Kuşlarım çalındı !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilyaskonya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ilyaskonya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
KonyalıKuscu
Meslek
otokaporta
İlgi Alanı
Kediler
selamın aleyküm arkadaşlar bugün sabah kuşları uçurmak için gittigimde kümesin içinde kuşların olmadığını gördüm demir kümes kapının alt üst gömme kilit sistemi + 2 tane asma kilit vardı nasıl açtılar bende bilmiyorum kapı menteşelerinden ayrılmış ve kuşları boşaltmışlar toplamda 8 adet kuşum vardı daha dorusu 8 ama benim 3 4 senelik verdigim bir emek bi anda yok oldu daha öncedende tahta kümesimin asma kilitlerini kırıp çalmışlardı 8 kuşumdan 2 si damdaydı sanırsam onları duwardan atlarken kaçırmış olmalılar ne yaptıysam olmuyor elektirik vericem katta besliyorum çoluk cocuk var ondan korkuyorum 2 kez çalındı hep gelip çalıyorlar kalan 2 kuşumu bodruma bi salma yapıp orda 2 3 sene o soyu çogaltmaya çalışacam apartman içinde kamera oldugu için en güvenli yer bodurum katı bodurumda ne derece sağlıklı olur tek besliyebilecegim yer bodurum var bahceden ne yaparsam yapıyım çalıyorlar balkon olmaz teras bize ayit değil tek çarem bodurum nolur bana yardımcı olun boduruma nası bi şey yapmam gerekli ????

cenabı allah kuşlarımı çalanın hem bu dünyada hem öbür dünyada cezasını versin onlar benim hayatta en sevdigim şeyi götürdüler hayatta en sevdikleri insanları birer birer kaybetsinler dilerim allahdan elsiz kolsuz 1 ekmege muhtac olsunlar.

Geçmiş olsun abi çok üzüldüm Allah cezalarını versin ne diyelim

Geçmiş olsun Konyalı kardeş

Öncelikle geçmiş olsun abi

bodrumun hiç ışık amıyor dimi ? eğer almıyorsa biraz zor olur beslemesi :/

Evet kardeş , birazda olsa ışık alıyor güneş ışığı görmüyecekleri için gerekli vitamin takviyesini tabiki yapacağım kümes olarak değil üretimhane olarak kullanacagım 2 katlı telden bi salma olacak yemlik suluk içerde olacak ışık hep açık kalacak yukarıdaki pencere sayesinde hava sirkulasyonu yapacak allah izin verirse , yaza kadar 3 4 takım yavru alabilirsem yazında bahceye çelik kapılı bir kümes yaptırıp ilerde bahcede oynatırız işallah şuanlık çelik kapı yaptıracak durumum yok herşey gönlümüzce olsun hayırlısı olsun cenabı allah hakkımızda hayırlısını versin

geçmiş olsun İlyas üzüntünü anlıyorum inşallah en kısa zamanda elindekilerle çoğaltırsın

allah razı olsun işallah cogaltabilirim , bunu başına gelenler cok iyi bilir,

İLYAS ; GEÇMİŞ OLSUN .!

ÖNERİM ŞU .O KUŞLARINI YİNE SAL ,UÇUR,HAVALANDIR,GÜNEŞTEN HAVADAN MAHRUM ETME.
KÜMESE GİRDİKTEN SONRA AL .BODRUMA KOY.EMNİYETLİ YERE .
SALMAK İSTEDİĞİN ZAMAN ; BODRUMDAN ÇIKAR SAL ,YUMURTA ,YAVRU ...YA DA EŞİ BODRUMDA DURABİLİR.
BİR ÜRETİMHANE ,BİR DE UÇUM KÜMESİN OLACAK...
İNŞALLAH ANLATABİLDİM..ÜZÜNTÜMÜ BİLDİRMEK İSTERİM ..

[email protected]' Alıntı:
İLYAS ; GEÇMİŞ OLSUN .!

ÖNERİM ŞU .O KUŞLARINI YİNE SAL ,UÇUR,HAVALANDIR,GÜNEŞTEN HAVADAN MAHRUM ETME.
KÜMESE GİRDİKTEN SONRA AL .BODRUMA KOY.EMNİYETLİ YERE .
SALMAK İSTEDİĞİN ZAMAN ; BODRUMDAN ÇIKAR SAL ,YUMURTA ,YAVRU ...YA DA EŞİ BODRUMDA DURABİLİR.
BİR ÜRETİMHANE ,BİR DE UÇUM KÜMESİN OLACAK...
İNŞALLAH ANLATABİLDİM..ÜZÜNTÜMÜ BİLDİRMEK İSTERİM ..

cok doru turker abi , lakin iş nedeniyle pek vaktim yok o dediklerini yapacak biz 12 13 yaşındayken dedigin gibi dişarı çıkarıp uçurup geri içeri sokma işleri yapıyorduk , dedigin cok doru ama o dedigin için vakit lazım boş olmak lazım ben saten kuşları 2 3 günde bir uçuran bi insan olarak , o dedigini yapabilecek vaktim inanki yok bana başka üretici fikirler lazım , olmaz diye bişey yok kuş her yerde beslenir abi

40 veya 50 tl gibi fiyata alarm var en iyi yol budur

Hassaslık ayarı var. Alarm ötmeye başladığında

Sesi duyan hırsız panikleyip kümese girme fırsatı bulamaz

Gömme kilit biryere kadar teknolojiden faydalanmak lazım

Eyvallah.

Geri