısına kadar doldurursan gelip yıkancaklardır.

Yok Legenın derınlıgı okdr sadece zaten dıbını dolduryourum sadecede ıcıne gırmeye cesaret edemıyorlar sogukdıyemı acaba ?

sagliksiz kuslar banyo yapmaz

Benim kuşlar suluklarında bile yıkanmaya çalışıyorlar , sağlıklı kuş mutlaka banyo yaparlar , kenarlarının yüksekliği daha az olan bir kabın içine su koyarak deneyin birde. Belki öyle yıkanırlar..

Legenin rengi sariysa girmezler.
bendekiler nedense acik sari renge karsi korkaklar.

sulugun yaninda bile yikanmak istiyorlar. biri var kus sanki havuzda yüzüyor.
nezaman görsem islanmis bir sekilde kabarik durur.
takip etdim kuslar garajin üstünde 3 metreye 2 metre genisliginde 2cm gecmeyen bir yagmur havuz olusmus
kümese giren kus tertemiz geliyordu :)

sogukla alakasi yok burda Mechelen'de günes simdilik yok bu aralar yagmurlu.

kuslar yagmurda öyle yan yatip kanat acip dus aliyorlar sasiriyorum,kum üsüne yatip kirlenmeden cikmalar saskinli verici
Temizlik imandan gelir deyip iceri almiyorum.bende bazen islaniyorum onlarla

kuslar suyu görsün ve nerde yikanacagini bilsin bir ara varil kapaginda yikaniyorlardi benimkiler
simdi yukarda yagmurdan havuz olustu bakiyorum arasira suyun üstü kirlenmis yani ayaklarini yikamis gelmisler.

kus sayisina göre suyu hazirla 70cm 30cm ve 10ml gecmeyen su olursa (iyi degildir) hepsi birden giriyor bu sefer su cok kirleniyor ve sudan icmek isteyende iciyor.

Geri