kuşlarım hasta ölüyo tesekürler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan şeker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

şeker

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serkan şeker
Meslek
tekstilci
İlgi Alanı
Köpekler
merhaba arkadaslar kuslarda halsizlik kabarma ishal ve titreme var antibiyotikle birlikte vitamin verdim ama gecmedi ne yapabilirim tesekürler

Selamlar

Güvercinlerinizde gözlemlediniz halsizlik kabarma ishal dışında başka belirtiler var mı ?

Ayrıca ishali yeşil mi?

kullandığınız antibiyotik adını belirtmenizi rica edeceğim:

Aykut Karabulut

kuşlarınızda sallabaş belirtisi var gibi, kuşlarınızı iyi gözlemleyin ,ayak veya kanat tutulması,topallama, yeşil ishal bunun belirtisidir.Hasta kuşları ayırmaya bak, kumesi temizle dezenfekte et, en azından kireçle boya(bazıları bunu tavsiye etmesede) bende aynı belirti vardı ,2 kuşum öldü,biri sallabaş,2 sinde ayak tutulması oldu.Kuşlarım şu an iyi.
Koruyucu ilaç olarak pantrim toz kullanabilirsin.Geçmiş olsun.

SALMONELLA E.COLİ AND A-SPECTİF BACTERİAL İNFECTİONS HASTALIĞI BELİRTİLERİ
KANAT, AYAK TUTULMALARI VE ÇEŞİTLİ İSHAL BELİRTİLERİ

KULLANIMI:SALMONELLA TEDAVİSİNDE 4 İLE 6 GÜN
PARATİFUS TEDAVİSİNDE 10 GÜN 1 POŞET 2 LT SUYA

kullandıım antibiyotik monodoks ishal yesil ama şu anda ishal biraz kaybolmaya basladı dışkıları yesil ama bogazlarında hırıltı var hırıltı olan kuş agzını kapatamıyo

kuşlarda ayak ve kanat tutulması yok ama ilerliyen günlerde olurmu bilmiyorum

selamlar ve geçmiş olsun. kuşlarınız az yem yiyip çok su içiyor mu ve hırıltı çok içten gelip kesilmeyen bir şekilde mi? ayrıca boynunu öne uzatıyor mu? eğer bu dediklerim de varsa "veba-paramixovirüs" ihtimali yüksek. antibiyotik yüklemekten vazgeçip kuşlara enerji verici besinler vermenizi tavsiye derim. ben öyle yapıyorum, doğal yollardan enerji almalarını sağlıyorum. örneğin yemlerini ıslatıp tahinle bir güzel karıştırın, yem bu karışımı emince kuşlara verin. ayrıca imkanınız varsa sularına da bal koyun. 2-3ltye 1 çorba kaşığı bal koyun. 2 gün gözlemleyin. iyileşme görmezseniz elektromix-biomix ilaçlarını yemlerine uygulayın. bu ilaçlar antibiyotik içermez. malumunuz üzere antibiyotikler vücuttaki yararlı bakterileri de öldürüyorlar. hayvanlar zaten hastaysa ve bu hastalık viral (virüs) kökenliyse hiç bir antibiyotik işlemez zaten. hatta vücudu daha da bitirir. bu hastalığı bir sefere mahsus atlatsa bile bir dahakine dayanamaz. umarım kısa sürede iyileşirler.
dostlukla...

Kuslarin detayli resimlerini gonderirseniz diski resmi, agiz ici resmi, vs size daha iyi ve net bir sekilde yardimci olabiliriz.

Geri