kuslarım gariplesti.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rahatsız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

rahatsız

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim
Meslek
kk
İlgi Alanı
bursa kumesimden 2 aydır ucan ve 1 aydır ucurdugum 2 tane bursamı 2 gun once saldım... ikisi cok iyi anlasip, cok uctukları icin (5-6 saat kadar) 2sini salıyorum.. sonra digerleri..

her zamanki gibi salar salmaz yukseldiler, epeyce bir zaman gecti. izlerken kayboldular..

neyse o gun umidi kestim, gelmediler...

bugun bir baktım yine ikisi ucuyor, kus gosterdim hic oralı olmadan transit gidiyorlar, yabancı kus gibi.

kumesin orda urkuten bir hareket de olmadı.

problem ne acaba, anlamadım gitti.

Merhabalar,öncelikle aramıza hoşgeldiniz,oynarlar bildiğiniz gibi çok hareketli,pratik ve doğası itibariyle çok ürkek kuşlardır.Okadar asi bir ırktır ki,hele hele kümes ahlakı iyi olan bir oynarsa ,zaman içerisinde kümes ortamında yaşanan bazı stresli olaylardan oldukça fazla etkilenirler.Mesela son günlerde o kuşlarınızı kedi yada herhangi bir yırtıcının ki bu şahin yada atmaca olabilir,ürkütmediğinden eminmisiniz?
Sonuçta ,özellikle oynar ırkını baz alarak konuşuyorum,alıştığı ve ısındığı bir kümesi kesinlikle kolay kolay terketmezler,belirli uzaklıklardan bile tekrar eski yuvalarına dönerler.
Ben öyle tahmin ediyorum ki sizin kuşlarınızı herhangi bir yırtıcı korkutmuş olabilir,dilerim oynarlarınız tekrar geri dönerler.

cevap icin tesekkur ederim, yerde besliyorum, karga marti ve yırtıcıların korkutmasına olanak yok..

bugun hala geziyorlar ve hic birsekilde oralı olmadan dolanıyorlar. akılları neye karıstı bilmiyorum!!

hep ucan ve geri gelen kuslar..

havalar agir, nerden su iciyorlar? yem nerden yiyorlar 3-4 gun olacak!!!!!.

bence onlar sana geri dönecektir.
ama kuşları alalı ne kadar oldu?ne kadar zamandır sizde.eski yuvasınıda bulduysa iki yuva arasında kararsız kalmış olabilirler.
öyle olaylar olabiliyor.benim vardı gelip bir yuvada yem yiyor aksama kadar,geziniyor.
akşam olunca ise öbür arkadaşın kümesine gidip orada kalıyordu.eski yuvasını bulduysa uzun süre sonra senin yuvanada alıştıysa kafası karışmış olabilir.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
bence onlar sana geri dönecektir.
ama kuşları alalı ne kadar oldu?ne kadar zamandır sizde.eski yuvasınıda bulduysa iki yuva arasında kararsız kalmış olabilirler.
öyle olaylar olabiliyor.benim vardı gelip bir yuvada yem yiyor aksama kadar,geziniyor.
akşam olunca ise öbür arkadaşın kümesine gidip orada kalıyordu.eski yuvasını bulduysa uzun süre sonra senin yuvanada alıştıysa kafası karışmış olabilir.

birisi 5 aydır, digeri 3 aydır ben de.. cok haklısınız, bence de benzer bi durum soz konusu. kusları diger taraftan saldıkları zaman bildigin o kumesin kusu gibi ucuyorlar bence, disi balıkesirden geldi, dolayısıyla geri gitmesi soz konusu degil, erkek olan eski yerine gitmis olabilir, ayrılmadıklrı icin beraber indiklerini dusunuyorum.
o kumeste de herhangi bir olumsuzlukta bana geri doneceklerdir, fakat, baska kumese inen bursa kusu besler miyim? bilmiyorum tabi.

cevap icin tesekkur ederim.

oynarlar bildiğiniz gibi en sağlam damar olan ırklarımızdan biridir.Oynarlar özellikle ilk doğdukları yuvada iki yıl gibi bir süredir yaşamışlarsa,o kümeslerine kuvvetli bir şekilde damar olabilmektedirler.Başka bir yetiştircininde eline geçtiğinde haliyle doğduğu ilk kümese gitmeyi kafasına koyuyor.
Onun içindir ki oynara merak salan arkadaşlarıma tavsiyem,mümkünse alacağınız kuş en fazla 1 yaşında olsun,aksi taktirde belirttiğim olumsuzlaukların yaşanması kaçınılmazdır.

kardeş kaç yıllık kuşcusun bilmem ve tartışamam ama bir kuş 2 günden fazla yuvaya geri dönmüyorsa ya ölmüştür ya da indirilmiştir

Kuşların senin kendi yavrun ise yorumum yok, ama başka birinden aldın ise ve o kişide de yüksek ve uzun saat uçtu ise sende de aynı yüksekliğe çıktığnıda muhakkak eski yerinin yolunu hatılıyacaktır. bu şeklide ise eski yerine gtimiştir. tecrübelerime değinerek söyüloyurm, bende bir zamanlar tel kuyruk kelbekler almıştım, kuş bir iki ay sonra uçurmaya başladım alıştı sanmıştım yükseldi ve gitti, geldiğini gördüm kuş gösterdim ama o üstümden geldi geçti öğrendim ki eski sahibine gitmiş,

3 gün önce arap posta cinsi yavru kuşum kaçtı ve kuş gösterdiğim halde gelmiyordu gözümün önünde çok uzaklara gidiyordu.. bugün çatıda otururken bi baktım karşı çatıda izliyor hiçbirşey yapmadım kendisi geldi girdi kümese o anda :)

demekki kuşlar yinede sahiplerini bırakamıyorlar ne olursa olsun

Geri