Kuşlarım hakkında bilgi verir misiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EFE_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

EFE_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Olgun
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Sevgili kuşçu arkadaslarım , abilerim. Elimde 6 adet kuş var ancak kuşlardan çok da anladıgım soylenemez. Bunların bazıları taklacı ancak hangisi nedır tam olarak bilmiyorum. Cinslerini falan yani.

Kuşlarımın fotolarını koyuyorum. Bilgi verip aydınlatırsanız sevınırım. Olumlu olumsuz farketmez , yazın lütfen.

Burda toplu haldeler.

1000557e.jpg

1000556l.jpg

1000558.jpg

1000559.jpg

1000560.jpg

Şu alttaki 2 kuş hedıye geldi. Nedır ne degıldır? sıyah beyaz olan dişi midir?

1000561.jpg

1000563.jpg

Güvercin bakmaya yeni başlamışsın heralde hayırlı olsun sendeki 6 kuştan 4 tanesi mardin bir tanesi posta 1 taneside selanik siyah beyaz olan dediyin kuş selanik.Mavi renkte pacasız olan kuş ise pasta diyer pacalı olan 4 taneside mardin ayar daha fazla gilgi almak istersen msn adresini yaz ya özelden yada buraya yaz orda daha ayrıntılı anlata bilirim saygılarla !!!

Selamlar kuşların 2 si hariç tümü taklacı cinsi '' paçası olmayan mavi posta ve muhtemelen erkek , diğer paçası olmayan beyaz ala olan da dönek sanırım, açıkçası çok anlalam ,ama taklacı ılmadığı kesin . Diğer kuşların sabuni güllü dişiİ, düz sabuni erkek, eş olabilirler renkleri uyumlu ,. Son resimdeki sinekli ''kirki '' ler ikiside erkek daha koyu olan perçemli olan eke öbür düz olan genç ama ikiside erkek gibi . Perçemli olan da daha bir oyun kuşu havası var .. Resimlerden anlaya bildiğim kadarı ile kuşların içinde dişi olan sadece sabuni gülü olanı , diğerlerinin tamamı erkek gibi geliyor bana ..
Yani burdan bakınca normal sağlıklı kuşkar denebilir, benim gözüme ençok batanı , dikkatimi çekeni ise son resimdeki koyu kirli perçemli olanı .. bolsanslar aşarılar .. selamlar .ŞEREF

şeref' Alıntı:
Selamlar kuşların 2 si hariç tümü taklacı cinsi '' paçası olmayan mavi posta ve muhtemelen erkek , diğer paçası olmayan beyaz ala olan da dönek sanırım, açıkçası çok anlalam ,ama taklacı ılmadığı kesin . Diğer kuşların sabuni güllü dişiİ, düz sabuni erkek, eş olabilirler renkleri uyumlu ,. Son resimdeki sinekli ''kirki '' ler ikiside erkek daha koyu olan perçemli olan eke öbür düz olan genç ama ikiside erkek gibi . Perçemli olan da daha bir oyun kuşu havası var .. Resimlerden anlaya bildiğim kadarı ile kuşların içinde dişi olan sadece sabuni gülü olanı , diğerlerinin tamamı erkek gibi geliyor bana ..
Yani burdan bakınca normal sağlıklı kuşkar denebilir, benim gözüme ençok batanı , dikkatimi çekeni ise son resimdeki koyu kirli perçemli olanı .. bolsanslar aşarılar .. selamlar .ŞEREF

yok son resımde percemli siyahın yanındaki dişi. Dun yumurtladı burda. ikisi çok fena takla atıyor. Ben cınslerını merak ettım.

Posta erkek. Dönek dedıgın siyah beyazı çözemedım.

Diger iki sabuni dediklerin ise percemli olanı dişi. digeri erkek. onları çift yapıcam.

okey güzel olmuş ozaman 2 takım taklacınız var . diğerlerini çok anlamam açıkçası ..selamlar ŞEREF

4Mardinin 1 döneğin ve 1 postan var.

s.a arkadaşım 5 mardin kuşun var ve 2 tane takımlar mı bilmiyorum ama paçasız bakıcı olarak kullabilirsin

saygılarımla,

UFUK NEŞE

S.a

Hayırlı olsun Güzel kuşların olmuş. 4 mardin (1 Mavi erkek 1 sabuni öntepe dişi 1 çakmaklı erkek ve 1 Kara çakmaklı öntepe ) 1 postan ve büyük ihtimalle 1 tane de döneğin var. posta ve dönek yine büyük ihtimalle dişi. onlara uygun eş bulup yavrusunu uçurabilirsin. O kanatları çekik öntepe çakmaklı dişi en güzel oyun yapacak kuşun o gibi geliyo bana. ilerde durumunu paylaşırsan sevinirim. Tekrardan hayırlı olsun sağlıklı yavrular alman dileği ile.

Aramıza hoşgeldin.....

kuşcu_41' Alıntı:
s.a arkadaşım 5 mardin kuşun var ve 2 tane takımlar mı bilmiyorum ama paçasız bakıcı olarak kullabilirsin

saygılarımla,

UFUK NEŞE

Evet orda iki takım var.

posta olanla, dönek (siyah beyaz olan ) boşta. onları eşleştirmek de ıstemıyorum. Bı dişi posta lazım. veya salıcam gıtsın.

digerleri çok fena taklacı.

ama sabuni dıyen oldu, mardin dıyen oldu. çakmak dıyen oldu. bende ogrenıyorum yavas yavas cınsleri.

4 tane taklacın war 1 tanesi posta eş alırsan çok güzel yavru bakıyor diye biliyorum bi taneside dönek bol şanslar

Geri